Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale akcja "dozownik":lol2::lol2:

ale kochana - po co ci aż 2 przy wannie i 2 podprysznicem?:o Co w nich będziesz trzymać??? Przy wannie 1 styknie, a pod prysznic w ogóle bym sobie darowała;):lol2: Pod prysznicem jest zawsze tyle brzydkich butelków, że jedna wte, jedna wewte (czyt. ta z mydłem) - nie zrobi różnicy;)

Domyślam się, że chcesz osobno trzymać żel dla męza i dla siebie... ale próbuję pomóc Ci zaoszczędzić trochę grosza:lol2:

I powiem Ci coś, czego w kontekście mojej ostatniej wypowiedzi na forum nie powinnam mówić - bo zrobię dokładnie to, co drażni mnie u innych:oops: - wlezę ci do domu z buciorami i będę próbowała wmówić, że lepiej wiem, czego ci trzeba:lol2: Ale nie powstrzymam się - zrobię to:lol2:

Pojemnik baaardzo ładny:yes: Ale z takimi "cudeńkami" to jest tak... pięknie wyglądają w pojedynkę czy w parze... ale rozsianych w jednej łazience 6 sztuk sprawia, że wrażenie unikatowosci i prawdziwego skarbu znika - a pozostaje posmak potwornej masówy:sick: I nie ważne, czy to pojemnik za 30 zł z supermarketu, czy upolowany w ekskluzywnym butiku wnętrzarskim w Monte Carlo za €200;) - piękne jest piękne - nizależnie od ceny ani pochodzenia... ale warto podkreślać wyjątkowość tego pięknego przedmiotu - hurtowe ilości temu nie służą;) Oczywiście to moje zdanie - ale może to, ze się nim podzieliłam w czymś ci pomoże;)

Edytowane przez MagdaZZZ

Magda ale argumentów :lol2:

Już mówię co i jak, swoją drogą to co to forum z nami robi że się człowiek tłumaczy ile ma żeli do mycia :lol2:

Jeden pojemnik (nie dozownik) mam na odżywkę, następnie 2 dozowniki to: szampon i żel do mycia ciała. Później ta sama kombinacja miałaby zostać powtórzona pod prysznicem, lub ewentualnie przeniesiona bo nie wiem jak z korzystaniem z wanny jak już będzie szyba prysznica :lol:

Dałaś mi do myślenia tą unikatowością, jednak ja brzydkich butelków nie mam w łazience, po prostu wszystko przelewam bo mnie drażni - tak taki frik ze mnie :D

------------------------------------

Tak sobie w pierwszej chwili pomyślałam, co ta Magda mi tu insynuuje :lol: i przestać myśleć nie mogę...to może kupić tylko jeden lub dwa na wypadek niszczycielskiego dziecia :lol: i postawić tylko przy umywalce? Resztę zostawić jak jest?

Magda mąż Cię poparł i ja coraz bardziej skłaniam się do waszego zdania :lol:

Edytowane przez Venus_m

:rotfl: tak, to forum to jak prokuratura - człowiek nic tylko się tłumaczy i broni:rotfl:

:hug: ale mam nadzieję, ze się nie gniewasz:hug:

rozumiem fazę z przelewaniem do ładniejszych butelek iją popieram:yes: ale może właśnie warto pomysleć o jakiś prostrzych (lecz równie ładnych:)) butelkach na szampony i odżywki, a te dozowniki potraktować jako takie właśnie cacuszka:) - w końcu na to zasługują:lol:

np takie wszystkie: (chociaż nie dokładnie te, bo ten dozownik też za 100 zł jest)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/9447000990_1_1_3.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/7423466302_1_1_3.jpg a to jedna sztuka?! brawo brawo jestem zachwycona :D

A co jest w tym wszystkim najlepsze? To że teraz wydam jedynie 100 zł żeby mieć swoje cacuszko, a tę resztę transparentną zawsze mogę dokupić bo takich pełno.

Edytowane przez Venus_m

hmn...a te co mam nie są proste? Może lepiej wymienić je na zwykłe proste białe kwadraty :> ALBO!!! kupić takie kwadraty przezroczyste, a som takie :lol: bez kulki w środku i tylko przy umywalce tą piękność BRAWO BRAWO :D

Magda aj low ju, otworzyłaś mi oczy :hug:

np takie wszystkie: (chociaż nie dokładnie te, bo ten dozownik też za 100 zł jest)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/9447000990_1_1_3.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/7423466302_1_1_3.jpg a to jedna sztuka?! brawo brawo jestem zachwycona :D

A co jest w tym wszystkim najlepsze? To że teraz wydam jedynie 100 zł żeby mieć swoje cacuszko, a tę resztę transparentną zawsze mogę dokupić bo takich pełno.

a widzisz - dowód na to, że czasem trucie forumowych koleżanek przynosi korzyści:lol2::lol2:

genialna myśl:yes: i oszczędność przy okazji:lol2:

cieszę się, że pomogłam tym moim wywodem a nie zaszkodziłam;):hug:

a takich kwadratowych trasparentych faktycznie pełno:yes: chyba nawet LM coś takiego ma...

Ja też mam lekkiego fioła na punkcie butelek i wystawek w łazience. Wszystko co mogłam to poukrywałam w szafkach, ale niestety właśnie takie rzeczy jak mydło, szampony itp - to się nie da.

W związku z tym mydło przelewam do podajników (w łazience dwa - zlew i wanna) a pozostałe płyny kupuję w "ładnych" butelkach.

Ładność - to dla mnie oznacza odpowedni kolor, czyli szampon do włosów jest kupowany nie bo dobry - tylko dlatego że jest w biało zielonej butelce :oops:

Venusko moja najkochańsza na świecie ;) Ja jak zwykle z prośbą :-):-)

Czy jak znajdziesz chwilę możesz wkleić na pierwszej stronie więcej zdjęć górnej łazienki.

Wczoraj u siebie zobaczyłam tą wystającą belkę chyba murłatę i normalnie dół :offtopic: Muszę ją jakoś zabudować. Wy tam macie zrobioną chyba zabudowę i półeczki nad kibelkiem? A tą pionową dechę od sufitu do podłogi koło wanny też chyba normalnie zabudowaliście tak by nie odstawała od ściany??

Venus, jeszcze się byczysz ? :D

Słuchaj no, potrzebuję kilku informacji :yes: mianowicie jaką macie kuwetę dla kotka i czy z niej korzysta :cool: ?

Po drugie jaką karmę polecił Wam hodowca i na razie tyle :yes:.

Zastanawiałam się nad kuwetą w szafce żeby to to jakoś estetycznie wyglądało ale nie wiem czy kicia by tam wlazła :D.

Pszczółko to wstawię Ci tutaj zdjęcia robocze, całą dokumentację to będziesz wiedziała co i jak :)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PC198911.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PC198910-1.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PC198915-1.jpg - wystające belki od dachu zostały przykryte g-k

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P1028918.jpg - a tu masz domurowane półeczki :)

Eh piękne czasy :rolleyes:

Yokasta no nie mów że kotek tuż tuż? :)

Spoko, nauczy się i do szafki włazić bez problemu, pierwsza rzecz po przyjechaniu z kotem do domu trzeba wyjąć z transportera, wziąć na ręce i wsadzić do kuwety. Nasza wyskoczyła jak oparzona więc jeszcze raz, chwilę posiedziała pogrzebała i znowu wyskoczyła. Na drugi dzień miauczała okrutnie i wąchała kąty więc zaniosłam ją do kuwety (posadziłam na żwirku) i od tej pory sama wie już jak trafić. Dobrze jest kotu na początku ograniczyć powierzchnię, my nie mogliśmy bo nie mamy drzwi. Przez pierwszy tydzień na dół bała się w ogóle zejść.

Karmę mamy marki Sanabelle, to ja podobno ta z wyżej półki jak Royal Canin, pełnowartościowa że nie trzeba już kombinować z dietą. Ja kupiłam taką dla młodego kociaka do roku. Mokra to Felix marki Purina ale ten niemiecki :yes: Na początku tylko suchą jadła, dopiero po ok 2 tygodniach wprowadziłam jej mokrą, je aż się uszy trzęsą.

Karmę i żwirek to najlepiej zamówić dokładnie taki jakiego używa hodowca, dla kota nowy dom to tak silny stres że lepiej nie fundować jej dodatkowych nerwów. Oczywiście z głodu zje :)

Kuweta to taka pierwsza lepsza, chyba pokazywałam na foto, kierowałam się głównie kolorem, bo w pralni stoi :lol: koniecznie z łopatką. Do zamówienia karmy i gadżetów mogę polecić strony telekarma i zooplus. Pytaj jakby co ;)