Magda_lena85 13.09.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Witam Reni u mnie jesień na całego - chyba muszę wyciągnąć cienką puchową kurteczkę mgiełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 ja chyba też, u mnie zimno, ponuro, pada, liście na drogach, Jezusie idzie jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 trzeba za zimówkami patrzeć - czegokolwiek te określenie dotyczy:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 a jakie plany na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 a właśnie - mam te dwie skarpy więc wczoraj mąż zaszalał koparka pracowała 10 godzin - zrównała te skarpy prawie na prosto - jeden mur oporowy spękany rozwaliła do końca teraz nie będzie takiej wielkiej skarpy - tylko dom wyżej i taras na równi i będzie się do reszty ogrodu schodziło po 2-4 schodach gdzie reszta będzie prawie prosta. Tym sposobem zaoszczędzę 20 kawałków które miały iśc na mur oporowy wysoki na ponad 2 m.... teraz mur będzie przy domu wys na 2 m ale długi na 1.5 m a reszta na 4 bloczki. Zmieści się z jednej strony duża drewniana "altanka" bo to bardzo słoneczna strona, jakiś mikro warzywniak itp. Rozpierducha na całego jest na nowo...ale cieszę, się że się coś dzieje w tym temacie...bo bez tego nie ruszę z elewacją na wiosnę. A na weekend... dokupić 50 thuj i dosadzić już na tym wyrównanym terenie niech rosną - a kupuję małe na 60 cm / 5 zl szt w doniczce. Cena atrakcyjna oprócz tego cały tydz piorę - więc w weekend prasowanie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.09.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ja się za balerinami rozglądam kozaków nie włoże póki mi nogi na sopel nie zamarzną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 a u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 mój menżu in warsaw, a ja dziś sprzątam , jutro się uczę(taki mam plan) a w niedzielę egzamin:mad::mad:, po szkole wolna niedziela pewno w domu z dzieciakami MAGDA A NIE LEPIEJ BYŁO OD RAZU TAK ZROBIC I NIE ROBIĆ TYCH MURÓW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 lepiej Reni ale chciałam i "wydawało mi się" i nie dałam sobie przetłumaczyć że mur oporowy wysoki na min 2 metry i długi na 17 metrów nie wytrzyma oporu ziemi. A mur był - lana ława, murowany z betoników, zbrojony, legary jakieś metalowe... i szlag go trafił po 1 zimie. Ofc dałoby radę zrobić to dobrze - ale trzeba brać ekipę którą na autostradach robi - ściany leją z betonu - domyślasz się ceny za sam mur. Do tego izolacja odpowiednia itp. Tak mnie ta piwnicy dobiła - użyteczna jest nie powiem, oprócz dużej kotłowni, sauny, pralni to garaż na 3 auta - ALE kosz tego co już poniosłam, żeby zrobić bezpieczny wjazd dałoby co najmniej 3 pozycyjny garaż wolnostojący, dużą prostą działkę itp Niestety - teraz muszę zrobić porządek do końca. W sumie teraz mi się zaczyna to podobać. Musze dokupić z 10 brzózek żeby już rosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 NO TO PRACOWITY WEEKEND, KURCZE MNIE BY SIE NIE CHCIAŁO RObić w ogrodzie jak tak zimno, ja musze mieć słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 ja robię obiad "ogrodnikowi" tzn mamy ekipę - mąż, wujek zapalony ogrodnik emeryt co całe życie siedzi na działce, i bierze swoich równie wiekowych kolegów zapalonych ogrodników. Sama bym się nie podjęła - ale mają sprzęt glebogryzarkę wiec od razu posadzą i pograbią pod nową trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 e to super tez bym chciała takich panów do pomocy i to pewno za dziękuję u mnie jak ja sama z męzem nie zrobimy to nikt nie pomorze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 za obiad, flaszkę i sprita i symboliczne 5 zł za godzinę - ale zazwyczaj chcą po 50 zł na łebka. Ostatnio robili od 9-20 - połowa działki wyrównana itp - oby tylko była pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.09.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ja już chodzę w kozakach . Tylko że ja uwielbiam zimowe buty (takie zboczenie), mam pełną szafę, zazwyczaj z kozaków wskakuję w klapki i z klapek w kozaki . Tylko w takich butach mi wygodnie , żadne tam półbuty, itp. W balerinach i mokasynach zawsze zimno od gruntu (ta cienka podeszwa ). W tym roku rozglądam się za jakąś sportową zimówką - krótką, dmuchaną, kolorową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 a czyli nie tak zupełnie za darmo Ilonka ja mam dziś baleriny i faktycznie zimno jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Magda daj jakies foty tej ciężkiej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Reni ekipa nie mobilna - ale jakbyś wzięła busa - dała pół litra i sprita to Ci zrobią dość prawnie i czysto im to idzie ja mam dziś na sportowo adidaski, jeansy, bluzę z kapturem hahah:) taki ze mnie prawnik dzis - w piątki nam wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.09.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Reni w domu obfocę to może coś doradzicie - aaaa i posadzili mi na 1.5 wysoką aronię ( sami wychodowali) - a Albinosek uwielbia je i sok z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Magda propozycja nie do odrzucenia tylko ja kompletnie nie toleruję picia i pracowania, te czasy typu wać pan pracuje i popija działają na mnie jak płachta na byka, wiadomo wcale nie trzeba się upić ale ja pijących nie toleruję wogole, no szlag mnie trafia jak mówię do ludzia i czuje wódkę ale wiadomo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.09.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 nienawidzę tez jak klient częstuje moich pracowników piwkiem czy czymś innym, no trafia mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts