Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilonka zgadza się :yes: tylko nie każdy o tym wie i w takim lokalnym sklepie powiedzą "Pani jaki zwrot, oszalała Pani? :o" i konsument się poddaje :rolleyes:

Londonka że coś wbić w ścianę to ja wiem :lol2: tylko co i jak żeby nie spadło ? :confused:

są takie kołki które mają zamiast wkręta to wkręt z haczykiem, np do wieszania luster jakisz szafek i idealne właśnie do zasłon w każdym budowlanym znajdziesz na dziale z wkrętami

z tego co wiem, zwroty trzeba przyjmować :yes:.

Ta tabliczka nieraz przy kasie ("zwrotów nie przyjmujemy") jest od czapy - jakby ktoś poszedł do sądu, to zawsze wygra. Takie jest prawo konsumenta, a sprzedawca nie może go łamać :no:.

Edit: Nawet nie do sądu, wystarczy chyba zwrócić się do odpowiedniego urzędu praw konsumenta.

bzdura.

No też chciałam podważać możliwość zwrotów w sklepach - to tylko w zakupach internetowych. Ale skoro już sprostowano to co tu dodać... :)

Ja z Dolnego Śląska i znam słowo "zaś", ale jakby to powiedzieć? - nie jest zbyt modne :no:

A z serii Stockholm to parę rzeczy bym dla siebie znalazła, np. ten fotel widziała bym w pokoju Maleństwa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50239669/ tylko znowu - dlaczego to takie drogie jest? :confused:

A propos pokoju Maleństwa - czy ja gdzieś tutaj widziałam inspiracje miętowo - żółte?

No dobra, to wychodzi na to, że robię zakupy stacjonarne w sklepach, które są otwarte na potrzeby klienta :p I zwroty przyjmują.

Wielokrotnie o to pytałam i nigdy nie dostałam odmownej odpowiedzi. Jedyne co się zmieniało, to czas na zwrot.

Bo to, że zwroty w zakupach internetowych wymusza ustawa, to wiem.

Ale, co w sytuacji, gdy wybieram produkt tylko na podstawie katalogu?

Czym to się różni od zakupu w internecie, gdzie towar widzę dopiero po rozpakowaniu?

Gdzie sens i logika?

Uświadomi mnie ktoś?

zadymy :lol2:

Londonka czytam tylko nie jestem przekonana do takiej wersji :rolleyes: na razie podłożyłam drugą zasłonę, upięcie zrobiłam przyciskając poduszką i podoba mi się :yes:

W środkowym okno jest po lekkim łuku, ładne duże ale co z tego jak karnisz i zasłony dają okropną dysproporcję jeżeli wiszą prosto ;) z upięciem (bez kwiotka) wydaje mi się ok.

Narendil jak to jak? na podstawie próbek 4x4 :lol:

No dobra, to wychodzi na to, że robię zakupy stacjonarne w sklepach, które są otwarte na potrzeby klienta :p I zwroty przyjmują.

Wielokrotnie o to pytałam i nigdy nie dostałam odmownej odpowiedzi. Jedyne co się zmieniało, to czas na zwrot.

Bo to, że zwroty w zakupach internetowych wymusza ustawa, to wiem.

Ale, co w sytuacji, gdy wybieram produkt tylko na podstawie katalogu?

Czym to się różni od zakupu w internecie, gdzie towar widzę dopiero po rozpakowaniu?

Gdzie sens i logika?

Uświadomi mnie ktoś?

narendil tu nie do końca o sens i logike chodzi .. tylko o przepisy o ochronie praw konsumentów.. o te chronią właśnie konsumenta , który zawiera umowę na odległośc, poza siedzibą przedsiębiorstwa.. to tak w skrocie bardzo;)