Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Magda za 200 złotych to raczej ich nie kupimy :) A szkoda! Czasem są promocje z Ikea Family - 15 %, tyle że ja za daleko mieszkam, żeby po zasłony jeździć. A materiały na metry są super - w gabinecie też mam zasłonki z tego. I są też świetne w takie biało czarne wzory - jeden mam oprawiony w ramy.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda, na pewno nadaje się ten. Gruby jest http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50238815/ (ja myślałam o nim na lato) Ten jest fajny, ale cienki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80173365/ Mam nim "obitą" szafkę w gabinecie. Popatrz w Ikei na lny - naprawdę fajne. U mnei jako zasłony sprawdzają się super. Wiadomo - prasować dość cieżko, ale efekt jest.

U mnie w salonie, na tej ścianie, obok kominka zawiśnie jeszcze kiedyś obraz Izy Staręgi z cyklu kobiecie twarze. I będzie to drugi najdroższy mebel :jawdrop:

Chociaż nie - biały Hemens też nie był tani :)

To jeszcze kawałek jadalni -

[ATTACH=CONFIG]216149[/ATTACH]

Miałam zakładać swój wątek, ale pokazałam już wszystko ;)

Mam pytanko o ta grafikę na szklanej witrynce, gdzie można taką nabyć ??

Fajne klimaty, ja jestem za wątkiem...nawet takim galeryjnym zeby te wnętrza można było oglądac na lepszych/większych fotkach...:rolleyes:

... ale ja wolałabym aby ktoś przyszedł, przywitał się, pochwalił lub nie i z nami plotkował :yes:

ja się mogę przyznać że już któreś podejście robię do plotkowania tu... ale niestety to chyba nie moje progi, bo ja nie ogarniam tych skrótów sklepów o których tu piszecie, tych modeli lamp/krzeseł/itd które tu polecacie i doradzacie... więc siedzę cichusio i co jakiś czas zerkam - a może jest wątek na jaki mogę coś naskrobać :rolleyes: no i czasem o coś zapytam :bye:

Ivy, podaj maila, to Ci wyślę - powinnam mieć gdzieś zapisane. Drukowałam w drukarni na dobrym papierze i oprawiałam - albo na wymiar albo w ramki z I. Nie pamiętam już.

Magda, czyli na Śląsku mieszkasz. Ja mam "tylko" męża ze Śląska :) Katowicka I. ma świetne promocje - przeglądam czasem. Te warszawskie się nie umywają.

Magda sprawdzamy na ile? :popcorn: :lol2:

ŁukaszKarolina oj tam, każdy się kiedyś uczył ;) pytaj jeżeli czegoś nie wiesz, przecież to żaden wstyd. Ja jak zalogowałam się na forum to robiłam podchody do wątku Monah, nie mogłam się odważyć nic napisać, a później jakoś poszło i nie rozumiałam zachwytu nad ghostami. Wszystkie tam jak jeden mąż ghościk idealnie by pasował, a ja cholera czaiłam z cicha co to ten ghost cały jest, nie podobał mi się. W końcu obejrzałam jedną, drugą inspirację i musiałam je mieć :D

Strasznie mnie śmieszy jak ktoś piszę, że "styl forumowy", owszem jest wiele powtórzeń pewnych rzeczy jak np latarenki prawie w każdym domu, ale skoro są ładne i w dobrej cenie to dlaczego nie ściągnąć? przecież to komplement.

Ja na pewno wolę mieć dom forumowy niż przeciętnego Kowalskiego jak w katalogu BRW ;) i firankami do kaloryfera, swoją drogę nie pojmę jak teraz w nowym domu można sobie zrobić grzejniki na ścianach :rolleyes: wiem, że są i ozdobne, bardzo drogie...ale nie mogę pojąć, chyba że ktoś nie ma zbyt wielu funduszy, ja mam kredyt to na pewne rzeczy mogłam sobie pozwolić (co jest dobre i złe jednocześnie :D ).

Edytowane przez Venus_m

No właśnie Venus. Nie bywałam za często, ale te zarzuty o styl forumowy też mnie wkurzały. Nie byłam w żadnym innym domu, w którym byłyby Eamsy czy poduchy w koniczynkę (krzesła kupił później też mój brat). Również tak popularna Ikea wcale nie gości w każdym domu. Owszem - dodatków, pierdółek ludzie mają sporo, ale mebli naprawdę niewiele. Bo zwykle zwycięża BRW - bo jest na lata, a Ikea taka pogardzana - "Z Ikei? Szajs!" Lepsza meblościanka z rysunkiem drewna.

okej - to będę dopytywać dokładnie o co cho :D

a ghosty to już wiem - te przezroczyste krzesła :wiggle: hehe

tak, ja dopiero zaczynam budować, bo jeszcze nawet SSO nie mamy :( no wiec mało wiem o wnętrzach... ale - ja chcę mieć taki forumowy styl właśnie :D

bo w otoczeniu nikt takiego nie ma, wszyscy meblościanki drewnopodobne, ściany beż, dywan brąz... same odcienie ziemi i piachu...

a ja chcę jasno, biało i kolorowo :)

a to Venuska Ty nie masz grzejników?? na piętrze masz podłogówkę też?

Edytowane przez lukasz69karolina

Karola wszędzie mamy podłogówkę, grzejniki jako dodatek w łazience - takie drabinki nowoczesne na ręczniki :yes:

no właśnie ja też tak chcę, by w sypialniach była podłogówka ale mąż kręci ciut nosem że grzejnik :( bo mu jego rodzice suszą głowę o to bardzo... ehhhh

i jak ja mam go przekonać kurna... zagrozić rozwodem? :p

Tosia założę, może nawet w weekend :) Już u "siebie" poproszę o radę w sprawie korytarza. A plakat mogę wysłać - wywołuje uśmiech, ale nie wszystkim chce się czytać i wychodzą nieświadomi :) Zdjęć niestety robić nie umiem, chociaż powinnam.

Byłam w salonie mebli Vox i tam mają świetne dodatki - fotele w stylu lat 70-tych, grube koce robione na drutach, ale większość mebli wiadomo - standardzik, jak w dobrej, polskiej rodzinie :)

Tosia o Ikei mówią tak ci, którzy jej nie znają. I myślą, że porwali się ma wypasione meble z BRW. A mnie to strasznie wkurza :)

Venus super, że Ci się drzwi podobają i ogólnie jesteś zadowolona. Gałeczka śliczna, u mnie nie przeszła ze wzglęgów technicznych. Choć na takie porządne fotki jeszcze czekam.

Dziewczny plotkujcie dalej i dużo :) czasem Was poczytam do kawy, sama czasu nie mam na to zbytnio. Co do stylu " forumowego" - coś w tym jest. Ale ... przyznam, że u nikogo poza forum pewnych rzeczy i tegoż stylu nie widziałam. Więc to takie opatrzenie forumowe tylko. Ogólnie każdy się urządza jak chce i ma muu być w tym domu dobrze i wygodnie. Ale jak my wprowadziliśmy się i na odwiedzających gościach wciaż zdziwienie budziło, dlaczego białe drzwi i listwy ? Wielu osobom białe kojarzy się z komuną , gdzie każdy w bloku miał białe drzwi z dykty. Jakby zobaczyli plastikowe krzesła to by padli chyba. :rolleyes: No ale ważne że każdy się dobrze czuje u siebie nawet z BRW. Ja dzięki forum uniknełam wielu błędów , ale to według mnie. Co nie znaczy, że dla innych muszę mieć super. Choć uważam, że jest jakaś baza, podstawa poprawnego urządzania się.

To jeszcze powiem, że w poprzednim mieszkaniu miałam białe drzwi - Fiordy z Porty chyba. I żałuję, że nie mogłam ich zabrać :) Te przemaluję, ale chyba poszukam jakieś lakierni, bo boję się zacieków.

Reni i tą wielką szklaną misę na sałatę. Kiedyś musiałam na szybko zorganizować oficjalną imprezę dla kogoś. Potrzebne były pojemniki na poncz. Cięzko znaleźć w 2 godz. wieczorem. Obdzwoniłam koleżanki - zebrałam 4 identyczne misy z I. :)