Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Babki, które maja dzieci, najlepiej takie malutkie.

Czy takie 5-6 i dalej np. 10-miesięczne dziecko przywiązuje się do miejsca w którym mieszka? Może śmieszne albo banalne pytanie ale bardzo dla mnie ważne...

wg mnie nie... mam dwulatkę i roczniaka i wszędzie im dobrze - byle rodzice byli obok :)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moja teściowa opowiadała, że jak oni się przeprowadzali to jeden syn (2 lata) powiedział po kąpaniu wieczorem że on idzie do "swojego domu" i poszedł do drzwi... a 3 latek bez problemu się przystosował... - wg mnie roczniak to nieogranie co się dzieje, najwyżej kilka nocy pośpi z rodzicami jak będzie źle odbierał zmianę miejsca ale szybko się dostosuje

Ven że stół inna bajka (niż NASZE:D )to tak tak wiem wiem ,jednak jak na swoją bajkę równie strojne jak i krzesła:yes::yes:

Więc może z tej bajki razem też jednak będą do siebie pasowały:D:cool:

Ja do Key Largo właśnie na zasadzie kontrastów ( tak mi się wydawało :) ) zrobiłam stolik z toczonymi nogami i wszyscy co przychodzą to teraz mi mówią, że super razem wyglądają bo te kule u nogi pasują do kołatki ehhhhhhhh

Babki, które maja dzieci, najlepiej takie malutkie.

Czy takie 5-6 i dalej np. 10-miesięczne dziecko przywiązuje się do miejsca w którym mieszka? Może śmieszne albo banalne pytanie ale bardzo dla mnie ważne...

Wg mnie (mam trójkę ;) ) dla takich małych dzieci ważniejszy jest rytm; czyli kąpiel o określonej porze, naturalnie posiłki o określonej porze, spacerki. I tak, jak napisała Karolina, też uważam, że najważniejsza jest dla nich obecność rodziców.

Kurde, to ja mam jednak kosmitę :(.

Nie zaśnie nigdzie poza swoim łóżeczkiem lub wózkiem (no i fotelikiem samochodowym). W łóżeczku turystycznym po wielkich bojach. Gdziekolwiek indziej - nie ma takiej opcji :no:, nawet jeśli ja i mąż tulimy z całych sił. Nawet w naszym łóżku w sypialni (którą przecież dobrze zna) nie chce spać :no:.

Ogólnie w gościach zachowuje się jak dziki, więc wpadamy zazwyczaj "na chwilkę", bo młody straaasznie się męczy poza swoim domem i dużo płacze :(.

Venusia. Ta pościel właśnie + czerwone prześcieradło ma być do takiego zwariowanego pokoju biało czarnego z akcentami czerwonymi (podusia, rameczka obrazu, doniczka). Teraz szyje własnie pościel delikatnie rózową w białe groszki - jest słodka. następna będzie biała. mam płótno, stare prawdziwe grubsze i wstawke koronkową bawełnianą. Wszystkie sama szyję(materiały były kiedyś w ikei takie jak uszyte tam pościele) ale obecnie nie ma a i w innych sklepach też. Te groszki to ostatni zakup na wyjeździe. Wychowana tylko w białej pościeli, zakładam ją na święta,,,stary dobry adamaszek i wykrochmalony lekko...

Oj się działo, się działo, a weekendy zwykle takie tutaj spokojne :cool:

moje DIY to narazie tylko uszycie kocyka i misiaków dla dzieci oraz ostatni twór - stołki z części samochodowych :) :) dla mojego ślubnego:wiggle:

Kocyka i misiaków nie widziałam (poka, poka :popcorn:), ale zapomniałaś jeszcze o kamiennych poduszkach :p

To chyba od dziecka zależy. Moje 3 - letnie dziecko zaliczyło 4 miejsca zamieszkania, z czego każda przeprowadzka wiązała się ze zmianą spania (1 - spanie samej w pokoju w swoim łóżeczku, 2 - spanie w innym pokoju w nowym "dorosłym" łóżku, 3 - samodzielne spanie w jeszcze innym innym swoim pokoju i jeszcze większym łóżku) - i z żadnym nie było problemu - ważne, że rodzice spali pod tym samym dachem :p

Venusia - mocno spóźnione gratulacje legowiska (no bo przecież nie być na bieżąco jeden dzień to później cały weekend trzeba kiblować, żeby zaległości nadrobić :bash:), ale sówka jeszcze lepsza! (no może nie lepsza, ale podoba mnie się :p) i w ogóle pomysł całego kącika - REWELACJA!

Uff... Przebrnęłam, przeczytałam... Czy teraz już mogę iść spać? Bo jutro moje dziecko ma pierwszy dzień w nowym przedszkolu, więc trzeba będzie wcześnie wstać i gwiazdę ze szczególnym namaszczeniem przyszykować :lol2:

:bye:

Hello!!

Yokasta ja powiem tak, jeżeli dziecko będzie czuło się bezpiecznie i spokojnie to szybko się przystosuje do nowego miejsca a bezpieczeństwa i spokoju dostarczamy my rodzice.Ja przeprowadzałam się z 3 latką i przez pół roku zawsze jak płakała słuchałam że ona chce wrócić do domu :) .

Teraz idzie do przedszkola i najbardziej przeżywam to ja ale od urodzenia przez 24 godziny na dobę jesteśmy razem.Jak ja to przeżyje????? A 1 września coraz bliżej :)Masakra :) chyba trzeba nad drugim pomysleć :).

Helloł :bye:

Zbiorczo, dziękuję za wszystko komplementy na temat DIY :hug:

padam na twarz, mąż wstał do jęczącej białej puchatej dupki o 4.30 rano, ja się obudziłam szukając go w łóżku a później nie mogliśmy się podnieść do 7 rano, a powinniśmy wstać o 6.30 :sleep: i weź teraz pracuj...

Miłego dnia!