Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tylko nie żadna ciastolina:no: Musi być tradycyjna, twarda.

O, a ja już miałam pisać, że przecież ciastolina nie brudzi...

Osobiście boję się plasteliny jak ognia, dzieci czasami przynoszą to-to ze szkoły. Staram się wyrzucać.

kotki korzystają z kociej dziury w drzwiach :lol:

Ale wypas!!

Nowy dzień:

Ale masz cuuuudowne drzwi! Ja też chcę takie!

Jeszcze a propos kinkietów: a czy powieszenie centralnie nad lustrem, wysoko jest estetycznym dnem?

dzień dobry :bye: spałam ciągiem do 9, Prinsio standardowo rano miętolił mi się w łóżku na ciągłym trrrrrrrrrrr. Ten bąk nie usiedzi ani minuty w jednej pozycji :mad: prawdziwe żywe srebro :lol2: tym sposobem skutecznie wywlókł mnie z łóżka :rolleyes:

Panowie skończyli ok 3 w nocy :o

Gałka w drzwiach przesuwnych była ostatnia robiona. Kiedy już kończyli okazało się, że od strony kuchni opaska ma straszliwą wadę, nie wiem jakim cudem ale ostała się jedna jedyna opaska którą panowie docięli i zamontowali żeby było ok. Mam nadzieję, że więcej wad nam nie wyjdzie.

Powiem tak, za tą cenę drzwi są bardzo dobre, ciężkie, ładne. Są niedoróbki, nie wiem czy widzę je tylko ja z mężem bo jesteśmy tacy dokładni czy każdy normalny człowiek też by je widział.

Zrobiliśmy błąd pozwalając montować cały dzień, nie dość, że sąsiedzi do 00:30 słuchali przycinającej piły, to panowie byli zmęczeni, my zmęczeni a odbiór nie mógł być solidny przy sztucznym świetle. Następnym razem powiem firmie, że mam to gdzieś. To jest skandaliczne traktowanie panów montażystów (przed nimi jeszcze 3,5 godziny drogi, mam nadzieję, że szczęśliwie dojechali), a także nas.

Spisaliśmy uwagi, zobaczymy czy firma się w ogóle do tego odniesie :rolleyes:

mam drzwi przesuwne, na resztę nie ma światła ani czasu, na 12 do teściów a pod wieczór teściowie do nas :popcorn:

P9299008.jpgP9299009.jpg

Taaaaak, nie przemyśleliśmy tej jednej rzeczy, czyli tego jak te drzwi będą wyglądać po zsunięciu (frez nie wyjdzie na środku), ale to dlatego że drzwi na co dzień są na maksa zsunięte ;) nauczka na przyszłość i przestroga dla innych.

Venusko zaglądam regularnie choć rzadko piszę, ale przy drzwiowej okazji nie mogę milczeć. Wiesz, że drzwi wyszły rewelacyjnie, ale ja muszę to powtórzyć. Są genialne. Idealnie pasują. Super że mąż dał się do nich przekonać. A przy przesuwanych to prawdę powiedziawszy zauważyłam dopiero jak powiedziałaś ;)

Gałeczki dopełniły całości...pięknie!

Justyna ,mozewsz zdradzić ,jak firma wykonywała te drzwi?

Ponieważ się Venus u teściów imprezuje, to ja może podam?:)

Yenulko podam publicznie, bo w końcu jestem zadowolona, a my jesteśmy dokładnymi lub jak kto woli upierdliwymi klientami ;) no ale kontakt to pisałam jaki był, wspaniały do czasu przyjęcia zlecenia, później ciężki ;)

Firma Raw-Drew :) jakie szkło? nie wiem, z fazą nie mogą być hartowane, czym większa faza tym grubsze szkło, u nas wystaje faza chyba 2 cm, to w sumie ma pewnie 3,5 (chowa się w listewce). Faza jest z jednej strony, bo inaczej się nie da.

mam drzwi przesuwne, na resztę nie ma światła ani czasu, na 12 do teściów a pod wieczór teściowie do nas :popcorn:

[ATTACH=CONFIG]215285[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215286[/ATTACH]

Taaaaak, nie przemyśleliśmy tej jednej rzeczy, czyli tego jak te drzwi będą wyglądać po zsunięciu (frez nie wyjdzie na środku), ale to dlatego że drzwi na co dzień są na maksa zsunięte ;) nauczka na przyszłość i przestroga dla innych.

Taaaaaak, to już pamiętam, dlaczego ostatecznie nie robiliśmy drzwi w kasecie. Jedna sprawa to konieczność poszerzania otworu na kasetę (czyli rozwalanie ściany o grubości 30cm), druga - moje schizy, że jak się coś w środku zepsuje i trzeba będzie naprawić / wymienić, to znowu rycie ściany, żeby kasetę wyciągać, a trzecia - kasety produkują tylko w standardowej wysokości, a my drzwi mamy niestandardowo wysokie. Zatem albo obniżanie wszystkich otworów :sick:, albo taka gustowna doklejka na górze :sick:...

Venusko, ale ogólnie - jest cudnie i przepięknie. Niewypośrodkowanym frezem zupełnie się przejmuj, też początkowo się dziwiłam ("dlaczego z jednej strony nie zrobili szerzej?"), ale też mam praktycznie cały czas rozsunięte drzwi, a nawet przy zamkniętych chyba tylko ja wiem, że frez nie trafia w punkcik. Gałeczka ładna. Taka Venuskowa :).

Hej :bye:

zbiorczo dziękuję wszystkim :hug:

Barbe nie przejmuje się, ale piszę bo ktoś kto np dopiero takie drzwi planuje niech na to zwróci uwage. Ja nie jestem pewna czy one spełnią swoją funkcje (zasunięcie raz do roku na Wigilii jak będę bigos mieszać ) dlatego zupełnie mi to nie przeszkadza. A listewka u góry też, mnie się podoba. Kasetę super panowie zabudowali, bardzo mi się podoba a gałka venuskowa :lol2: dzięki :D

Przesuwne są między kuchnią i jadalnią, to chyba najdroższy, niepotrzebny element w naszym domu :lol2:

Dżasta, a weź no pokaż takie samo ujęcie jak drugie zdjęcie tylko z przesuwnymi otwartymi.

Jestem ciekawa jak ta twoja kuchnia wygląda z tej perspektywy:rolleyes:

Wiesz, że ja zawsze myślałam, że ty kuchnię otwartą masz:rolleyes:

I jeszcze pytanie techniczne - jaka kaseta??? O czym tu mówimy??? Temat mnie interesuje, bo my też przesuwne chowane w ścianie mieć będziemy, ale do samego niemal sufitu. I u nas to tylko taką szynę od góry zainstalowali, którą przysłonięto z jednej i drugiej strony kartongipsem równo ze ścianą - nawis takie na ok. 20 cm, z czego 10 przysłoni listwa przysufitowa.

To coś nie tak??? Coś śle mamy??? Jaka kaseta? :(