Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Tosia - przeciez właśnie podłogówka jest polecana do wysokich pomieszczeń bo nie ma takiej cyrkulacji powietrza jak przy kaloryferze i ciepło zamiast iśc do góry (przy kaloryferach) to zostaje przy podlodze. Znajomi mają podłogówkę przy suficie wysokim na 15 metrów.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mój maż marudzi że sama podłogówka nie da rady... ale zapomina że nasza rodzina z tych zimnolubnych :)

no i czy ja kupię grzejnik wysoki na 20cm by mi wszedł pod okno??? co mi da ciepła takie małe gówienko?

na strychu będą raczej grzejniki bo tu już nieprzeforsuję zapewne podłogówki - bo jednak przez lata góra będzie nieużywana

cześć dziewczyny :bye: to i ja się dołączę do zachwyconych podłogówką :yes: zawsze mieszkałam z kaloryferami i widzę ogromną różnicę w samym "rozchodzeniu" się ciepła

nie wspomnę o zabieraniu miejsca i ustawności w pokoju... kaloryfery drabinki dałam w dwóch łazienkach ale każdy z grzałką dodatkową :yes:

Venuska drzwi piękne...też chciałam takie właśnie...ale cena dla moich 13 sztuk :sick:

Tosia a ja pisałam, że właśnie przy wysokich sufitach podłogówka jest najlepsza bo nie grzeje niepotrzebnie sufitu.

Ale każdy robi jak uważa , nie narzucam.

Tylko śmiac mi się chce jak ostatnio sasiad który stwierdził, że A) takim małym piecykiem to my sobie możemy piekarnik nagrzać (pon ma wielko i pali w nim wszystko łacznie z meblami) B) podłogówka to nie nagrzeje całego domu - przyszedł zeszłej zimy do nas w 2 swetrach. I po wejściu powiedział - ciepło tu macie bardzo, muszę się do koszulki rozebrać.

Karolina - możesz dać grzenik na ścianie obok wąski ale długi... są bardzooooo drogie jak miała Gumisowa..ale są też tańsze wersje.

Albo najtańsza + fajna obudowa.

oooooooo właśnie :) :)

niech będzie chole** drogi, to może wtedy ten mój zrozumie że szkoda kasy na nie :lol2:

Ja też się zastanawiam nad eamsami w 3 – 4 kolorach. Muszę tylko gdzieś jakiś dorwać i dupkę na jakimś usadzić.

Magda – mi by tam do Ciebie chyba jednak bardziej pasowały X’y z Ikei. Masz nowocześnie, ale chyba nie aż tak surowo we wnętrzach (np. malinowe firanki, których trochę nie kumam :p). a Ingolfy są pomimo, że sielskie to baaardzo Scanii :yes:

A jaka ta wycena stołu? I gdzie zamawiasz? U jakiegoś lokalnego stolarza?

Venia, to jaką kurtkę kupujesz?

mi to pojechałyście jak starej kozie po cycochach:eek:
:wtf: Ale tekst :rotfl:

i jak ja mam go przekonać kurna... zagrozić rozwodem? :p

Cel uświęca środki :devil:

Ja nie mam ani pół grzejniczka w domu. Nawet w sypialni, a tam na podłodze wykładzina dywanowa :yes:

Classic oczywiście, że można panele ;) różnica jest bardzo delikatna, mamy pistolet laserowy do mierzenia temperatury i zapewniam że nie jest to różnica drastyczna. W sklepie każdy Pan odradzał korek na podłogówkę, bo ciepła nie będzie, pomiar pistoletem, wszystko jasne - nie ma różnicy między korkiem a innym podkładem pod panele w temperaturze :no:

ŁukaszKarolina my jesteśmy ciepłolubni i u nas w domu zazwyczaj sauna :)

Hej Leia :) coś o tym wiem, u nas 11 szt + opaska do garderoby :sick: ale cena i tak przyzwoita wyszła.

Londonka przegapiam Twój tekst :rotfl: :rotfl: uwierz mi, że niektórzy mieli gorzej :lol2:

tak, fakty zimnych płytek - zgadzam się. Żałuję, że nie dałam quick stepa w innych pokojach (np z salonie, choć bałabym się zniszczeń jak się z tarasy wchodzi do domu)). Sonia ma panele i ma najcieplejsza podłogę (ciepły panel jest przyjemniejszy niz ciepła płytka). Ja z kolei należe do tych, co mają ciagle zimne stopy i ciepła podłoga jest dla mnie idealna.