Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus, znasz jakąś hurtownię tapicerską w Warszawie, gdzie można obejrzeć materiały i od razu je kupić? Zastanawiam się nad tapicerowaniem/zrobieniem łożka. Ja za tapicerowanie fotela i podnóżka zapłaciłam w sumie 450 zł - sama robocizna to 250 zł, materiał za niespełna 40 zł metr. Nie jestem super zadowolona, bo kolor mi się nie podoba. U mnie była wymieniana gąbka.

Głosuję zdecydowanie za pufą, ale ja też nie mam typowego stolika kawowego :)

Przemyślałam sprawę i jak już będę mieć pufo ławę to przestawiam obecną na plecy sofy ;) Wyższa byłaby nie za bardzo bo zobaczcie, że tył jest niższy niż poduszki :yes:

mogłabym maksymalnie 10 cm dać wyższą, ale to wiąże się z kupnem tego samego tylko w innym wymiarze więc ODPADA :no:

Dodatkowo jak dam coś wyższego to zza poduch będzie mi się wynurzać tylko część ozdób - bez sęsu a jak wiecie tylko dęs ma sęs :lol2:

Jeśli to ma jeszcze jakieś znaczenie, to ja też jestem za pufem z tacą. Ten Twój niebieski z inspiracji jest piękny! Sama dzisiaj zastanawiałam się na tym, żeby zamiast narożnika (który u mnie niestety, nie wejdzie :( ) dać kanapę + puf, który właśnie mógłby pełnić funkcję stolika, ale przede wszystkim przedłużenia powierzchni do walania i wygodnego relaksu :) Żałuję, że Soderhamn z IKEA jest taki ogromny (90x90), a może i lepiej... Poszukam innego.

Navy to piękny kolor i szlachetny! :yes:

I jeszcze jedno: dzisiaj byłam w LM (Piaseczno), widziałam uchwyty kołatki, ale postarzany mosiądz. Na bazie w kształcie wydłużonego rombu. Wiem, że kolor nie ten, ale całkiem ładne. Z drugiej strony pisałaś ostatnio, że coś Cię zaczyna ciągnąć w stronę starego złota, więc... ;)