Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Spoko, to ja dzięki za info o odkurzaczach. Kupię sobie taki kiedyś na pewno :yes: tyle, że te z westwinga są jakieś :o Tanie, fakt, co nie jest bez znaczenia, bo 2 000 zł za taki odkurzacz to wciąż wydają mi się kuriozalne pieniądze. Tutaj są od 300 do 850 zł, poprzeceniane rzekomo z ponad klocka, ale... Nic nie piszą o samodokowaniu się do stacji, czyli pewnie tego nie ma :( Firma - kogucik, chyba, że tylko ja nie znam marki "SIMMONS" ;) Bardzo krótki czas gwarancji (1 rok, a na baterię tylko 6 miechów), że nie wspomnę o tym, że jakikolwiek serwis tego, naprawa, części zamienne... :bash:
  • Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilona dzięki, a myślałam, ze bez programowania nie da rady. Rozumiem,że to cudo jest na tyle inteligentne, że "widzi" przeszkodę i nie wali w nią jak zaklęte? ja mam na dole sporo rzeczy i tak się zastanawiam czy ten sprzęt podoła sprzątaniu wokół tych pierdułek. Możesz podać model swojego robota?

U nas nie wiem, jaka gwarancja, bo to prezent od męża, ale na baterię też krótka, a bateria się psuje - trzeba być przygotowanym, że co kilka lat trzeba kupić nową :yes: (lady in red potwierdzała).

asiu, iRobota też można dostać już od 1 tys. - zależy jaki model, a jest ich sporo :yes:. Często różnicą są jakieś niuanse (np. najwyższy model droższy o 700 zł ma filtry Hepa, ale model niżej też ma dobre filtry, no i Hepa trzeba wymieniać co jakiś czas, więc to dodatkowy koszt).

Według tego rozeznania to modele różnią się jedynie dołożonymi gadżetami. http://www.irobot.pl/doc/porownanie_modeli_600-700.pdf

Baterie mają wszystkie tą samą pojemność. Tylko te filtry Hepa... A co to w ogóel jest za cudo - filtr?

zizi, prawda jest taka, że najlepiej radzi sobie na pustej przestrzeni. Jak jest dużo mebli, to może się zagubić - odbijać od kanapy do fotela i z powrotem. I tak przez godzinę :yes:. Walić czasami walnie, ale ma gumki na brzegu, więc szkody nie narobi. Od jasnego odbija się pięknie ("widzi"), w ciemne zdarza się przydzwonić. Jezu, naprawdę nie pamiętam jaki model :bash: tyle tego jest, nawet nie mogę znaleźć tego, który wygląda jak nasz. Wiem, że był oczko niżej niż 780 (wówczas nowość).

Asiu, filtr to to, co zatrzymuje brud wewnątrz odkurzacza i wypuszcza świeże powietrze. Filtry Hepa wypuszczają podobno czystsze powietrze niż człowiek w czasie oddychania :). Taki bajer dla alergików :).

Z tyłu, z każdego odkurzacza ucieka ciepłe powietrze - to jest to powietrze, którym wciągamy brud, filtr ma je oczyścić i wypuścić bez zanieczyszczeń :).

Odkurzacze starej generacji np. odkurzały, a tyłem kurzyły tym, co wciągnęły :) (w mniejszej ilości, ale jednak :yes:).

Ja mam fioła na punkcie odkurzaczy, tak jak Venuska zbiera na torebkę, tak ja długi czas odkładałam na Dysona :).

Jak Rozenkowa została polską Perfekcyjną Panią Domu, to prawie się popłakałam, że rozegrali to po cichu (bez castingu) bo wiadomo, że fucha należy się mi (ewentualnie Reni :bye:, hehe).

Edytowane przez joliska

Hej :bye:

ale wstyd, chyba po raz pierwszy się z wami nie przywitałam :o

miałam tyleeeeeee roboty i jeszcze 15 min zostałam dłużej żeby wszystko skończyć, uwijałam się jak mały samochodzik bo rano 2,5 godziny awaria netu :mad: :cry:

do tego miałam awanturę i spotkanie w związku z tym także trochę padam z sił.

Siedzimy sobie z mężem w ogrodzie na bujaczku i grillujemy i piwkujemy :D

Dziewczyny proszę o cierpliwość u p. Agnieszki z Kropli Koloru, nie mam ostatnio z nią kontaktu, zawsze odpisywała czasem z opóźnieniem - ma maleńkie dziecko :)

Roboty odkurzaczowe fajne, ale nie za 2k :lol2: za to torebka za tyle jak najbardziej :rotfl: :yes:

Ilonko oczywiście, że tytuł należy się Tobie, ale pamiętaj że PPD tylko na potrzeby show jest perfekcyjna, Ty jesteś na co dzień :hug:

Ilonko oczywiście, że tytuł należy się Tobie, ale pamiętaj że PPD tylko na potrzeby show jest perfekcyjna, Ty jesteś na co dzień :hug:

I to mnie najbardziej :mad:, jak zaczęło wychodzić, że to nie jej dom, i że ma gosposię :o.

Nie ma sprawiedliwości na tym świecie :no:.

a co to wycieruch? ;) Duś, weekend jest nie dąsaj się :hug:

Ale się wq :mad: wchodzę na westwing, czatuję od 9:49, w końcu o 10 z sekundami (najwidoczniej mamy inaczej zegarski synchronizowane i na west 10 jest ciut później niż u mnie) wchodzę w interesującą mnie kampanię, nie ma jeszcze 10:01 a tu już wyprzedane. Trochę przyzwoitości! Powinno być zarezerwowane, w kilka sekund nie da się zobaczyć i zapłacić :mad:

Dobrze, że reklamację mi uznali, czekam na odbiór przez kurierosa.

no właśnie obudziłam się dziś w podłym humorze. za oknem jakoś tak szaro... ledwo otwierasz oko, a już wiesz, że dzień z d... będzie.

wycieruch to kiecka megan z by insomnia. nie uznaję dresów na salonach, ale casualowo - bardzo tak, bo ciuchy są wygodne i bardzo dobre gatunkowo.

też potrzebuję lampki (nocnej) do sypialni. możesz mi poszukać :D

(byle pasowały do lybry (italux) i stały na ziemi. materac 40 cm od podłogi, więc nie powinny być zbyt wysokie).

chwilowo nie mogę sama szukać, bo popadnę w finansową depresję hehe