Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

ciepła?

Meeega! :yes:

Znalazłam jeszcze jendą fajną, w razie czego rozważam zamianę obecnej na taką:

http://imageshack.us/a/img801/750/jln4.jpg Tyle, że jej jeszcze nie zmacałałam, bo na razie jest tylko na stronie, ale w sklepach ma być "lada dzień"!

Yokasia, wpisz w http://emotikona.pl/emotikony/pic/14icon_google.gif "sprzedam dom" albo "sprzedam mieszkanie" i wrzucaj w te wszystkie strony swoje ogłoszenie - im wię,cej tym lepiej. I szykuj się na zmasowany atak agencji nieruchomości :yes:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

helloł :bye:

Wstaliśmy :D :D tj ja wstawałam jeszcze o 5:45 do białej piszczącej mordki, żeby dołożyć jedzenia. Z racji tego, że znowu przytył jestem twarda i jeść dostaje tylko w zabawce z której sam sobie jedzenie musi wygrzebać, a co niech się uczy przetrwania. Przez 2 dni prawie nie chciał jeść, mąż mi wyrzuty robił, że młodego głodzę, 2 dni miał foszka ale jak zgłodniał to i z zabawką się przeprosił, teraz wcina :D

Venus, widzę, że Ty równie surowa mama - jak ja :D.

yokasta, wystarczy na Gratce. A resztę załatwią za Ciebie agencje nieruchomości - nie ustrzeżesz się przed tym :no:. A i klienci jak wariaci do agencji lecą (boją się, że zostaną oszukani, jakby jakakolwiek agencja potrafiła ich przed tym uchronić :rotfl:), więc lepiej się nie bronić :no:.

nie :no: i jeszcze nie wiem kiedy, czy w ogóle i w jakim kolorze :lol2:

napadło mnie na sypialnię, już w ten natychmiast chcę jechać, zmieniać, szyć :lol2: i zaczynam myśleć o takiej ścianie tv w salonie i myślę, że powinnam na nią zbierać po czym za chwilę słyszę głos w głowie...a gdyby tak tylko niewinną narzutę do sypialni? :lol2:

Londonka sypialnia miała być tymczasowa, ale raczej zostanie na długo :yes: śladów zużycia brak, planując ją godziłam się z myślą, że tymczasówka może zostać na zawsze dlatego dobierałam tak aby się nam podobało :yes:

Przede wszystkim muszę postanowić co z drzwiami do garderoby, miały być tapicerowane ale naooglądałam się MG w Paryżu i już mi się zachciało białych z niestandardowymi uchwytami :lol2:

Dekoracja okienna od dawna do zmiany, ale ciągle szkoda pieniędzy ;) Myślę np o 3 zasłonach + roleta rzymska na okno i na okno balkonowe :yes:

Zmiana abażurów w lampach nocnych w sypialni.

Uporządkowanie pościeli, tj już wiem że moja ulubiona brązowa w paski się gryzie i stawiam na białą pościel ale...wypełniacze mam z IKEA czyli w niestandardowym rozmiarze. Nie będę teraz kupować kołdry za 400 zł + poduch + pościeli z egipskiej bawełny :no: wymyśliłam, że mając jedną białą, 2 brązowe i jedną czerwoną :lol2: (kupiona do mieszkania które wynajmowaliśmy, pasowała kolorystycznie) lepiej jak dokupię narzutę białą lub ecru aby zasłonić całą pościel, tylko poduchy będzie widać, ale te zawsze białe :yes: i już docelowe (rozmiarem i tkaniną pościeli) + uszyłabym w nogi taki pled z falban (masa roboty ale ostro nad tym myślę i nawet wymyśliłam żeby kupić paski do obrębiania z IKEA do zaprasowania, byłoby szybciej).

Do tego potrzebuję obrazków....które chciałabym skomponować tak aby tworzyły całość z tv (który obecnie stoi w komputerowym, jest większy niż normalny monitor i dobry do projektów graficznych). Urzekła mnie inspiracja od LW :hug: z konikiem morskim. Galeria musi być na jednej ścianie + zakręcać na komin tak aby tv nie był na 1-szym miejscu.

Zasłony...myślę, że jasne z brązowym odszyciem na dole...a może jednokolorowe ale jaśniejsze niż te co mamy? (mamy Ritva z IKEA, nawet ok, kolorystycznie super ale sierść Prinsia na niej masakra :mad: ) ciągle rozprawiam też sama ze sobą czy 2 zasłony na bokach (nie ma opcji żeby je podpinać, bo ta od strony łóżka jest prawie cały czas rozłożona bo sypialnia od południa) czy 3 i te rolety...cz wtedy rolety z odszyciem....zwariuję :o :rolleyes: