Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Asia Krewetki uwielbiam,,ale mąż w domu. Nie ruszy.

Ja tak mam z zupą-krem z brokułów. Jak mnie wkurzy to na drugi dzień gar 10 l gotuję, żeby przez kilka najbliższych dni "radził sobi sam" w kuchni...

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, mam pytanie o ubezpieczenie dzieci - takie podstawowe. Dziecko może być ubezpieczone przy mamie lub tacie, oczywiscie bylam pewna ze mały jest u mnie - dzis dzwonię jednak nie jest - nie zgłosili go, ale mąż nie pytając mnie wziął małego i mnie pod siebie - mamy mały misz masz ale trzeba to wyprostować. Czy jest jakaś zalezność? Dzieci macie pod sobą czy u męża?

Szybki i prosty spsób (ja tylko takie :yes:) na krewety (rozmiar dowolny, ale ja też lubię olbrzymy :p)

czosnek w plasterkach na patelnię + dużo oliwy z oliwek

do tego cała nać pietruszki (nie pocięta tylko liście w całości)

do tego krewerty

do tego białe wino (też dużo, bo z oliwą to ma być sosik)

Jeść z pieczywkiem maczanym w sosiku i ze smakiem ;)

A jutro będzie tortilla, a pojutrze zapiekanka z karkówką od Was (już nie pamiętam której to dziękować za ten pyszny przepis?)

Julcia moja mała jest ubezpieczona pod mężem, u mnie w pracy dostać papier z księgowości że jest się ubezpieczonym graniczy z cudem (moje wielkokrotne prośby by mi przesyłali papier do domu bo teraz jestem na wychowawczym nie przyniosły rezultatu) u męża dają co miesiąc i zawsze mamy go w domu, jak mała miała z 2 tyg musieliśmy jechac z nią do szpitala więc wzięliśmy papier męża i jest pod nim nie sądze by to miało jakiekolwiek znaczenie.

A jutro będzie tortilla, a pojutrze zapiekanka z karkówką od Was (już nie pamiętam której to dziękować za ten pyszny przepis?)

zapiekanka z karkówką? to chyba Tosia :)

jakies wskazowki gdzie to było ??/

Czy jest jakaś zalezność? Dzieci macie pod sobą czy u męża?

Wszystko jedno :yes: moje dzieci są u swojego taty zgłoszone (nawet nie mojego męża ;)), bo ma bardziej "stałą" pracę niż ja, więc żeby później nie przepisywać w razie jak mi się coś pozmienia :yes:

jakies wskazowki gdzie to było ??/

daleko...

ale szybko mogę przytoczyć, bo sobie zrobiłam "Ctrl+C" - "Ctrl+V"

Ziemniaki kroisz a talarki i układasz warstwę na spodzie naczynia polewasz je delikatnie olejem tak tylko po wierzchu, żeby się przyprawy chwyciły, na to marchewka starta na grubej tarce potem wrzucasz karkówkę rozbitą, doprawioną. Na to znów warstwa ziemniaków, marchewka, mięso, na wierzch ziemniaki, żebyś mogła sprawdzić widelcem czy są miękkie. I to do piekarnika. Tak po godzinie trzeba sprawdzić czy ziemniaki są miękkie. Czasami wrzucam też kapustę białą (małą ćwiartkę) bo też lubię taką upieczoną.

No to teraz oficjalnie - dzięki Tosia :hug:

daleko...

ale szybko mogę przytoczyć, bo sobie zrobiłam "Ctrl+C" - "Ctrl+V"

Ziemniaki kroisz a talarki i układasz warstwę na spodzie naczynia polewasz je delikatnie olejem tak tylko po wierzchu, żeby się przyprawy chwyciły, na to marchewka starta na grubej tarce potem wrzucasz karkówkę rozbitą, doprawioną. Na to znów warstwa ziemniaków, marchewka, mięso, na wierzch ziemniaki, żebyś mogła sprawdzić widelcem czy są miękkie. I to do piekarnika. Tak po godzinie trzeba sprawdzić czy ziemniaki są miękkie. Czasami wrzucam też kapustę białą (małą ćwiartkę) bo też lubię taką upieczoną.

No to teraz oficjalnie - dzięki Tosia :hug:

jaki dobry pomysł miałaś :hug: dziękuje moze w weekend bede miała czas to zrobię :-)