Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie bardzo rozumiem po co wałkowany jest temat tej zabudowy skoro nie zamierzam jej zmieniać?

OK, jasne.

Reni dokładnie, dla mnie tv to nie wstyd :)

Nie mam obsesji na punkcie telewizora - sama będę miała dość duży i nie uważam, że jego posiadanie jest jakimś powodem do wstydu

Pisałyśmy równocześnie - akurat tutaj chyba się zgadzamy. Ja nie wypieram się tego, że telewizję (głównie filmy) lubię oglądać i dodatkowo - lubię oglądać w dużym formacie, a telewizor jest w tym bardzo przydatny ;). Z drugiej strony, nie jest to dla mnie jakiś fetysz i najważniejsza rzecz w pokoju, żeby od razu budować mu ołtarz :lol2:. Wolę inny focal point. Ale spoko, nie uważam, że to jedyne słuszne podejście.

Mam sporo znajomych bez telewizorai oczywiście rozumiem ich punkt widzenia - nie krytykuję, nie patrzę z uniesioną brwą ;). Ale jednocześnie wszyscy Ci znajomi jednak oglądają filmy i jakieś inne programy, ale na komputerze. Dla mnie średnio fajna opcja - wolę duży ekran.

Nie bardzo rozumiem po co wałkowany jest temat tej zabudowy skoro nie zamierzam jej zmieniać? Zaczyna się robić jak u Magdy Zet kiedy pokazywała drzwi i opaski, prosiła o wybór między opcją 1 a 2 a pojawiło się 50 propozycji na inne konfiguracje. Mój dom = moje dyktando :)

Venus, sama piszesz, że oczekujesz propozycji, a jak padają to z takim tekstem... ;)

Wiadomo, że dom twój i zrobisz tak jak chcesz bo to ty tam mieszkasz, ale trochę się mieszasz ;)

Raz chcesz propozycji, innym razem nie.

Jak nie ma propozycji to źle, jak sa to też ;)

Edytowane przez agatah

Takie cudo "na żywca" widziałam :) piękne ..... też by mi się u Ciebie widziało :)

http://www.customform.pl/_uploads/thumb//uploadsEDI---WYROBYSofysofabytom0jodelka-jpg_770_500_normal_0_1362406592.jpg

Widzę, ze rewolucji ciąg dalszy :).

Jak srakulec ???????????????

Edytowane przez mirela99

Na pewno? Mogę? Nie będziesz bić i krzyczeć? Nawet jak będę zbyt szczera? ;)

Nic nie skuwaj ;)

Moim zdaniem jedyne co tam zbędne, to ten fornir. Cegła i fornir to już mega współczesność (nie mylić ze stylem nowoczesnym - ten to perełka przy współczesnym :sick: )

Styl współczesny w telegraficznym skrócie - styl rodem z Lerła

Może brutalnie, ale takie fakty...

Podsumowując... lubisz NYCS... jedyne co Ci się z nim gryzie to ta cegła. Niepotrzebnie.

Gryzie ci się z nim, bo masz na nią pomysł całkowicie oderwany od tego stylu.

Ale gdby tą cegłę zaaranżować inaczej, to wpisałaby się w styl idealnie.

Nawet nie wiesz, jakim zaskoczeniem dla mnie było, gdy pokazałaś na fotce, że na tej cegle masz kawałek tynku :o To właśnie od początku był mój pomysł.

Chciałam Ci zaproponować, żebyś zatynkowała kawałki tej cegły w formie prostokątów ze sztukaterią w okół. Skoro masz jeden na środku ściany idealny pod TV, dodaj po bokach po jednym węższym tej samej wysokości. Oklej sztukaterią. Wszystko machnij na biało i voila.

Na środkowej części wieszasz tv, na bocznych pionowo po 3 obrazki, pod spodem piękną, trochę wyższą niż standardowo, długą komódko-szafkę na lekkich nóżkach. Np. grafitową ze złotymi okuciami (zrobię Ci w dobrej cenie :) Mam wizję :)) Na niej po bokach 2 piękne niklowane lampy...

I masz ścianę TV jak z bajki... dużo tańszą, dużo bardziej efektowną, w stylu jaki lubisz...

A teraz się kłaniam i o litość proszę :p NIE BIJ!!! ;)