Sharlotka 19.01.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ja też je mam, dziękuję Venus za cynk!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 a proszę, proszę Chyba zacznę pobierać profit za nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Jutro jest mój dzień Moja wyczekana wycieczka!! do BB (kinkiety) i LM (kafle Magdowo Zet Zetowe:lol:) Kinkiety na bank już oddajemy, teraz czekam na odpowiedź z kilku sklepów odnośnie Delhi krótkiej, Akity krótkiej i Petry. Któreś z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zapomniałabym, muszę zamówić nowe próbki rolet rzymskich, bo już miałam swoją wybraną...ale zmieniło mi się i wiem że na dobre Wcześniej wybrany materiał miał być z lekkim połyskiem (ale nie taka całkiem tafta), teraz wiem, że chcę tylko naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 A rolety "dokąd"? - do kuchni, czy salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Sharlotko do kuchni i salonu Chociaż jeszcze poczekam zanim je zamówię, ale lubię mieć wybrane coś dużo wcześniej przed zakupem wtedy jak widać mam czas dojrzeć do zmian Pytanie z innej beczki, gdzie trzymacie kuwetę i legowisko kota? Zamówiłam wszystko w szarościach bo obstawiam jakieś zaciszne miejsce w kotłowni lub przy zejściu do niej... (a płytki szare:lol:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 u nas legowisko kota (kotów) = nasze łóżko:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.01.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja też mam wszysko szare (i drapak i koty). Jedynie kuweta ... seta róż (Sonia kupowała). Więc tak - kuweta u mnie stoi w pomieszczeniu gospodarczym/pralni. Zawsze roznosi się conieco żwirku więc przynajmniej "na pokojach" jest czysto, Tylko drzwi ciągle muszą być otwarte. Legowisko/drapak ... raczej stawia się w pomieszczeniu, gdzie się najwięcej przebywa (u nas salon). Bo przynajmniej moje koty ZAWSZE są w pomieszczeniu w którym akurat przebywam. A że ja przeważnie w kuchni (otwartej na salon) ... więc siedzą na drapaku w salonie. Tam tez jedzą (przeważnie, bo czasami młody wyjada bandziorowi, wtedy młodego pod schody zamykamy do .. spiżarni). Jak legowisko dasz do jakiegoś innego pokoju, to sierść i tak będzie sie wylegiwać na Twoich kanapach. Acha ... te kanapy nie są Twoje . Wiesz o tym, że to nie my jesteśmy panami kotów, tylko one naszymi i ... to ONE tolerują naszą obecność w ICH domu. Mężowi to zawsze przypominam, jak chce usiąść w miejscu gdzie śpią sierści. Żeby uważał, bo może stracić dach nad głową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.01.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 u nas legowisko kota (kotów) = nasze łóżko:lol2: U nas ze wzgędu na nieumięjętne zachowanie w nocy - eksmisja z sypialni następuje. Sierści się gonią i biją nad naszymi głowami. Więc muszą spać w salonie na miekkim kocyku z Jyska co mąż pod choinkę dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.01.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja szukam już długi czas obrazka z takimi sztućcami jak ten dekor płytkowy od Magdy ma, ale jakoś tak 150 zł to nie bardzo mi się widzi za mały kwadracik Byłoby na pewno niedrogo, ładnie i praktycznie (z kaflami) Mowiac obrazka masz na mysli plytke kuchenna jak pokazywalas wczesniej? Bo jesli chodzi o typowy obrazek,to widzialam takie przeszklone w almi decor przedwczoraj, dlugie prostokatne,obrazek taki vintage troche- lyzka widelec noz , kazdy osobno, niestety jak to w almi... ponad 300zl kazdy Ja w tk maxx upolowalam obrazek z tym motywem, ale w innym stylu niz to czego Ty szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Venus,1. pokaż planowane tkaniny na rolety2. sprawdziłaś sobie telefonicznie, czy mają te dekory, prawda? Bo możesz się rozczarować, że akurat stan zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 U nas ze wzgędu na nieumięjętne zachowanie w nocy - eksmisja z sypialni następuje. Sierści się gonią i biją nad naszymi głowami. Więc muszą spać w salonie na miekkim kocyku z Jyska co mąż pod choinkę dostał he he, mąż dostał, czy koty???? Moje też się czasem ganiają i leją nocami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 O rany dzięki za odzew Myślałam, że na kotka za wcześnie bo nie mamy kanap, ale jakiś czas temu uświadomiłam sobie że bardzo dobrze bo mi sierść jej nie zajmie Dobra to postawię drapak za kiedyś docelową kanapą - pasuje bo szary - swoją drogą to mogliby jakieś bardziej designerskie te drapaki produkować i w normalnych cenach Myślałam o kuwecie z pralni - dobrze że zamówiłam szarą też pasuje...ale jak się ma wypróżnianie kotka do czystych wypranych rzeczy? Sorry ale ja jestem laikiem. W ogóle to co ile mniej wiecej wymienia się żwirek i ile razy dziennie karmi się kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Nieczystości z kuwety usuwa się od razu, na bieżąco - ale nie wymienia się całego żwirku, tylko łopatką sprząta "zawartość".Koty są BARDZO czyste, ciągle się myją, więc nie martw się, że będą brudzić - my musimy często odkurzać przez sierść, ale kociaki są czyściutkie.A kota wg mojego weta należy karmić 4 x na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.01.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Żwirki najlepsze są zbrylające. Pierwszy kup taki sam jaki używał hodowca. Mój młody nie znosi zmiany żwirku. Zaczyna lać przed kuwetą jak ma inny. Więc u nas ciągle best cat's drewniany. My codziennie czyscimy kuwetę (tzn JA). Łopatką wybierasz zbrylony żwirek i wyrzucasz. Zostaje czysty żwirek. W łopatkę musisz się zaopatrzyć stosowną do żwirku.Jedzenie - też najlepie na początku takie jak u hodowcy. Ogólnie uważa się, że kot do roku powinien mieć ciagły dostęp do jedzenia. Ale ja trafiłam na bardzo "żarte" egzemplarze i musiałam dawkować 2-3 razy dziennie ściśle wg wagi kota.Teraz mam inną bajkę, bo przeszliśmy na BARFA ( surowe mięso z suplementami) i jedzenie nie może stać. Więc dostają 2 razy dziennie i nic nie zostaje w michach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Mirela,kurczę, napisz mi, jak przekonałaś kitki do BARF?????Ja o tym marzę - jak się za to zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.01.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=268 polecam forum: barfny świat. Tam masz wszystko. Jak będziesz potrzebować pomocy to jestem tam pod nikiem: mirela A ja nie potrzebowałam ich specjalnie przekonywać - pisałam, że są "żarte" bardzo. Od czasu jak barfują to nie te koty . Wszedzie ich pełno, chcą się ciagle bawić. Ta dieta to cud Edytowane 21 Stycznia 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 dzięki, a ostatnie zdjęcie przerażające Dobra a gdzie kupić te best cats? Jakaś polecana strona? Bo hodowca właśnie drewniany best cats mi polecał i sucha karme też taką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.01.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Na necie są. Ja kupuję u mnie w kafloku (kaufflandzie), ale sa chyba w każdym super/hipermarkecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 o matko, ale hiena czy szakal - super zdjęcie!!!!! Idę czytać o BARFIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts