Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo duluxem nigdy ładnie nie pomalujesz, bo on nie kryje dokładnie i kolory ładne tylko na palecie. Tym bardziej ciemnego koloru to nawet sobie nie chcę wyobrażać jak ta ściana wygląda. Już raz pisałam, że po tej farbie ściana wyglądaj jak by ją mopem z wody z mycia farby pomaział. Chyba, że ja mam tak wygórowane oczekiwania ;) Chcesz wyjątkowy kolor idź sobie weź farbę z mieszalnika, na palecie są tysiące kolorów, na pewno coś znajdziesz i przynajmniej kolor jest dokładnie taki jak na wzorniku. Cenowo wychodzi podobnie, ale malujesz raz, albo 2, a nie nie 5 ;)

Ja, szczerze mówiąc, dopiero tutaj na forum (już po skończonym remoncie) zobaczyłam, że nad farbami można tyle deliberować ;). O ile nad płytkami, podłogą, szafkami itp. rozmyślałam tygodniami i rozważałam milion opcji, to wybór farby zostawiłam mojemu fachowcowi. Ja tylko znalazłam kolor, jaki mi odpowiadał, z gotowych farb. Przypadek sprawił, że to był dulux. Zapytałam malarza, czy ma doświadczenie z duluxem i co sądzi. Powiedział, że malował tym wiele razy i żadnego problemu nie widział. No to kazałam kupić i po sprawie. Fakt, ja mam dość jasne kolory (jaśminowy - prawie biały i szary w kuchni), więc nie wypowiem się na temat krycia ciemnych odcieni. Ale wszystko wygląda super - równiutko, żadnych mazów i zacieków, nic się nie łuszczy ani nie pęka. No ale może to też dzięki temu, że dobrze położone. Na sufity kazałam kupić jakąkolwiek, byle dobra była. Kupili śnieżkę, też nie narzekam. Do łazienki na ściany biała, przeznaczona do mokrych pomieszczeń. Też raczej jakiś zwyklak, żaden Benjamin Moore czy Tikkurila.

Justyna wklejam fotki mojego nowego nabytku from Ikea:) Docelowo brakuje jeszcze lusta nad bufetem i kilku pierdułk na nim. Postawiałm co miałam, byle nie było zupełnie pusto:yes: Po hamerykańsku ustawiałm też dwa krzesła po bokach:D

[ATTACH=CONFIG]214167[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]214169[/ATTACH]

Edytowane przez zizi1978

zizi u mnie wygląda na szary:jawdrop: a to duże białe na nim to urna? przepraszam ale tak mi się skojarzyło:D

Nie Ty jedna masz takie skojarzenia:lol2:Moj mąż też nazywa to urną. Kupione jako "naczynie dekoracyjne". Reni kolor faktycznie jest - w zalezności od światła- szarobezowy lub szary. W ikei na wystawie wygladał na beż:)

Reni urna kupiona w AD. Postawiłam ją tylko do zdjecia, którego niestety nie umiem fachowo zrobić:( Na kominku się nie zmieści:lol2::lol2::lol2:Na co dzień stoi w innym miejscu. Obok kominka:lol2::lol2::lol2:. Reni w sumie, żeby nie Twoje sugestie na temet tego konkretnego bufetu, to pewnie bym go zupełnie olała, także dzieki wielkie:hug: Jechłam do Wawy z duszą na ramienu, żeby go nikt nie kupił przede mną bo tylko 1 sztuka była w sklepie:yes: