julcia1979 06.09.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Witajcie Venusko daj namiary na knajpkę, bardzo lubię takie klimaty i chętnie się wybiorę :yes:Dziękuję Jeszcze jedno pytanko, ponieważ zmieniłam lokalizację pracy w stolicy, szukam poleconego fryzjera, Venusko, dziewczyny dajcie jakis namiar. Ja byłam klientką Akademii Perfect Hair i moge polecić właścicielkę Marylę. Jednak w tym momencie 150 zł za ścięcie musze sobie odpuścić i szukam kogoś innego. Dziś idę do salonu REVLON w CH Reduta, no zobaczymy z jaka mina wyjdę. Miałam do wyboru dwóch fryzjerów (mężczyzną i kobietę) wypróbuję w najbliższym ich oboje. Ja z zapytaniem: dziewczyny w czym trzymacie biżuterię, kosmetyki? Poleććie jakieś "puzderko". Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 06.09.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Hejka My dziś do 11 pracujemy a później impreza firmowa (idę nadrobić co żeście naklepały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 06.09.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Julcia ja biżuterię trzymam w szkatułce takiej specjalnej, która ma rózne przegródki a na pierścionki wałeczki, bardzo wygodny sposób, a co większą w pudle wielkim bo biżuterii mam bardzo dużo w każdym rozmiarze i kolorze. Kosmetyki trzymam w kosmetyczce takiej wiekszej te kolorowe, oststnio uszyłam sobie taką z przegródkami dzieki czemu nic nie musze szukać wszystko ma swoją przegródkę i jest bardzo wygodne, a większe kosmetyki w szafce w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 06.09.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 witam Venusko mam do Ciebie pytanie i prosbe o rade zbieram informacje o kotkach (rozmawialam juz z chodowca), marzy nam sie brytyjczyk, nie wiemy jakie kocieta sie urodza, ale jesli beda obojga plci to mamy wybor no i stad pytanie - jakie kociaki sa lepsze szczegolnie dla dzieci: kotki czy kocury ? podzielilabys sie jakimis dobrymi radami, ktorych nie znajde w necie ?? jak powinnismy sie przygotowac (mamy troche czasu) ?? z gory dziekuje Duska nie masz za dobrze ze swoim swietym mikolajem ?? a podkladki chetnie obejrze, choc nie wiem, kiedy dotre do PiP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 06.09.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Heja Wczoraj nie przyszedł mi ani jeden maila z subskrypcją z Mirabelkowego domu... Na szczęście skromnie wczoraj pogadałyście, więc nie mam zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.09.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Hej!! Julcia kosmetyki przechowuję w kuferku http://allegro.pl/kuferek-na-lampe-kosmetyki-extra-prezent-kolory-i3517989831.html ,zawsze mam porządek i wszystko ładnie widać.Biżuterii nie noszę więc nie pomogę . A ja jestem dziś dumna moja córka poszła bez buntu do przedszkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.09.2013 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Helloł Julcia idziemy dziś do Chmielarni w podziemiach domu wędkarza knajpa nieduża ale kuchnia podobno urywa co nie co zobaczymy Biżuterię aktualnie mam porozrzucaną w firmowych pudełkach Kruk, Apart, jak chcę coś założyć to zakładam to jakie pudełko znajdę, bo nie mam pojęcia gdzie ja to mam. W domu mam czysto, ale w mojej toaletce to taki burdel Fryzjera to ja nie mogę polecić w Wawie, bo poleciłam kiedyś salon Kristof (ja byłam zadowolona) a koleżanka przed ślubem płakała i myła włosy zresztą ja to tylko końcówki na prosto podcinam Słonko za chwilę napiszę o kiciolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcia1979 06.09.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Dziękuję, a możesz wrzucić cały link bo nie przekierowuje mnie, mam blokadę, lub podaj proszę sprzedającego. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.09.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 helloł laski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.09.2013 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Słonko brytyjczyk to super wybór, nie żebym miała jakieś wielkie porównanie, bo nasze kiciolki to moje pierwsze własne zwierze w domu, w charakterze tej rasy jestem tak zakochana że musiałam Fionce dołożyć towarzystwo Brytyjczyk to przede wszystkim kot towarzyszący, co to znaczy? nie musi ciągle być na kolanach ale jeżeli pójdzie na drzemala to w miejscu gdzie będzie miał upatrzonego domownika na oku, u nas mnie Samica będzie się bardziej pieścić w mężczyzną, a samiec z kobietą U kotek trzeba przeżyć sterylizację, dla mnie rana koszmarna (rana w sumie 1,5 cm), do tej pory mi niedobrze jak widzę u męża w telefonie pamiątkowe zdjęcia tej mojej bieduleńki która wcale tego nie przeżywała tak jak ja U kocura sterylizowanego problemem są kamienie nerkowe, u nas przecież Prinsio po miesiącu bycia z nami wylądował na wyciskaniu pęcherza i cewnikowaniu także do końca życia jest na diecie urinary, która powoduje rozrzedzanie moczu. Wydaje mi się, że kotki są bardziej niezależne, zresztą każdy hodowca tak mówi, kotka nie zawsze da się pogłaskać, może akurat mieć foszka na cały świat Prinsio wystarczy że wystawię palec i ten bambarył już leży do góry brzuchem i domaga się pieszczot Co musicie mieć? 1) kuweta - najlepiej od razu duża 2) pojemnik na kocie odchody np litter locker + wkłady 3) żwirek - tutaj polecam Golden Grey Master, jednak kot po skorzystaniu ze żwirku takiego typu czyli drobnego piasek za Chiny nie przejdzie na taki drewniany z dużych granulek. Minus to to, że w pralni zawsze po przyjściu z pracy zamiatam podłogę. Szczególnie polecam ten żwirek ze względy na śliczny pudrowy zapach, kotek po skorzystaniu pachnie jak dzidziuś no i super się zbryla np Gwiaździsty Pył odpowiednik Polski jest fatalny, siuśki po jakimś czasie wyparowują i zostaje żółty piasek jak uda się na świeżo złowić to rozwala się na łopatce, dla mnie masakra 4) miseczki do wody i pokarmu, super dla kotów z krótką kufą czyli właśnie brytoli, persów są miseczki http://www.twojezoo.pl/savic-whisker2-miska-pies-krtk-granat-p-3431.html niekoniecznie do kupienia tutaj 5) do zakupów polecam sklep Zooplus.pl , wychodzi najtaniej a to ogromny sklep 6) Karma sucha no cóż powinna mieć jak najwięcej mięsa jak najmniej zbóż. Kupiłam taką na próbę kosztowała 200 zł, Fiona nie chciała jeść więc wróciliśmy do standardowej. My kupujemy albo Sanabelle albo Royal Canin nie nabierzcie się na kupno karmy u weta, wychodzi dużo drożej np u weta karma dla Prinsia (specjalistyczna więc droższa) 1,5 kg 80 zł a na zooplus 119 zł 3,5 kg 6) karma mokra, polecam małe puszki lub saszetki szczególnie Cosmę (tradycyjną, pakiet glory, pakiet tajski) - Fionka wcina aż się uszy trzęsą, Prinsio ma swoje specjalistyczne (dla przykładu saszetka/puszka Fionki kosztuje np 3 zł, Prinsia 5 zł). U nas z racji tego, że kotki cały dzień są same dostają suche, mokre 1-2 w tygodniu w nagrodę jak przychodzi łikend, tylko że one małą puszkę jedzą przez 3 dni i muszę między nimi usiąść i pilnować Prinsia co by Fionie nie zjadł 7) Drapak - bardzo ważna rzecz chyba że wolisz meble pozadzierane. Ważne aby rura do drapania miała 70-100 cm i nie miała żadnych legowisk na tej wysokości, dalej już dowolnie Nie kupuj legowisk, koty lubią wysokości poza tym dosyć często zmieniają miejsce spania, np Fiona w dzień drzemie u nas w sypialni na pledzie, w nocy na dywaniku w łazience, czasem w sokolim gnieździe na drapaku itp. 9) higiena, czyli cążki do pazurów (najlepiej za pierwszym razem pojechać do weta żeby obciął i pokazał co jest ważne - nie można do mięsa uciąć), łapki przednie co tydzień u nas, tylne raz na pół roku (nie rosną szybko no i ścierają się przy bieganiu i hamowaniu ) 10) koniecznie szczota do sierści, najlepiej dosyć szeroka (szybciej się zbiera) np firmy Trixie, ja zawsze po czesaniu i obcięciu pazurów (robię to sama na raz) daję w nagrodę w formie smakołyku pastę do rozpuszczania sierści w kiszkach czyli przyjemne z pożytecznym 11) nie wolno zostawiać uchylonych okien kiedy nie ma kto pilnować kota, kot jest tak łowny że może wsadzić głowę w tę szparę i skręcić kark w szamotanie 12) miski i ogólnie wszystko co dla kota nigdy nie myj mydłem czy płynem do mycia naczyń kot tego nie tknie, zawsze wyparzaj wrzątkiem 13) z zabawek dobrze mieć wędkę z piórkiem do tarmoszenia i jakieś myszki z kocimiętką do turlania się z nimi na podłodze 14) trzeba uważać na zabawki laserowe, kilka sekund i można oślepnąć dlatego ja bawiąc się z nimi laserem pilnuję aby był skierowany pionowo w dół i aby nie podeszły i w to nie patrzyły 15) brytyjczyki mają skłonności do połykania krokietów w całości (karma sucha) przez co nie czyszczą sobie zębów i zapalenie dziąseł to norma. Dobrze jest do suchej domieszać karmę typu Dental z większymi krokietami - te koty już gryzą 16) kotek powinien mieć skończone 3 miesiące przy odłączaniu od matki i szczególnie polecam z rodowodem, nie ze względu na wystawy tylko na wykluczenie chorób genetycznych. 17) na początku jest kilka szczepień które trzeba zrobić, później standardowo odrobaczanie raz na pół roku, jeżeli zwierząt jest więcej jak jedno to wszystkie na raz w tym samym terminie. 18) uwielbiam umaszczenie naszego Prinsia ale ta sierść...jest tak delikatna i miękka, że wprost przykleja się do ubrań 19) mogę polecić Prinsia hodowlę czyli Mazuria http://www.kotybrytyjskie.vanti.pl - rodzą się także pointy 20) ja nie lubię szylkretów czyli takich które mają wstawki rudo-kremowe brrr Brzmi pewnie strasznie ta moja litania ale naprawdę nie ma z tym dużo roboty dochodzi jeszcze czyszczenie uszu, ale to też raczej chwila Nad którą hodowlą się zastanawiacie i jakie umaszczenie podoba wam się najbardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.09.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 :jawdrop::jawdrop::jawdrop: ileś pisała tego posta? co do mugatów u Lobo, dla mnie:no::no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.09.2013 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 :P idę zobaczyć. Płytek na pewno nie będę kleić, będzie szkło tylko czekam na tą słuchawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.09.2013 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Reni mnie póki co też się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.09.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Mnie ogólnie mugaty się nie podobają,ale to moje zdanie i mój gust . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 06.09.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Też zerknęłam, ale czekam na finał. Na razie nie widzę tych mugatow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.09.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 a ja mugaty lubię ale zazwyczaj widzę je tylko w klasycznych wnętrzach, ciężko połączyć je z nowoczesnością tak aby dobrze wyglądały - tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.09.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 ciężko połączyć bo nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.09.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 może je uratuje ten parkiet w jodełkę ale wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.09.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 No własnie, miałam to pisać ,że może nie podobają mi się przez połączenie z nowoczesnością bo nikt nie zrobił jeszcze tego w taki sposób żeby mi się spodobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 06.09.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Venus to się nazywa wyczerpująca odpowiedź ta w sprawie kotów ja miałam białą persicę i nie polecam niestety musiała wyjechać na wakacje bo się nie dogadywała z córką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts