Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

heeeeeeeeej :bye: chyba dziś znowu będę po godzinach w pracy siedzieć :mad:

Venus drzwi są cudne :jawdrop: dlaczego ja nie zrobiłam białych :bash: :cry::mad::mad::mad: A balustrada średnio mi się podoba :no: pomysł fajny ale ten wzór do mnie nie przemawia :no:

Ty nie masz białych drzwi?! Nesska co Ty kłamiesz, przecież widziałam :rolleyes:

Na balustradę potrzebuję czegoś lekkiego :D

Taka se... znam fajniejsze wzory ;)

[ATTACH=CONFIG]215419[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215421[/ATTACH]

I moje 2 ulubione wzory:rolleyes:[ATTACH=CONFIG]215422[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]215420[/ATTACH]

Magda nr 3 to mój ukochany wzór, ale zobacz jak grube są profile + podmurówka biała + przestrzeń. A u nas oświetlona sztucznym światłem klatka ciasna schodowa bez oddechu.

Nr 2 bardzo ciekawy :) Nie mogę znaleźć wykonawcy który zrobiłby coś właśnie takiego niestandardowego, każdy jak jeden mąż albo proste patyki bez niczego poziome pręty proponuje :bash:

Venus, co ja słyszę? Ty nie masz otwartej kuchni :jawdrop:?

Zaskoczenie mojego życia: codziennie jestem u Ciebie gościem, a tego nie zauważyłam :rotfl:.

:rotfl: Kuchnia jest zamknięta :yes: drzwi przesuwne natomiast zawsze zsunięte.

Magda, te koła są super ale na biegu + piętro wyglądają nieproporcjonalnie.

Tego się boję :rolleyes: tak samo X na balustradach zewnętrznych (mamy balkony ze skosami).

Dla mnie faworytem jest ta trzecia od magdy i z tego co wiem Venusce też się podoba tylko z jakiegoś powodu ją odrzuciła...

j/w :)

:yes:

Ta 1 Magdy całkiem fajna, taka delikatna.

ja za 4 choć u ven w zdecydowanie lżejszym wydaniu :)))

Tak, u nas musi być delikatnie. Mąż protestuje, że nie chce czarnej więc cierpliwie tłumaczyłam, że ta czerń nie musi do niczego nawiązywać, bo czarny często traktuje się jako ciemny brąz często :rolleyes:

Venus przyszłam napisać że bardzo mi się podoba ta gałeczka u tych pięknych drzwi :rolleyes:

Mi też :lol2: :hug: cieszę się, że walczyłam o nią do końca, mimo że już miałam frez na zero u nich zamówiony :lol2:

Gałeczka też piękna, ale tych drzwi chyba nie pokazywałaś:confused:

Venusko a mnie zastrzeliłaś tym wzorem balustrady:rolleyes: już się zastanawiam gdzie go wykorzystać;) a wzory Magdy też fajne, tzn 1, 3 i (chyba nie dziwne;)) 4

Mnie się ten wzór podoba bo jest lekki :yes: których drzwi nie pokazywałam?

hej :)

i ja dolaczam do zachwytu nad drzwiami :) piekne sa :) uwielbiam biale drzwi :)

a ta galeczka to taka wisienka na torcie :) slicznie :)

no i nie ja jedna zdziwilam sie, ze masz zamknieta kuchnie :o

Witaj w klubie :lol2: jednak robienie zdjęć z venuskowej perspektywy popłaca :rotfl:

Po raz trzeci (wiem nuda:)) napisze, że drzwi są piękne:) Warto było czekać:)

A ja się domyślałam, że kuchnia jest zamknięta, ale nie mówiłam o tym głośno:yes:

:lol2: dziękuję :hug:

helloł

a gdzie fotorelacja, dopiero w weekend

Może nie będzie tak źle :) Mamy posprzątane, tylko światło musi być dobre. Nie pokazałam wam drzwi z nakładkami na zawiasy i klamkami :wiggle:

mato z córkom, przeszło 20 str naklepane :rolleyes:

Venus, drzwi są piękne, super pasują do Waszych wnętrz, kocie wejscie świetne, klamki eleganckie a gałeczka mniodzio, super zgrała pewnie z lampą nad stołem.

A panów montażystów też byłoby mi żal, boziu droga,cały dzień i pól nocy na montażu i potem jeszcze kilkaset km jazdy do domu:eek:

Acha, a koniki morskie na etsy sobie kup, nie sa drogie:)

Ja na pewno bede u tego sprzedawcy kupować grafiki do łazienki, ale ciągle nie moge sie zdecydować na któreś, wszystkie sie mi podobają, koniki tez :rolleyes:

:lol2: widzę, że koniki chcę nie tylko ja i Luiza :bye: dziękuję za drzwi :rolleyes: Kotki korzystają ze swojego przejścia w pralni, nawet jak drzwi otworzę to Fiona przechodzi przez swój otwór :rotfl:

Nad barierki zastanowilabym sie jeszcze ;)

Cały czas to robię, sugestie mile widziane, a najbardziej polecani fachowcy :)

Mam za płotem sąsiada kowala może on by mi taką czarną zrobił? :)

Chyba jeszcze nie pisalam o drzwiach...bardzo fajnie wpisały sie w wasze wnętrza, dopełniają całości i tak poprostu sa na swoim miejscu, jak by tylko takie pasowały.

klameczka boska, bardzo mi sie podoba :yes:

Taaaaak, nie przemyśleliśmy tej jednej rzeczy, czyli tego jak te drzwi będą wyglądać po zsunięciu (frez nie wyjdzie na środku), ale to dlatego że drzwi na co dzień są na maksa zsunięte ;) nauczka na przyszłość i przestroga dla innych.

o własnie dlatego zrezygnowałam z kasety podwójnej u siebie do wiatrołapu, nie bardzo wiedziałam jak to bedzie wyglądac po złożeniu lub tylko częściowym wysunięciu w kasetę ( miały byc 2 x 80)...

Hello Lejdis

mnie się te metalowe, metalizowane, wyginanie nie podobają.

U Ciebie jednak klasycznie przede wszystkim na klatce schodowej i w przedpokoju.

Szukałabym klasycznych tralek w pionie z drzewa w jakiś "ciekawy" motyw.

1 mały przedpokój na dole, ładne drzwi z szybami, ściana z cegłą, ołtarzyk z lustrem i balustrada " zwracają uwagę".

Może być za dużo.

Ot to moje zdanie - minimalistki co nie ma ani 1 ołtarzyka:lol2::lol2::lol2:

Fajnie wyszły te drzwi przesuwne - czekam na fotkę z zasuniętymi.

Magda ja drzewa tam nie widzę, chyba że na poręczy ;) drzewo cieniutkie raczej nie będzie trwałe/twarde ;)

Przedpokój a raczej holl na dole nie jest mały :no: moim zdaniem aż za duży ;)

Szyby są tylko w drzwiach wiatrołapowych, wszystkie inne są białe pełne. Ołtarzyk :rotfl: no niech Ci będzie, ja lubię ;)

tak tak kiedyś wklejałaś ( od rana szukam po wątku i nie umiem trafić).

Pamiętam, że była na fotce sypialnia i w tle łazienka w tym samym stylu.

Miodowy kolor mebli - po prawej zabudowa szafy a między łóżkiem lustra.

Chyba coś mówiłaś, że pod wzgl zabudowy byłaby dla Ciebie idealna.

hmm konsolka to ołtarzyk? gdyby tam był obraz Jezusa i dwie świecie po bokach to można by tak rzec ale to stolik na odłozenie kluczy? Magda co ty z tym ołtarzem i w zasadzie dlaczego balustrada ma pasować do konsoli, raczej do wnętrza w odniesieniu do całości

ale drzwi wiatrołapowe właśnie dla mnie takie bardziej modern niż classic i chyba bym pokusiła się o inny model

ześ się czepiła ołtarza:)

przecież nie ja tą nazwę wymyśliłam tylko na FM to pospolite nazewnictwo na konsolkę, z lustrem i "wystawką. ( albo Marjelka je wymyśliła, pisząc o swoim).

I nie napisałam, że ma pasować do konsolki, tylko że po tym co na zdjęciach widać holl wydawał się dość mały i "mogło być za dużo" dobrego.