Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Classic to wyobraź sobie jaka była awantura, żeby półki były tylko z jednej strony kominka :lol2: mąż chciał z jednej tylko półki z drugiej tylko drewno...myślałam że wyjdę z siebie, stanę obok pójdę do kuchni i dam mu w łeb ;)

Półki...no taka zbieranina kurzu, ale z drugiej strony u nas łyso w jadalni więc dla mnie ok, może być ;)

Jjana wiem jaką masz tkaninę, ja mam takiej ćwiartkę i te z MIA są 6x lepsze :rolleyes: ale niekoniecznie warte tej ceny, ale wiadomo na wszystko znajdzie się kupiec :)

Classic zamkniętych drzwi? pokazywałam przecie! :p

P9299009.jpg

Vesi :p no wiesz, jak na mnie to i tak fotek do wyboru do koloru :lol2:

Zizi gwarancji na okna nie dam :) My malowaliśmy płytki w łazience podkładem - również do plasitku Tikurilla Otex. Taki podkład jest konieczny, żeby się farba płytek/plastiku trzymała. Najpierw podkład, później normalna farba. Pożyczałam ten podkład koledze z pracy - malował kratkę wentylacyjną. Twierdzi, że jest ok.

Jednak jak spróbujecie pójść do sklepu i powiedzieć, że chcecie malować płytki to patrzcie na twarze sprzedawców - zdziwienie połączone z politowaniem. Nosz kurna, mam ochotę im zdjęci zanieść. Raz, jakieś stare babsko, słysząc o co pytam, spytało również. Sprzedawczyni myśląc, ze wyszłam mówi, ze malowane to zawsze już będzie malowane. A pani na to, że teraz ma łądne płytki, niezniszczone tylko z lat 90-tych. Jakoś zniszczonych płytek na ścianie nie widziałam.

Zizi gwarancji na okna nie dam :) My malowaliśmy płytki w łazience podkładem - również do plasitku Tikurilla Otex. Taki podkład jest konieczny, żeby się farba płytek/plastiku trzymała. Najpierw podkład, później normalna farba. Pożyczałam ten podkład koledze z pracy - malował kratkę wentylacyjną. Twierdzi, że jest ok.

Czytałam o malowaniu okien z PCV i dokładnie tak jak piszesz, najpier podkład poźniej farba. Mam dwa małe okna w garazu, może od nich powinnam zacząć?;)Mąż mnie z domu wygoni, jak sie dowie, co mi po głowie chodzi:lol2:Dziewczynki uciekam, kololorowych snów i do jutra:bye::)

A Ty Jjana się nie ociągaj i własny watek zakładaj:)

Atena Opole ul.Głogowska:) ( niedaleko jest stadion żużlowy)może kiedyś się spotkamy:)

Ja tam nie wiem gdzie jest ul. Głogowska, ale na stadionie żużlowym kiedyś byłam na jednym meczu. Fajna zabawa! :wave: Tylko ten stadion :sick: bida aż piszczy :(

Veni - poduchy świetne :yes: Na zdjęciach wyglądają na duże, ale mówiłaś, że to 40 x 40. A ja lubię większe, dlatego i tak wolałabym uszyć. I dlatego zamówiłam właśnie u Dianki :lol2: Zastanawiam się też nad chevronem, w ramach forumowej integracji, ale do czego mi to będzie pasowało?

A samolot najpierw zobaczyłam kątem oka i wydawało mi się, że to bateriał umywalkowa. Pomyślałam, no rozumiem, że Venus lubi na bogato, ale żeby aż tak? Na szczęscie to tylko figurka :lol2: Ładna :yes:

Magda nie dawało mi to spokoju,szukałam i szukałam,i muszę powiedzieć ,że te moje zasłony to z wyglądu i opisu pasują do zasłon SANELA ,może nazwę zmienili???Moje są białe na stronce nie ma tego koloru,ale poza tym wszystko się zgadza..no po prostu boskie:) papapa:bye:

Asiu no tak nie mamy się czym chwalic stadion porażka:eek:

...dobra teraz już naprawdę idę spac...dobrej nocki:bye:

Justyna,

zgodnie z zaleceniem się zachwycam :lol2:

Poskąpiłaś widoków, ale jest super!

Ciekawa jestem co docelowo wyląduje na półkach kominkowych :rolleyes:

jaką farbą maluje się meble...zwykła lateks/akryl jak do ścian czy jakaś inna?

Z mieszalnika innej nie widziałam.

Oj, to coś źle patrzyłaś.

Akrylowa do drewna też występuje z mieszalnika ;)

od zawsze kusi mnie maszyna do szycia...

Ale nei wiem czy mam na nią cierpliwość - dalej przez szyciem np prostej firanki trzeba rećznie robić najpierw? czy teraz

"się pracuje" ? Chyba babcia na to mówiła fastryga/fastrygować.

Magda, możesz fastrygować, ale nie jest to konieczne. Przeważnie wystarczą szpilki. Ja fastrygowałam rolety u Jakuba, ale tam zszywałam małe kawałki ze sobą i fastryga była wygodniejsza.

Za to powinnaś dokładnie zaprasować :yes:

Faktem jest, że szycie wymaga cierpliwości.