Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tapeta chevron - są chyba 3 kolory ( tyle namierzyłam na razie z tej firmy ok 25 ełrasów)

http://www.as-creation.com/wallcoverings/brands/michalsky-living.html

jak nie znajdę nic lepszego do sypialni to chyba się skuszę

tapety tej firmy sa dostępne z LM w katalogach na zamówienie, nie wiem czy z tej serii też :cool:

Hej :)

Wyszłam dziś z pracy grubo po 19 :mad: zrobiłam tylko priorytetowe priorytety a i tak muszę przyjść jutro przed czasem żeby zdążyć :mad: naprawdę jak ja trzepię nadgodziny to oznacza, że coś jest nie halo, bo ja się zawsze wyrabiam.

Witam Vieta :)

- które lustro?

- konsola z http://www.hazelwood.pl + handmade

- białe ramki ikea.

Venuska a Wy te drzwi przesuwane bedziecie często suwać? Ta gałka kryształowa będzie często w użyciu? ;) Pytam bo ja tez mam kryształową gałkę w drzwiach przesuwanych (mam tą samą co Marjelka i Ola U. ) i tak jak już pisałam kiedyś u Oli U. nasz kryształek niestety się odkleił (Twój tez pewnie klejony do reszty) i spadł na płytkę. Gałce nic się nie stało i tata ją przykleił specjalnym klejem do kryształów;) Ale już wiem, że będzie kiedyś do wymiany bo my te drzwi używamy kilkanaście razy dziennie (taka wnęka na kurtki i buty w wiatrołapie). Ja teraz nie łapę tylko za kryształ, ale cały uchwyt, ale goście tego nie wiedzą więc pewnie znowu się urwie;) Ja tam nie wyobrażam czegoś innego, musi być ten kryształek bo robi wrażenie i bardzo mi się podoba, więc zobaczę jak się sprawdzi Twoja to może wymienię na podobną ;)

Madziu pisałam, że te drzwi to najdroższy, niepotrzebny element w naszym domu :) uparłam się na takie drzwi jak jeszcze projekt wybieraliśmy (czyli moja klasa maturalna :lol2: ). One są na co dzień zsunięte, nawet nie wiem czy się pierwotne założenie sprawdzi, że sobie zasunę jak będę mieć gości. Mam w kuchni porządek i teraz wiem, że mogę spokojnie mieć otwartą kuchnię.

Długo szukałam gałki w normalnej cenie drzwiowej, bo meblowa to inna bajka ;)

Taaaaaak, to już pamiętam, dlaczego ostatecznie nie robiliśmy drzwi w kasecie. Jedna sprawa to konieczność poszerzania otworu na kasetę (czyli rozwalanie ściany o grubości 30cm), druga - moje schizy, że jak się coś w środku zepsuje i trzeba będzie naprawić / wymienić, to znowu rycie ściany, żeby kasetę wyciągać, a trzecia - kasety produkują tylko w standardowej wysokości, a my drzwi mamy niestandardowo wysokie. Zatem albo obniżanie wszystkich otworów :sick:, albo taka gustowna doklejka na górze :sick:...

Nie potrzeba kasety. Mocuje się do sufitu lub do nadproża szynę, po której będą się przesuwać drzwi, a ścianę wykonuje się z profili i płyt gipsowo-kartonowych. Można w ten sposób zrobić drzwi przesuwne o dowolnej wysokości i szerokości (no prawie). Może komuś się przyda ta informacja, bo naprawdę szkoda pieniędzy na kasety, zwłaszcza jak się ma więcej drzwi przesuwnych.

Nie potrzeba kasety. Mocuje się do sufitu lub do nadproża szynę, po której będą się przesuwać drzwi, a ścianę wykonuje się z profili i płyt gipsowo-kartonowych. Można w ten sposób zrobić drzwi przesuwne o dowolnej wysokości i szerokości (no prawie). Może komuś się przyda ta informacja, bo naprawdę szkoda pieniędzy na kasety, zwłaszcza jak się ma więcej drzwi przesuwnych.

O, to u mnie dokładnie tak jest:yes: Ufff, już myślałam, że coś sknociliśmy ;)

A wiesz, że też tak kombinowałam? Ale, niestety, pozostały jeszcze powody nr 1 i 2, już dla mnie psychicznie nie do przeskoczenia ;).

O, to u mnie dokładnie tak jest:yes: Ufff, już myślałam, że coś sknociliśmy ;)

a czy możecie cos wiecej powiedzieć o tym rozwiązaniu ...jakies foto czy namiar na szynę :rolleyes: pisałam wczesniej o tym ze zrezygnowalam , bo jednym z powodów była tez wysokośc, musiala bym do standardowych kaset robić "podciąg" a tak to może lepiej by wyglądało ;)