Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej :yes: :bye: Dropka, Adme, Zizi, Lui i cała reszta (tak wy do jednego wora :p :P :lol2: )

o drzwiach nie chce mi się gadać, rozmawiałam z babką 1,5 tygodnia temu :sick: troszkę do pionu postawiłam, ale 1,5 tygodnia dalej ciszy. Może znajdę jutro czas zadzwonić, ale Klient zawsze jest na straconej pozycji. Mnie nie zależy na rabacie cenowym, chciałabym aby przesunęli mi termin zapłaty tj. wystawili fv np z tygodniowym terminem zapłaty, chcę te drzwi dokładnie obejrzeć jak będą, czy nie zrobione byle jak i na szybko. Czemu jestem na straconej pozycji? bo wiąże mnie umowa w której rozliczam się gotówką no i dałam zaliczkę, więc ostatecznie mogę powiedzieć że w rzopę niech se je wsadzą a oni kosztu materiału i tak nie poniosą...:rolleyes:

Jeżeli na umowie jest zaliczka to jedynie możesz domagać się jej zwrotu jeżeli nie wykonali świadczenia w wyznaczonym terminie ( termin na umowie chyba określiłaś:???: ).

Hej!!

Kiedyś czytałam o tangle teezer, ale miałam obawy żeby kupić :),do czasu aż ten temat nie pojawił się tu :) no i kupiłam .Sprawdzian jak na razie zdała na piątkę .Paulinka ma tak gęste włosy ( po mamusi) ,że z jednego warkocza zrobie 4 i to nie takie mysie ogonki ,do tego lekko kręcone i twarde ,więc krzyku przy czesaniu było dużo a teraz jest cisza :):):).Zobaczę jeszcze jak będzie po myciu :).Czy ona zapobiegnie też łamaniu włosów??

Nesska daj znać jak tam Twoje "szpiegowanie".Chodź podsłuchiwac np. w czasie leżakowania i jedzenia wydaje mi się ,że wtedy Panie pokazują swoje prawdziwe oblicze :)

Hej :bye: byłam wczoraj, podsłuchiwałam godzinę (przed obiadem i w trakcie) i nie zauważyłam nic niepokojącego :no: fakt czasami te panie krzykną (no bo jak opanować taką gromadkę dzieci) wydaję mi się, że one muszę te dzieci jakoś sobie podporządkować. Nie ma tam pitu pitu do tych dzieci nikt się tam raczej z nimi nie certoli :no: Ale wczoraj Ola z sali wyszła uśmiechnięta, nie zahukana i przestraszona to chyba dobry znak. Poza tym jak ją usypiałam to powiedziała, że jej się nie podobają klocki więc już zaczyna wymyślać....Spadła z tronu, nie może porządzić musi robić co pani każe więc jej się nie podoba.....(a wczoraj w samochodzie powiedziała, że jej się ta stara baba nie podoba :lol2: mam nadzieję, że w przedszkolu tego nie powtórzy)

Mrówka tak jest termin :yes: ale nie zmienia to faktu, że ja te drzwi chcę i tyle już czekam że poczekam ile trzeba, tylko naprawdę denerwują mnie umowy i to że inwestor jest traktowany jak śmieć.

Ech, mój mąż mi zawsze powtarza, że w umowie powinien być zapis, że w przypadku spóźnienia potrącana jest określona kwota. Nie chcę wywoływać dyskusji rzeki, ale wg mnie wykonawcy są rozbestwieni przez inwestorów właśnie. Zobaczyli, że klienci łykają wysokie ceny, niską jakość, niedoróbki i nieterminowość.

Venus, sądzę, że zapłata z odroczonym terminem (tydzień) to jest doskonały pomysł i tego bym się trzymała. Nawet jeśli nie pełnej kwoty, to na przykład 25%.

Załóżmy, że po paru dniach znajdziesz coś do poprawki i załóżmy, że Twój wykonawca stwierdzi, że ma w nosie te 25%, bo nie ma już ochoty do Ciebie jechać i poprawiać. Masz wtedy jakąś kwotę, żeby zapłacić za te poprawki komuś innemu, na miejscu.

o venus jesteś, to piszę, myślę, że zapłaty nie da się przenieść na później, w twoim wypadku ja bym wzięłam rabat na opóźnienia, jeśli drzwi będą liche to od razu to zobaczysz albo dopiero po jakimś czasie, nie jest tak , ze do tygodnia wyjdą jakieś klocki, weź rabat, zapłać jak przyjadą i mniej nadzieję , ze drzwi będą ok, w innym wypadku, płacisz po tygodniu, a po miesiącu klocki i co, i normalna reklamacja a rabatu już nie dostaniesz