Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

podoba mi się co najmniej 10 tkanin. Chciałam na zasłony dla Albinoska, 2x poduszki u niego każda inna, 2 poduszki do sypialni po remoncie, dwie do salonu :D

muszę za zamkami zobaczyć na allegro :)

Ja kupowałam w sklepie 100krotki też do niego chyba u mnie na wątku jest link, te takie dla dzieci co się nie zachaczają i tam można sobie odpowiednią długość dobrać bo kupujesz na metry a do tego dokupujesz tą końcówkę zamykającą

Diana co to za materiały?????jak można spyac??

Powiem wam kobiety co mi się trafiło......wpadłam po drodze do second hand (tego co już Wam pisałam) ..od niechcenia patrzę.....o coś fajnego rzucone w torebki,....zapakowane ..pachnące nowością.........nie uwierzyłam za pierwszym mrugnięciem oka ...to nowe IKEA LOTTORP ....zasłony dwie paczki x2 sztuki....białe grube mięsiste atłasowe.....ojojoj myślałam że padnę ...patrzyłam czy nikt nie widzi jak się jaram:lol2::lol2:

Zapraszam do męgo wątku znalazłam sklep który ma fajne materiały w fajnych cenach

:rotfl::lol2:A teraz najlepsze cena 12zł za komplet:lol2:

a ja ale ci się udało

Venus cudowne podusie, piękna półka no i drzwi wspaniałe

I dzień dobry czy u Was też jest na minusie, chyba pogoda wzięła sobie do serca nasze wczorajsze przewidywania że coraz bliżej święta :eek:

Mój mąż dziś odbiera dyplom ukończenia studiów doktoranckich jestem z niego dumna :)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda można szpilkami ale jak pisze narendil żelazko jest bardzo ważne przy szyciu, ciągle się coś zaprasowuje by było ładnie i równo, a ja myślę że wystarczy spróbować z tą maszyną wiadomo że coś takiego jak zasłona czy poducha to naprawdę prosta sprawa i każdy sobie poradzi a potem można się brać za inne rzeczy.

Magda ja swoją miniaturkę pierwszą najprostszą kupiłam za 200 zł na allegro i szyła, teraz mam pełnowymiarową maszynę ale powiem Ci że jak ktoś nie szyje tak bardzo dużo to taka mini wystarczy bo uszyć da się wszystko a zajmuje mało miejsca czyli można sobie wrzucić do ładnego pudła na półkę i nie ma problemu. Też słyszałam całkiem niezłe opinie o tych maszynach z Lidla niedawno były rzucone były chyba po 280 zł i ponoć nieźle się sprawują.

Diano, janome to wyższa półka :D

No, ale u Ciebie to już chyba zawód, nie hobby.

Magda, ważne, żebyś na początek nie dała się zwariować.

Z maszynami jak z pralkami i zmywarkami.

Funkcji cała masa, a i tak przeważnie korzystamy z jednego programu :p

narendil jaki zawód hobby cały czas, ja zaczynałam od maskotek i jakoś je najbardziej kocham szyć dla mnie niesamowite jest ze z kawałka materiału powstaje zabawka i zawsze niesamowicie się cieszę. A do zawodu zapewne powrócę jak mi się wychowawczy skończy czyli mam jeszcze rok, no chyba ze spełnię swoje wielkie marzenie i będę mogła się utrzymywać z mego rękodzieła ale w to wątpię. A Janome to wynik moich kilkuletnich oszczędności plus prezentu urodzinowego od rodziców, ale fakt szyję prawie codziennie i jest wspaniałą maszyną.

Hej Lejdis

pół nocy nie spałam bo wczoraj nie dopytałam jaką farbą maluje się meble...zwykła lateks/akryl jak do ścian czy jakaś inna?

Z mieszalnika innej nie widziałam.

Magda ja Ci polecam farbę Bloom z Liroja. Nie wiem tylko jak z ich paletą kolorystyczną, bo wsio na czarno maluję, więc mnie tylko ten kolor interesuje:lol2:

Hello!!

Prąd jeszcze mam więc czytam :)

Magda ja też nie szyjąca i jak patrzę na te cuda to się zastanawiam czy dałabym radę coś stworzyć:).Jak babcia męża usłyszała ,że nie szyję to mi powiedziała ,że prawdziwa pani domu to powinna mieć maszynę i umieć ją obsługiwać.No cóż przykro mi :D:D:D,może się nauczę :D:D.

Macie jakieś sposoby na katar,córka ma już od niedzieli i nie przechodzi .Wczoraj byłam u lekarza bo już uszko zaczęło boleć a dziś w nocy mówiła że drugie zaczyna boleć.:/.Robiłam już inhalacje, uzywałam kropli nasivin i wodę morską a nos non stop zatkany.

U mnie w rodzinie każdy coś z rękodzieła robi moja babcia była krawcową, mama haftuje, robi na szydełku u drutach, czasem szyje, tata umie szyć ale się nie ujawnia z tym talentem, szyje tylko jak mama wyjedzie z domu i to głównie jakieś plandeki potrzebne do swoich maszyn, za to mam dwóch wujków rzeźbiarzy i potrafią cuda w drewnie zrobić, jeden też robi świece z naturalnego wosku pszczelego, a ciotka szyje i jest dekoratorką wnętrz

Wczoraj się wkurzyłam .Znalazłam lamę do naszego telewizyjnego pokoju,więc oczywiście net w ruch i szukałam dobrej ceny.Znalazłam gościa i pytam ile może zejśc i dał fajny rabacik,ale z mężem mówimy ,że chyba im się pomyliło bo to niemożliwe żeby tyle zeszli więc dla pewności ponawiamy pytanie czy cena dotyczy tej lamy no i znowu że tak na 100%.I kupiliśmy. A wczoraj mail ,że przy pakowaniu okazało się ,że przyszła nie ta lampa i wyjaśniają pomyłkę z producentem.