Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Asiu, ja już trochę dla niego szyję (ręcznie :mad:), ale bardziej projektuję, a szyje mama, bo nie mam maszyny do szycia :no:.

Jak się wciągnę, to może mąż mi kupi?

Jaki przepis? Ja zawsze coś źle zrobię z ciastem, ale to wina przepisów, w sieci czasami są takie, że :bash:. Jak się kompletnie na pieczeniu nie znasz, to ci nie wyjdzie (nie wiesz jak zmodyfikować, żeby było ok). Ja mam wrażenie, że niektórzy zamieszczają przepisy, których sami nie sprawdzili :mad:.

Venus, spróbuj przez rok nie kupić ani jednej torebki i akurat będziesz miała na torebkę Pilewicz :yes: :lol2:, a nie tutaj narzekasz, że nie masz kasy.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Asiu, ja tez poprosze.

Dziewczyny dzieki. Jestem dumna chyba nawet nie tyle z tortu a z tego, że go zrobiłam mega szybko bo z dzieciem na karku. Niestety skubnęłam tego i owego (łącznie 5 zakazanych składników) i maluszek jest teraz czerwony w kropki, zaliszajony i wszystko go swędzi. Powinnam dostać po ryju :(.

Chciałam Wam powiedzieć, że właśnie olejuję sobie włosy przez noc całą, bo liczę, że jutro dojdzie mój tanlge teezer, to chcę, żeby moje włosy na jego przybycie dobrze się prezentowały, żeby dobrze wypadły i żeby się polubili od pierwszego wejrzenia. Ale widzę, że Wy wszystkie śnięte ryby jesteście, to Wam tego nie powiem :p

dobranoc :bye:

żeby dobrze wypadły

:bash: :bash: :bash:

Edytowane przez joliska

Ja też pojechałam kupić torbę MK i .... kupiłam szarą COACH. Chociaż nie brałam tego pod uwagę. Ta , która ci się Venus podoba w stanach jest po zbliżonej cenie, więc niewiele mogę pomóc. Ale jak coś innego, to bardzo chętnie.

Z zegarka powinnaś być zadowolona, chociaż mojej córce wyciera się.

Diana i powiedz jeszcze , że pracujesz zawodowo i masz dzieci

Dziecię mam jedno dwuletnie i szalone a obecnie jestem jeszcze roczek na wychowawczym, natomiast staram się ten czas poświęcić na hobby i codziennie coś stworzyć ;)

Venus pokaż torebkę

Przepis na torcik też poproszę ja lubię co się szybko robi

duś na bloga dodam jutro zapewne zdjęcie to będziesz mogła jeszcze poobgadywać

A u nas piękne słońce i sarny pasące się pod płotem :)

Edytowane przez joliska

Witam się po raz pierwszy na wątku. Dotarłam tu, bo szukam lustra jakie masz Venus nad konsolką. Znalazłam adres, jaki podawałaś [email protected]. Napisałam do tej firmy w poniedziałek, później w środę, ale nie mam żadnej odpowiedzi. Venus podpowiesz mi może czy ta firma jeszcze istnieje? Dziękuję i pozdrawiam.

Dziewczyny na westwingu są odkurzacze samojeżdżące w dobrych cenach. Wprawdzie to nie iRobot Roomba tylko jakieś odpowiedniki, ale kuszą mnie. Ma któraś z Was takiego zwierzaka w domu? Polecacie?

Asia była gdzieś na którymś wątku dyskusja na temat tych odkurzaczy, ale nie pamiętam już gdzie.... chodzi mi po głowie, że Marjel ma takie cudo, ale reki nie dam uciąć... a tak w w ogóle to dzień dobry:)

No właśnie piję kawkę, a odkurzacz sprząta :yes:.

Młody śpi.

Inaczej bym oszalała :rolleyes:. Albo śniadania jadła o 15 (jak wczoraj :rolleyes:).

Jest tylko jedno "ale" lepiej mieć mało przedmiotów w domu, bo potem odkurzacz się o nie obija i może się zagubić pomiędzy fotelem a kanapą :yes:. Czasami zbieranie drobnych mebli, kwiatów w doniczkach, itp. (u nas tylko krzesła, teraz mata edukacyjna) może trwać dłużej niż samodzielne odkurzenie domu :o.

Ja lubię puścić Roombę, bo dociera tam, gdzie ja nie mam szansy normalnym odkurzaczem (np. pod kanapę, pod listwy podłogowe taką małą, wąską szczoteczką - jak puściłam pierwszy raz, to znalazła takie rzeczy, o jakich mi się nie śniło - jakieś kartony, styropian po budowie pomiędzy listwami a podłogą). Chodzi przez godzinę, czasami godzinę i pół, więc u nas na parterze (55 metrów) posprząta ładnie (jedno miejsce obejdzie z 5 razy), nie wiem, jak by poradził sobie w tym czasie na większej przestrzeni, bo siłę ssania ma mniejszą niż normalny odkurzacz.

lady in red też ma i chwaliła sobie :yes:. Fajne jest to, że można puścić i wyjść z dzieckiem na spacer, a potem wraca się do czystego.

Edytowane przez joliska

U nas godzinę, półtorej, czasami dwie. Nigdy krócej :no:, choć po czasie - jak się bateria zużyje - niby ma tak być. Na 55 metrach z 45 minut by wystarczyło :yes: (czasami po tym czasie przerywam, bo widzę, że już ok, a spieszy mi się z wymyciem podłóg).

agatah, my mamy iRobota.

zizi, nie, można zaprogramować na konkretne dni tygodnia i godziny (żeby wychodził), ale ja jestem w domu, więc to nie problem, żebym wcisnęła guziczek przed spacerem albo teraz jak siedzę. Jakbym chodziła do pracy, to pewnie fajne takie rozwiązanie, tylko nie wszystkie modele to mają. Nasz miał też wirtualną ścianę, ale z niej nie korzystałam, bo po prostu zamykam drzwi, jak np. w łazience jest czysto i nie trzeba tam odkurzać :no:. Na górze odkurzam tylko w sypialni, więc też zamykam drzwi. I tak raz w tygodniu lubię przejechać tradycyjnym odkurzaczem, a na górze tylko w sypialni mamy w tygodniu pełno kurzu (pościel, zasłony :rolleyes:). Aha, w sypialni działa bez matki (tzn. baza zostaje na dole, wnoszę sam odkurzacz, puszczam, po 20 minutach wyłączam, zabieram i wpinam do matki). Jakbym zostawiła w pomieszczeniu bez matki, to też się nic nie stanie, po prostu będzie chodzić i szukać (przy okazji odkurzać) aż się rozładuje i stanie na środku pokoju.

Można programować trasę chodzenia (np. zygzakiem, czy po kwadracie), ale my mamy chaotycznie i się sprawdza, więc zostawiliśmy.

Asiu, dziękuję za przepis :bye:!

Edytowane przez joliska