Venus_m 08.09.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Mąż mi dziś zapodał pomysł aby naszą barierkę schodową zrobić z drewna i zamiast zwykłych tralek zrobić dużą hamerykańską koniczynkę na początku powiedziałam, że chyba na głowę upadł ale jakby ona była na tyle duża żeby nie zabierała światła a jednocześnie głowy nie dało się przez nią przecisnąć to może...? mamy potencjalnego wykonawcę na oku no ale sama nie wiem, inspiracji nie znajdę raczej. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.09.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) No mi to sielsko to od początku nie wychodziło ale ja tak dosłownie nie chciałam ciągle coś nowoczesnego wyłaziło - a to lustro, a to witryny albo oświetlenie . Do tego trochę metalu no i tak czy siak wychodził mi misz-masz. Kuchnia Stat jest trochę taka przez fronty ale kocham ją nie zmienię. To samo drewniane blaty . Sielsko-anielsko to pięknie na zdjęciach wygląda ale ja sie w tym nie odnajduję tylko, że tak jak mówię nie tak u nas miało być raczej szliśmy i chyba dalej idziemy w kierunku skandynawskim, odrobina nowoczesności, trochę antyków które mamy, kilka ewergrinów itd.. Edytowane 8 Września 2013 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 08.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Yokasta to fajnie ,że dziadki mogą ale oczywiście też uważam że tylko mama-tata może decydować o swoim dziecku innym wara, chyba że maja naprawdę dobrą radę ale radę nie rozkaz Trzymaj się Swojego Ven eh.. no..świetnie to wymyślił mężu ....przecieraj szlaki kochana ja jeszcze nie mam schodów więc..... ( no chyba że opatentujecie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.09.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Jezusie, o schodach nie napisałam. Dacie radę zrobić jakąś wizkę? Może być interesująco i bardzo oryginalnie . Gdybym dziś robiła schody to wyglądałyby jak teraz tylko tralki zrobiłabym metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Yokasta jak znajdziesz chwilę czuj się tu jak u siebie, chętnie doradzimy Londonka tylko napisałam i znalazłam super inspirację na barierkę tak się napaliłam, że aż mi adrenalina skoczyła ja rozważałabym ją bez tego bolca i przeskalowanie chudziutka więc nie zabrałaby widoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Yokasta wizualkę koniczynki? ja na pewno nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.09.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Podoba mi się nawet . No to rysunek też będzie wizualizował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 o Chryste to nie dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Aniu, mój też witaminki nie chciał jeść . wypluwał, dlatego zawsze podawałam krótko przed mlekiem (zatykałam mu buzię butelką, żeby przełknął witaminę), teraz (odkąd mamy stałe pokarmy) je i się cieszy , więc nie musimy stosować takich zabiegów . Co do dotykania czy brania na ręce, ja nie mam takich sytuacji całe szczęście. Dziadki chcą się pobawić, ale wiadomo, powoli, bez całowania i ślinienia w sumie, teściowa masuje stópki , co akurat młody lubi. Sąsiadki chcą zaglądać do wózka, ale zawsze najpierw pytają, czy mogą, w ogóle cała rodzina pyta, czy może (przywitać się, wziąć na ręce), zazwyczaj po jakimś czasie, jak już Robert się przyzwyczai do obecności kogoś nowego. Jak wiem, że jest nie w sosie i nie chce, to mówię wprost, że jest zmęczony i zły, więc lepiej nie. Zresztą on sam robi ostatnio podkówkę na widok obcych, więc nikt się nie zbliża i tyle (ostatnio kelnerka chciała się nad nim pochylić, ale odskoczyła jak oparzona na widok jego minki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.09.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 A ja to lubię kiedy ktoś obcy się do niego uśmiecha a on ma w nosie i się odwraca albo właśnie robi podkówkę. Dumna wtedy jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 tia cała Ania dobranoc :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 08.09.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Ven czad ... koniczynka albo chevron no to może być miszczostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.09.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Prawda? Dobranoc . Dzisiaj mały śpi w swoim łóżeczku ciekawe jak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 08.09.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Kolorowych :** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.09.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Aniu, padłam . Nie dziwię się, że się Ciebie boją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.09.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Ja wiem czemu się boją . Bo mówię to co myślę - nie po kątach, staram się delikatnie ale wprost a mało kto u mnie tak potrafi. Jestem szczera i nieraz do bólu. Jedni to sobie cenią, inni tego nie lubią (widocznie coś mają na sumieniu ). No trudno . A z dziecka muszę być dumna, że rozróżnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.09.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Tylko nie oberżyna Z białymi ścianami będzie dramat A brałaś pod uwagę kolor Emerald? Ślicznie i bardzo szachetnie z bielą się komponuje. Tak na szybko, lekko nieudolnie (nie miałam czasu na ujednolicanie tła i usuwanie kwiatków;)) [ATTACH=CONFIG]211046[/ATTACH] Pierwsza z brzegu inspiracja: [ATTACH=CONFIG]211047[/ATTACH] Żółty do białych ścian też odradzam Moim zdaniem taki zestaw daje takie "komiksowe", przerysowane wykończenie - a chyba nie to chodzi PS Następnym razem "u hindusa" polecam Chicken Masala - omnomnom Ja najczęściej proszę o wymieszanie pół na pół kurczaka i indyjskiego sera (biały krojony w kostkę, trochę jak tofu, ale inny w smaku - obłędnie pyszny z tym sosem) Te sosy do przekąsek też uwielbiam Nigdy nie mogę się zdecydować, który bardziej, więc wcinam równo na zmianę, aż potem ledwo mogę ruszyć danie główne Narobiłaś mi smaka, a ja se dietę obiecałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 09.09.2013 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Hej!! Nesska no to powodzenia życzę w ten pierwszy dzień !!! Yokasta u mnie jak ktoś przychodził na odwiedziny to mówiłam tam jest umywalka proszę umyć ręce :) Ja też co na sercu to na języku i moja część rodziny wie co może a co nie .Z rodziną męża mi trudniej ,bo teściowej nie umiałm nigdy dosadnie odpowiedzieć , choc teraz po 8 latach małżeństwa nareszcie język mi sie rozwiązał.Efektem tego jest to, że moja córka wie, że u babci może wszytko tylko ,że potem my w domu mamy z nią sajgon.Np. Paula jest samodzielna ale u teściowej to wygląda np. tak: wychodzimy i mówimy ubieraj buciki a mój mały, sprytny leń mówi : ale ja nie mam siły i co robi babcia???Na kolanka i ubiera a ja się gotuje.Teraz zaczęłam już dogadywać ale i tak zawsze usłyszę ,że jak jest zmęczona, przeciez od tego jest babcia. Co do spania to nie przejmuj się ,że śpi z wami .Moja też spała z nami 3 lata i się nasłuchałam jak to sobie narobiłam i trudno będzie ją tego oduczyć.Przyszedł czas przeprowadzki (d odam ,że miała wybór jak malujemy jej pokój i cały czas miała opowiadane ,że tu będzie stało jej łóżko),kupiliśmy łóżko i ona od razu to pa mamusiu ja już u siebie będe spała:).Teraz mam satysfakcję i mam co wypominać tym co mi czarną przyszłość wróżyli:). Venusko podusie super .Jak ja robiłam barierkę na schody to wszyscy mi mówili : rób tak pręty żeby dziecko główki między nie nie włożyło no i zrobiłam poziomo .Więc córka zrobiła sobie z nich drabinkę, a ja o mało zawału nie dostałam jak sobie na piętrze tak ładnie na niej stanęła wychyliła pół siebie i wołała mamo!!Do teraz mam ciarki !!Więc barierka też ładna i bezpieczna . Edytowane 9 Września 2013 przez mirkamis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.09.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Dzień dobry yokasta ty jesteś mamą i to ty wiesz co dla twojego maluszka jest najlepsze. Ja osobiście nie toleruję dotykania i miziania, w sumie moje dziecię ma to chyba po mnie bo od małego na widok obcych robiło wrzask nawet na widok dziadków więc nikt nie śmiał podchodzić i zagadywać. Co prawda mam sajgon na szczepieniach bo teraz mała ma 2 lata i jest nadal niedotykalska dla obcych dorosłych (do dzieci sama biegnie i się bawi) i jak było szczepienie usłyszałam że mam niegrzeczne dziecko mała się darła jakby ją ze skóry obrywali i nie powiem bo utrzymać jej nie mogłam i lekarka dostała parę razy po głowie z czego się cieszyłam A poważnie to jak Ala była mniejsza to też mieliśmy ją na pogrzebie na szczęście nikt nie wpadł na pomysł dotykania malucha który spokojnie siedział u tatusia na rękach. Co do spania każde dziecko jest inne i każde potrzebuje czego innego idź za swoim instynktem i mogę Ci to powiedzieć i z punkty widzenia matki i z punktu widzenia psychologa dziecięcego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.09.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 O i zapomniałam napisać Venus poduszki cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts