Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

qrka nie za dużo roleta + roleta rzymska?

ja mam takie atrapy uszyte z 3 plisami ale bez mechanizmów - a jak ciemno jest to i tak spuszczam zew.

aaa i okno ma szer.180 cm+ zapas i jedne brzydko się układa - zawsze patyk w środku się wygina, więc szyję zawsze dwie te same i na środku się stykają (okno dzielone). Dzięki temu są idealnie proste.

Dziewczyny powiedźcie mam akcje płot - będzie z drzewa takie coś: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f06bef5614946f0b.html

z czego zrobić podmurówkę? bo coś musi być - gotowe elementy odpadają bo są okropne, wymyśliłam, że z gotowych krawężników ale tych szerokich ( zamiast betonu) ...co macie u siebie?

Okna :bash:. Słyszałam, że każda kobieta potrafi (i lubi) dobierać tkaniny: w oknach, dywany, dopasowywać obicia foteli, kanap, itp.

Ja tego naprawdę nie potrafię! U mnie okna najchętniej gołe, dywany mąż wybiera, a kanapy na łatwiznę - skóra w jednym kolorze z resztą mebli (foteli, krzeseł) albo to, co aktualnie modne :rotfl:.

hmm nie wiem kto będzie malował tzn wiem - mąż.

Ale inwestujemy w dobrą farbę - jakąś sprowadzaną z Niemiec ( podbitka też była tym "czymś") i będzie tż ze stolarzem działał.

W sumie będzie ok 50 mb tego płotu - na 180 cm wysoki.

Ale to mus - ulica dość uczęszczana, ludzie chodzą do gimnazjum/przedszkola/na pocztę.

A że drzewo kupione sezonowane dość tanio, stolarz też to takie coś- powinno pasować do reszty.

Bo za nowocześnie to u nas nie będzie.

Porównywaliśmy jeszcze cenę z tymi przęsłami co zakrywają metalowymi - ale to cena jak za SSO :) odpada.

Płot musi mieć funkcje przede wszystkim zasłaniać :)

Edytowane przez Magda_lena85

Reni co do fot rozpierdzielku to u Ciebie odpisałam.

Z prefabrykatów czyli takie coś? http://fabryka.colorex.pl/galeria/1262778075.jpg

bo wymóżdżyłam, żeby dać krawężnik ale drogowy + słupek w ziemie a miejsce łączenia zalać betonem co by udawało jedną całość.

Mąż obmyśla czy się tak "da".

Venus - na początku będzie napuszczony i 3 x malowany a później po 1 roku natryskowo i podobno min 5 lat spokoju;) zobaczymy jak w praktyce.

Farba droższa niż drzewo heheh:)

Reni - no właśnie podpytaj może coś lepszego znajdziesz, bo mój mąż też o tym mówil, a sąsiadka ma takie i okropnie wygląda....