Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Jestem generalnie troche opóźniona, bo nie przesiaduję tu rano :D Ale generalnie nie rozumiem całego tego "sofa za bogata", "barcelona kiczowata i młodzieżowa" i innych :confused:

Także może już trochę poniewczasie - no sofa jest bogata... w tym jej urok! Barcelona kojarzy mi się z pięknymi wnętrzami, a nie sieciową kawiarnią czy czyms tam... sama bym chciałą ją mieć, tylko nie mam pomysłu na jej przeznaczenie - w salonie mało komfortowo, w holu to profanacja, może w sypialni - to taki mebel zeby rzucić na niego jedwabny szlafrok przed wejsciem do łózka ;) :lol2::lol2::lol2: Jak będę miałą za dużo piniondzów to se kupię i będę miałą problem, a co! :rotfl:

I jeszcze chciałam się pochwalić - raz, że domysliłam się, że to ekspres kawkowy, dwa - że machłam se avatarka :cool:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus, mogę podpaść, ale tej ścianki jesteś na 200 % pewna? Moim zdaniem to ona najmniej pasuje. Bez niej byłoby łatwiej, a z fajnym kredensem ładniej. Ścianka jest nowoczesna, a Twój dom klasyczny.

Pomyśl, że drzwi też miały być brązowe, a zmiana decyzji wyszła im zdecydowanie na lepsze ;)

jako, że nie mogę pogodzić się z tym, że Liberty odpadają....myślę aby je jednak kupić :rotfl:

kupić fotele a resztą martwić się później? ;)

To mogłaby być metoda. Kupować tylko to, co naprawdę się podoba i powoli kompletować.

Podpiszę się pod jjaną co do ścianki, ale mogę być nieobiektywna, bo sama tv nie mam i nie czuję klimatu.

Małgosiu dzięki że pytasz :hug: zrobiłam tak jak radziła Mirela, otworzyłam drzwi do pralni, są zamknięte tylko jak jesteśmy w domu, cały dzień otwarte i bez zająknięcia sam wchodzi i strzela tam gdzie trzeba :o czyli na tle psychicznym, a nie zdrowotnym ufffffffffffffff ;)

Dziewczyny biorę pod uwagę każdą przez was proponowaną opcję, ale ścianka będzie czy się wam podoba czy nie. My tv oglądamy, fakt rytualnie tylko wiadomości na wszystkich stacjach o różnych godzinach :lol2:

Nawet gdybym postawiła tam kredens to nie byłoby to, kredens jest głęboki, krótszy niż 5m ściana ;) ma mniej schowków. Poza tym nam się bardzo nasza ściana podoba. Dopuszczam drobne roszady ale z grubsza będzie jak na wizu ;)

Helloł :bye: Venus wydaje mi się, że troszkę za bardzo kombinujesz :p Narożnik mi się podoba a jeszcze bardziej podobają mi się kanapy w tym stylu i u siebie na pewno będę taką miała :yes: Nie wypowiadam się co u Ciebie bardziej pasuje bo u mnie kiepsko z wyobraźnią, musiałabym salon ujrzeć na żywo ale wiem jedno- daj sobie na razie na wstrzymanie skoro niczego nie jesteś pewna zwłaszcza że nie masz ciśnienia :D

powiem w skrócie, jedziemy po weekendzie przymierzyć się do Liberty :p

Mrówko dzięki :hug:

Dziewczyny dziękuję, naprawdę otrzymuję od was masę wsparcia :hug: za dosadne skojarzenia również dziękuję. Im więcej osób tym więcej pomysłów na zrobienie rewolucji, a tej robić nie zamierzam. Chyba, że rewolucją nazwiecie wymianę tapicerowanych mebli.

Ustaliłam z mężem, że nie robimy wersji ekonomicznej z salonie, powoli będziemy dążyć do naszej doskonałości, czyli bierzemy Liberty :wiggle:

Małgosiu dzięki że pytasz :hug: zrobiłam tak jak radziła Mirela, otworzyłam drzwi do pralni, są zamknięte tylko jak jesteśmy w domu, cały dzień otwarte i bez zająknięcia sam wchodzi i strzela tam gdzie trzeba :o czyli na tle psychicznym, a nie zdrowotnym ufffffffffffffff ;)

o widzisz to ja nie wiedziałam, że wcześniej Ci Mirela już to samo poradziła co ja, żeby nie wyszło, że ją zmałpowałam ;)

ja się przymierzam do wyesportowania drapaka z salonu, wczoraj była pierwsza próba, w końcu postawiłam go gdzie stał i mała całą noc spędziła na nim, a nigdy tam nie śpi - chyba go pilnowała ;)

Venus, co ja czytam, same zmiany.

Jeden dzień człowieka nie było (no może dwa :rolleyes:), a u Venuski rewolucja :jawdrop:.

Czytałam na szybko (głównie posty, gdzie były zdjęcia), więc być może coś pokićkam lub napiszę to, co zostało już wyjaśnione (albo jako pomysł porzucone :)), ale:

- narożnik ok (ta biała lamówka średnio mi się widzi, ale ja preferuję inny styl i po prostu się nie znam), ale nie wiem, czy pasuje do Barcelony? Jeśli planujesz inspirowaną - nie polecam, po jakimś czasie wyłażą czarne druty :o,

- inspiracja classic :yes: :yes: :yes: - jestem baaardzo na tak, pasuje mi u Ciebie taki styl :D.