Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie!,

Z góry przepraszam Venuskę za uskutecznianie tutaj prywaty ale potrzebuję pilnieeee świeżego spojrzenia i porady światłych umysłów co do mojej jadalni.

Dziewczyny widziałam nie raz że macie super pomysły a więc zechciejcie z gospodynią na czele zajrzeć do mnie i się wypowiedzieć:yes:

Hej Mela :hug: za chwilę do Ciebie podskoczę :yes:

Dzwoniłam dziś do polecanego tapicera, robocizna za przetapicerowanie uszaka to 400 zł :D muszę policzyć ile wyjdzie to wszystko razem :rolleyes:

Wybrałam już dawno, że będzie to navy welur i oczywiście mąż ma ale :mad: wymyślił abyśmy zrobili uszaka brązowego (!) do brązowej podłogi, na tle brązowej zabudowy tv i ciemnej cegły :mad: normalnie nóż w kieszeni mi się otworzył

Wybrałam już dawno, że będzie to navy welur

Venusko, czy welur bierzesz od swojego tapicera, czy kupujesz oddzielnie? Jeśli oddzielnie, to podzielisz się namiarem (jeśli nie chcesz tu, to poproszę na priv)? Szukam ładnego aksamitu na sofę, ale takiego prawdziwego, mięsistego. Zazwyczaj trafiam na jakieś błyszczące i na kilometr jadące poliestrem.

No właśnie liczę na Twoją zdolność wyszukiwania okazji cenowych, bo ja - owszem - znalazłam przepiękny, idealny welur w idealnym kolorze, ale za jakieś 200 PLN/m. A metrów potrzebuję 13, więc kwota robi się straszliwa. Ty pewnie szukasz czegoś pancernego, typu welur powlekany teflonem i ciekawa jestem, czy z wyglądu bardziej zbliżone to jest do prawdziwego aksamitu, czy raczej alcantary czy zamszu...

Barbe za 200 to i ja mam :lol2:

i tak ja raczej pancernie, a ile my potrzebujesz materiału? 4,5 x 2 na fotele czyli 9 + ok 2 na każdą pufę więc w sumie 13 :lol2: dla mnie może wyglądać jak zamsz bo ja akurat lubię :yes: dorzucę na pewno na dole fotelom i pufom gwoździe niklowane na listwie :rolleyes: no i nóżki, do zmiany na bank.

a co myślicie aby fotele były w dwóch różnych kolorach? za dużo za bazarowo? :popcorn: kiedyś obiecałam mężowi kolorowe pasy ale przy właściwościach tkaniny jakiej potrzebujemy wzór pasów jest wykluczony:eek:

Ten ciemny granat (3071) jest bardzo ładny. Może - jeśli chcesz w dwóch kolorach - to raczej weź dwa odcienie tego samego niż dwa zupełnie różne, bo faktycznie zrobisz sobie bazar ;). Ciemny niebieski (2073) dobrze by pasował. Jeśli chcesz kedrę, to szara (taka sama w obu fotelach) super pasowałaby do sofy i do niklowanych gwoździ (z drugiej strony gwoździe plus odróżniająca się kedra to już chyba za dużo na raz).

PS. Ja szukam czegoś w podobnej kolorystyce, tyle że nie navy, a raczej gołębi szary. Coś jak tu (chodzi wyłącznie o kolor, kształt będzie zupełnie inny):

http://st.houzz.com/simgs/156125560ffc4ec5_4-2003/contemporary-sofas.jpg

http://farm2.staticflickr.com/1058/4726032025_3d5bde7139_z.jpg

kontrastująca kedra odpada na bank :rolleyes: pomyślę nad dwoma odcieniami, jeszcze 2 pufy są do ogarnięcia :rolleyes:

Tak tak, kedra plus gwoździe to dopiero byłby odpust ;)

a ten dla Ciebie? http://allegro.pl/welur-szary-aksamit-jedwab-z-wiskoza-2493-i3521370946.html cena już nie taka jak ta u mnie :lol:

Dzięki, ale:

- za szary (szukam czegoś z kroplą, może nawet trzema, niebieskiego)

- za sztuczno-świecący

- nie potrzebuję go na kieckę, tylko na sofę :rolleyes:

Jak przy okazji coś Ci jeszcze wpadnie w oko, to daj cynk.

intensywnie myślę też nad ławką w wiatrołapie, na którą nie będę mieć $$ jeżeli zrobię rewolucję w salonie :rolleyes: mąż zasugerował, że navy fotele + pufy i navy ławeczka w wiatrołapie będzie przygnębiające :rolleyes: ma trochę racji, obecnie rozważam ławkę w kolorze wściekle żółtym lub oberżynie lub ciemnej zgaszonej malinie (to chyba właśnie oberżyna :lol2: )