Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moim zdaniem jedyne co tam zbędne, to ten fornir. Cegła i fornir to już mega współczesność (nie mylić ze stylem nowoczesnym - ten to perełka przy współczesnym :sick: )

...

Ale gdby tą cegłę zaaranżować inaczej, to wpisałaby się w styl idealnie.

...

Chciałam Ci zaproponować, żebyś zatynkowała kawałki tej cegły w formie prostokątów ze sztukaterią w okół. Skoro masz jeden na środku ściany idealny pod TV, dodaj po bokach po jednym węższym tej samej wysokości. Oklej sztukaterią. Wszystko machnij na biało i voila.

Na środkowej części wieszasz tv, na bocznych pionowo po 3 obrazki, pod spodem piękną, trochę wyższą niż standardowo, długą komódko-szafkę na lekkich nóżkach. Np. grafitową ze złotymi okuciami (zrobię Ci w dobrej cenie :) Mam wizję :)) Na niej po bokach 2 piękne niklowane lampy...

I masz ścianę TV jak z bajki... dużo tańszą, dużo bardziej efektowną, w stylu jaki lubisz...

No właśnie coś w podobie miałam na myśli - pozbyć się górnej zabudowy, na dole ładna komoda, tv wkomponowane w jakieś porządnie oprawione obrazy, ceglana ściana jako piękne tło. Pomysł ze sztukaterią super!

Takie inspiracje dawaj do mnie. Nazbieram na Dwurnika

Ale na mojego Dwurnika? Już lecę w takim razie!

no niestety ale w polskich domach to tv -room

i nie wiedzę w tym nic złego, barbe broń boze nie naskakuję na ciebie ale odnoszę wrazenie , ze przy wystroju NY telewizor nie pasuje, ale w polskich domach luksusem jest mieć salon i osobną jadalnię, stąd telewizor w salonie odgrywa taką rolę, w stanach czy angli można mieć dwa living roomy i jeszcze telewizyjny, w polsce większość ludzi niestety obiad jada na ławie w living roomie

Reni, no co Ty! Właśnie dlatego moja pierwsza myśl to nieeksponowanie tv, bo wiem, że to pokój wielofunkcyjny i wszystkiego tam musi być po trochu. Nie zastanawiałam się, czy tv pasuje do stylu NY, bo jeśli Venuski lubią oglądać telewizję, to czemu w imię stylu mieliby się tego pozbawiać? Chodziło mi tylko i wyłącznie o dominację tej zabudowy. Ale dobra, temat na razie z mojej strony finito - dopóki Venuska nie skończy sprawy sofek/foteli i nie zacznie zajmować się drugą stroną pokoju.

A pokój wszystkomający nie jest mi obcy ;). W starym mieszkaniu mieliśmy living+sleeping+dining+working+tv-room. Mnie to nie przeszkadza, lubię tak sobie siedzieć z mężem w jednym pokoju, nawet jeśli każde jest zajęte inną robotą, to jesteśmy razem. W nowym mieszkaniu też nie mam oddzielnej jadalni, a stół mam w pokoju dziennym (musi być!), coby tych udek kurzęcych i rosołu nie wcinać w pozycji kucznej na sofie ;)

Wiecie co? Cieszę się, że nie muszę teraz decydować, bo bym ogłupiała :lol2: fajnie, że zaczęłam od foteli bo jakbym zaczęła od współczesności to żyć byście mi nie dały ;)

Zastanowię się jak przyjdzie na to pora :p

Na pewno bardziej podoba mi się pomysł na 5 m szafkę niską (w zasadzie to już zabudowa), cegłę na całości (tu byłby problem z fugą :bash: ) i tv między grafikami. Pomysł Twój Magda jest fajny, ale muszę się z nim przespać co najmniej kilka nocy :lol2:

Dzień dobry.

Venusko, dziękuję za ściankę tv. Chciałam ją zobaczyć, żeby łatwiej było dobrać część wypoczynkową w całość.

Ja tam też lubię tv. Mam go i w living i w dining i family i w bedroom.... Ot i tyle... Dom jest dla mnie nie odwrotnie. Nie znioslabym bardzo twardej mało wygodnej kanapy w pokoju tv tylko dlatego, że jest piękna, droga i modna....