Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No więc mnie też tu kicia zwabiła :D

Jest przecudowna!

Ja też mam kota, dachowca, mąż nam przyniósł niedawno z ulicy, bo zobaczył jego mamusię rozjechaną na drodze. Ten biedak stał obok i płakał. Potem mieliśmy z nim wiele przejść - okazało się, że ma złamaną łapkę w dwóch miejscach, weterynarze nie dawali szans, bo za mały na operację, noga się na szczęście sama zrosła - co potrafi zdziałać natura! Potem okazało się, że ma grzybicę skóry, cały wyłysiał, walczyliśmy z tym ponad miesiąc. Na szczęście już jest zdrowy i trzeba przyznać, że prawdziwy z niego cwaniaczek i rozrabiaka. Mamy nadzieję, że po kastracji się trochę uspokoi, ale podobno nie ma reguły... Ma któraś z Was sposób na to, żeby oduczyć go włażenia na stoły i rzucania się na nogi i ręce? :D Krzyk, klaps, spryskiwacz z wodą nie pomagają :p

My niestety musimy łazienkę i kuchnię zamykać przed nim, bo jak wyszliśmy do kina i zostawiliśmy pralkę w trakcie prania, to gdy przyszliśmy, prawie że łódką musieliśmy po mieszkaniu pływać - kot bawił się wężem odpływowym tak długo, aż ten się odczepił... ściąganie i grożenie w jego przypadku nie dają rezultatów :( to prawdziwy urwis... mam nadzieję, że wyrośnie z brojenia...

Bocian witam :D :bye:

Fajnie, że przygarnęliście młodego/ą, dachowce też potrafią być super. Ja sobie brytyjczyka wymarzyłam :ohmy:

Dziewczyny wiem, że jest słodka. Ja jestem w niej okrutnie zakochana, ona się cały czas przytula i miauczy żeby na ręce. Nie mogę jej oduczyć włażenia na blat w komputerowym - nawet zrobiłam jej legowisko więc podaruję, jak urośnie duża bambaryła to się po prostu i zmieści i już :lol2:

Jak gryzie to mówię AU! i odwracam się do niej tyłem i pozostaję obojętna na jej miauczenie. Wtedy przychodzi się przeprosić i nie gryzie...tylko na drugi dzień już nie pamięta :lol2:

Nie wiem jak jest z takimi mega aktywnymi kotami, nasza właśnie jak wraca mąż z pracy zaczyna harce. Ze mną leży cały dzień, śpi i się przytula a z nim bawi się do upadłego ;)

E tam, od razu dobrym sercem. Nigdy nie planowaliśmy kota, ale jak dowiedziałam się o tym biedaku, to stwierdziłam, że musimy mu pomóc. Niestety w schronisku usypiają chore zwierzęta. Był taki mały, że się przestraszyłam, inaczej go sobie wyobrażałam, jak mąż do mnie dzwonił i opowiadał. To chłopiec, nazywa się Feler ;) chyba wiadomo dlaczego :p

Venus_m dobrze, że uczysz ją od małego, że nie wolno gryźć. U nas kot był w centrum zainteresowania i bawiło nas na początku, że próbuje gryźć swoimi igiełkami. Niestety teraz trudno go odzwyczaić, a zacisk ma coraz mocniejszy...

Proxima z chęcią, ale nic się na razie nie zmieniło :no: Beton nadal straszy, szafka + płyta ścienna za ok miesiąc pewnie, bo są u lakiernika. Jeżeli chcesz bez tego to potwierdź, wstawię.

Fionka bawi się jak szalona, ale cały dzień śpi mi w ramionach wyciągnięta jak długa...nogi na prosto, łapki do przodu za siebie wyrzucone (jak dzidziuś). Powiedziałam mężowi żeby schował jej jedzonko na noc, jak usłyszała to piorunem z salonu do pokoju z miskami i nie chciała dać nam do niej podejść, oczywiście tak ją zgrzałam przytulaniem że wypiła pół miski wody na raz :lol:

Venusku - kiciunia sliczniusia jest... i nie dziwota ze chce spac na lapciaku- a czy odkryla juz dekoder do tv ;) ?

a powiedz mi - czy gdzies pokazywalas cos wiecej ze swojego salonu? bo kojarza mi sie zdjecia kominka, kawalka cegly kolo kominka i kolo tv i to wsio... a chcialabym zobaczyc.. wiecej, wiecej, wiecej.... :D

łazienka dolna - ma być tak:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/lazienka1.jpg

jest tak:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P9181792.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P4129850.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P4129851.jpg

Salonu więcej niż było ni ma ;)

Zapomniałabym, kinkiety przyjechały, ale nie te co trzeba :lol2: Pod koniec następnego tygodnia mają zajechać :wiggle:

Polecam Lovely Home ;) i panią Agnieszkę.

Mam wrażenie że nasza chuda szyjka przytyła, ona non stop je, śpi, je, śpi..dopiero jak mąż wraca do domu to lata po domu jak szalona bawiąc się :D