Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

mnie strasznie wkur... że wszystko made in china, made in bangladesh:bash: Młodemu staram się kupować już made in poland co najmniej - albo z bawełny ekologicznej.

Niestety ubrania dla dorosłych made in poland albo jakieś nie made in Azja są prawie niedostępna a jak są to cena wywindowana.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja je lubię co tu dużo mówić za markę, za to , ze jak kupuję to pani pakuje to tak jak bym była księżniczką, pięknie opakowanie, wstążeczka, obsługa która wchodzi do tyłka, no a przy tym jakość idealna, fajny pomysł, ze człowiek kompletuje i zbiera, no nie każdy ma od razu cały zestaw, no i pandora to pandora nie kruk czy cos tam innego, ostatnio kupiłam zawieszkę za 65 zł (rabat 50%) i śmiałam sie z mężem ze to opakowanie więcej kosztuje. Poza tym fajny pomysł dla meża , zawsze wie co kupic na jakąś okazję

O tak zgadzam się w całej rozciągłości :yes::D. Ja mam całą już skompletowana i polecam na tej żmijce.

A tak poza tym Cześć Dziewczynki :)

Reni - nie wnikam co oryginał a co nie - mówię o tym co jest popularne, na czasie - na mnie to działa jak płachta na byka.

A chwalenie się "oryginałami" i dowartościowywanie się - też nie moja bajka .

mirella człowiek pisze że ma bransoletkę z pandory , cieszy się jak dziecko a ty tu hasła typu dowartościować się jezusie zaraz wyjdzie że snobem jestem , a ja dowartościowana jestem bo mam cudownego męża, cudowne i zdrowe dzieci, a bransoletka to troszkę luksusu za ciężkie zapierdalanie.:(

mirella człowiek pisze że ma bransoletkę z pandory , cieszy się jak dziecko a ty tu hasła typu dowartościować się jezusie zaraz wyjdzie że snobem jestem , a ja dowartościowana jestem bo mam cudownego męża, cudowne i zdrowe dzieci, a bransoletka to troszkę luksusu za ciężkie zapierdalanie.:(

też sie tak poczułam, a to tylko dodatek...:( .

super porównanie classic:)

albo można inaczej - za emeryturę 1500 euro u sąsiadów można - 800 euro - mieszkanie 80 m2 w nowym budownictwie ( wynajem miasto powiatowe) zostaje 700 euro reszty.

W polsce za 1500 zł - możesz wynając mieszkanie jedno - maks dwu pokojowe, na osiedlu pamiętającym PRL. Nie zostaje nic a żyć trzeba.

Reni ze pełną świadomością podpisuje się pod tym ;)

Człowiek dowartosciowany to taki który nie jest dumny ze swojej rodziny lecz sam z siebie :). Przynajmniej mnie tak uczono ;).

JEdna ze znanych sentencji mówi:" Człowiek dowartościowany i mający dużo szacunku dla siebie, może pozwolić sobie na skromność."

Nie chcę się kłócić, kazdy ma inny sytem wartości i to sprawa kazdego cżłowieka. Ja tak odbieram otaczanie się luksusami.

Ja nikogo nie oceniam i od snobów nie wyzywam. Absolutnie ! Jezeli ktoś tak się poczuł - to przepraszam,:bash:

Hej :bye:

a mnie z moim zegarkiem Korsa jest bardzo dobrze :yes: 8 lat odmawiałam kupna mi jakiegokolwiek bo mi się nie podobał żaden. Jak już znalazłam idealny to niestety w takiej cenie.

Snobem to się jest jak się człowiek przechwala a ja mam to i tamto, Ty to nic nie mów bo nie byłeś w Ameryce itp :yes: Człowiek z klasą nigdy logiem nie "wali" po oczach, nigdy nie założyłabym koszulki D&G z wielkiem logiem na piersiach :no: dla mnie to wstyd, wolę dobrą jakość ale bez logo (a to dlatego że na te dobrej jakości z logo mnie nie stać).

Każdy ma jakiegoś świra. Jeden kupi krzesło na 1000 sztuka w inny perfum za 650 pln (za 30 ml). Jak to drugie rozumiem, tak tego pierwszego nie, jak i samochodu za 300.000 czy ..... bransoletki za kilka stówek. Ale torebka jak jest piękna (nie ważna firma tylko jakoś i wygląd) to i 600 pln może kosztować.

Moja tesciowa wydaje kuupe kasy na suplementy (tabletki i insze preparaty), mama na słodycze, szwagier na sprzet do wspinania a ja obecnie co mam to ładuję w ogród. Nie o to chodzi jak drogie rzeczy ktoś kupuje. Każdy ma inne priorytety. Mnie chodzi, żeby się nie dowartosciowywać rzeczami materialnymi.

Ale morda w kubeł - idę księgowac bo za dużo powiem i będzie żem nietolerancyjna :p.

mirella ja dokładnie cie rozumiem, każdy wydaje na co innego, tylko ty powiedziałaś, ze kupowanie drogich rzeczy to dowartościowanie się , no twoje słowa i to było nie fajne, bo ja np nie potrzebuję firmowej rzeczy aby mieć szacunek do siebie, ale skoro mnie stać to lubię te "luksusy"

Zmieniając temat (aby się nie pokłócić ;)) napiszę co mnie wczoraj spotkało:

Wychodze z naszego małego Tesco. Przy drzwiach stoją mele (bezdomni, alkoholicy, brudni, pijani pewnie osikami - masakra). Jeden do drugiego na cały głos (aż się ludzie ogladali) - zobacz jaka dziewczyna ładna. ZObacz tylko - ale ładna. Sobie myslę, no cóż "mają gust" ;) i wsiadam do mojego auta (opel corsa z 1996 roku) a ten drugi do niego - "ale do jakiego kabrioleta wsiada :rolleyes:"

Jak wróciłam do domu to mówie męzowi (choć od dwóch lat na niego warczę, że myśli o zmianie samochodu skoro obecne jeżdżą) - że chyba musiałabym auto zmienić skoro bezdomni sie z mojej czarnej pszczółki już śmieją :)