Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

the best of the best :wave:

Gratuluję Ven:yes: Twoje wybory wnętrzarskie są lepsze i lepsze z każdym kolejnym. Rozwijasz się w zastraszającym tempie i jakie to szczęście, że nie udało Wam się wykończyć od razu na zicher te 2 lata temu - pomyśl ;)

Drzwi zabijają klasą:yes: Każde jedne, i te "zwykłe", i te kocie i te od wiatrołapu:yes:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

PS Jakby koniecznością jednak okazało się malowanie po montażu, to rozważ obniżenie kinkietów ;) Wtedy to już niewiele roboty (delikatnie przekuć i zaszpachlować jedynie), a na pewno mocno wpłynęłoby na plus w odbiorze Waszych holów. Widać, że kable wyprowadzane były pod inne oświetlenie. Dla klasycznych kinkietów jest trochę za wysoko. Ale tylko trochę - podkreślam:) Jak nie tkniecie tematu, to też będzie dobrze:yes: Nie jest to jakiś dyskryminujacy błąd. Ale zawsze można mieć lepiej ;)

hehe właśnie chciałam na te kinkiety zwrócić uwagę - tylko że mnie bardziej ten koło lustra niż w korytarzu się rzucił :)

ale nie o tym miałam.

po 1 - fantastycznie się czytało o tym powszechnym oczekiwaniu :))

po 2 - chałupa zyskała fajnego klimatu dzięki tym drzwiom. ładne, nieprzesadzone, robią bardzo dobre wrażenie, a te do wiatrołapu - wręcz fantastico. ("kocie" mi się ze względu na dziurę nie podobaja :p)

hehe właśnie chciałam na te kinkiety zwrócić uwagę - tylko że mnie bardziej ten koło lustra niż w korytarzu się rzucił :)

A ja o wszystkich mówię:yes: Dlatego użyłam liczby mnogiej "hole" a nie hol. Ścianę rzy lustrze również potraktowałam jako hol :) Teraz przy drzwiach ewidentnie widać, że są za wysoko. Niech zgadnę - 180 było? Polski standard. Nie na tego typu kinkiety ;)

Ale dobra... bo wielki dzień, miało być chwalone, bosko jest, a baby jak zwykle znalazły coś, do czego można by się przyczepić ;)

Mam czoś :) :stereo:

[ATTACH=CONFIG]215008[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215009[/ATTACH]

o matko z córką, moje drzwi!!!!

Venus, zlitujesz się nade mną i podeślesz info z czego te drzwi, skąd ekipa i jaka cena?? Normalnie takie mi się marzą, tylko nie myślałam o białym kolorze... ale patrząc na Twoje to już sama nie wiem....

szkło masz hartowane? klejone?

piękne są, co tam piękne, boskie:))))

Lui dziękuję :hug::hug:

Magda aleś trzasła komplementa :o gdybyśmy urządzili się 2 lata temu to na pewno nie tak :no:

a w sprawie kinkietów, matko ile razy myśmy je przesuwali :lol2: raz niżej, raz wyżej, elektryk miał nas dość. Przy okazji malowania przemyślimy, nawet chodziliśmy i sprawdzaliśmy jak jest. Mnie się wydaje, że zdjęcie robione od dołu i może stąd to wrażenie? mnie to nie razi, ale przyjrzę się tematowi na pewno ;)

Duś ale kocie drzwi być musiały ;) lepsze takie niż z plastikową klapką, naprawdę miałam dobre chęci żeby nawet za ładną klapkę przepłacić ale wszystkie takie tandetne :lol2:

A z tym chwaleniem nie przesadzajcie, pamiętajcie że mnie zawsze zależało na szczerych opiniach, ofc nie takich masz źle i koniec, ale tak jak o kinkietach :hug: dzięki, naprawdę postaram się dostrzec w tym błąd, na razie go nie widzę :lol2:

Ten kinkiet koło lustra ma sufit obniżony o 18 cm aby zlikwidować podciąg, no nieważne, na kiedyś :D

Patrzę i nie wiem co z balustradą schodową :lol2: miało być z drzwiami łatwiej a wcale nie jest, ale to pewnie wina tego, że opaski będą dopiero jutro :rolleyes:

Śniło mi się dziś, że drzwi na wiatrołap miały 3 szyby zamiast 4 :lol2: przy okazji dziękuję wszystkim, którzy odradzali nam drzwi na wiatrołap z deską drewnianą do kolana i na reszcie szybę bez podziałów :hug: to była Admetka chyba :hug:

Powiem wam, że ogólnie mimo wszystkich perypetii z firmą a w zasadzie z kontaktem na koniec jesteśmy bardzo zadowoleni, na tyle na ile możemy być przed jutrzejszym dniem :rolleyes:

Panowie spokojni, czyści, bardzo uważali :yes: na koniec na klatce schodowej mieliśmy 50 cm malunek brudnym palcem :mad: mąż się krępował to powiedzieć ale ja powiedziałam, że przykra sprawa itp no i starliśmy razem, chyba zeszło :wave: super, bo to nie o rabaty za uszkodzenia chodzi tylko o to, żeby było dobrze :wiggle:

Za odpuszczenie niedociągnięć (tak, my wszystko wyłapiemy) w komputerowym i środkowym dostaliśmy dodatkowe 200 zł rabatu, także jest dobrze. W sumie rabaty + rekompensata wyniosły prawie cenę całego kompletu drzwi :)

i know :) lepsza dziura w drzwiach niż bobek pod :)

co do barierki - widzę tam tą twoją hamską koniczynkę, ale w takiej bardzo lekkiej wersji. albo właśnie coś bardzo lekkiego. bo mi się te schody podobają bez niczego. pewnie najlepsza byłaby szklana, ale to byłby samobój, bo byś non stop na szmacie musiała.

Edytowane przez duś

Helloł :bye:

Super jest :yes:

Jak uwielbiam swoje brązowe drzwi i innych u siebie nie widzę :no:,tak u Ciebie nie widzę innych niż białe :D(ale chyba pamiętasz ,że od początku obstawiałam białe ,bo macie już dużo brązów )

Co do wzoru to powiem jedynie ,że proste ,eleganckie i fajnie wpasowały się w Wasze wnętrza :)Nie będę Ci tu wstawiać opadającej szczęki ,ani nic w tym stylu ,bo znasz moje upodobania i doskonale wiesz ,że to nie model ,który mógłby u mnie taką reakcję wywołać :rolleyes:

Olu dzięki :hug: za szczerą opinię również :) gdybym ja miała Twój model to w brązie :yes: no ale sporo się przez 2 lata zmieniło.

Ja wam napiszę, że do drzwi nie pieję. Są moim zdaniem, proste, eleganckie takie jakie miały być :) wiecie że w pewnym momencie było mi już wszystko jedno i dobrze, że dopłaciliśmy do opasek a zdecydowaliśmy się na tańsze skrzydła (model) :) W ostatecznym rozrachunku jestem MEGA zadowolona :wiggle:

O

Ja wam napiszę, że do drzwi nie pieję.

te od wiatrołapu są piękne:) ja mam teraz drzwi przesuwne dwuskrzydłowe (ale nie chowane w ścianę) właśnie z podziałem na 4 szyby i mimo że mam je już 10 lat to nadal mi się podobają. I myślałam o takich właśnie też w nowym domu, tylko nie myślałam o białych. A Twoje są piękne jak dla mnie:))

Czekam na zdjęcia z opaskami:)

Jak by można było prosić na PW info gdzie zamawiałaś to będę zobowiązana:) Mimo opóźnienia w montażu:)

I jeśli można prosić o info jakie szkło, to będę bardzo zobowiązana :)

zajrzę jutro, mam nadzieję że wstawisz więcej zdjęć :D