Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchajcie, muszę to głośno ogłosić :lol2:

Venuska jest cudowna. Znałyśmy się już dość dobrze, widziałyśmy wielokrotnie, ale dziś to normalnie od niej wyjść nie mogłam :lol2: Miałam wpaść na herbatkę w samo południe i szybko wracać do roboty, a zasiedziałam się do podwieczorka :rotfl:

Z Robertem są wspaniałym małżeństwem. Miłość bije od nich na kilometr, ale dla mnie jest coś bardziej fascynującego w ich relacji - jest taka TRADYCYJNA :lol: Justynka jak na tradycyjną żonę przystało - rodzinna, pielęgnująca ognisko domowe, krucha, bardzo liczącą się z jego zdaniem, mówiącą o nim w samych superlatywach... I on - prawdziwy mężczyzna, dbający o swoją kobietę, o dom.. widać, że jakby mógł, to nieba by jej przychylił <3 Wspaniale się na Was patrzy :hug:

Tylko się nie rozpłyńcie w tych pochwałach :rotfl:

Ale poważnie, naprawdę tak Was postrzegam. Aż miło :lol:

No i dom...

Po pierwsze - 10x ładniejszy niż na zdjęciach. Uwiercie mi :yes:

Po drugie - mniejszy niż na zdjęciach ;) Zawsze miałam wrażenie, że jest wielki :o A on taki idealny - sporo pokoi, łazienek, pomieszczeń... pokoje duże, ale wszystko tak jakoś blisko siebie :lol: No nie wiem jak to nazwać ;) Na zdjęciach miałam wrażenie, że korytarzy i holi to tam mają kilometry:rotfl:

Dom niezwykle Venuskowy. Urządzony z ogromnym smakiem. Jest prosto, elegancko i z niezwykłą dbałością o detale. Nawet te drobne, tymczasowe prowizorki nie rażą :hug: Już na zdjęciach nieraz bardzo głośno się zachwycałam ;) ale na żywo wszystko wygląda jeszcze piękniej:yes:

Venuski - gratuluję :hug:

No a teraz do rzeczy... nie znalazłam inspiracji, które mogłyby przekonać Roberta w 100% do mojej wizji ;) Będzie musiał wykazać się duuużą wyobraźnią ;) bo udało mi się znaleźć jedynie parę zdjęć ukazujących to połączenie kolorystyczne - tj. ciemny szary + rudy, ciemny brąz.

Napiszę to dużymi literami: NA INSPIRACJACH NIE CHODZI MI O STYL, O KONKRETNY MODEL MEBLI, A JEDYNIE O KOLORYSTYKĘ

Proszę bardzo...

52c810fa15bbbdff2d0fdc83fb5c007d.jpg73aee817caf059d164aca24646961695.jpg395cb22c63f254d34293a77561878959.jpgd7b1eee2043dbd325ad7cdfa89990a34.jpgeb272580cce7acd37cd4c7f70009596a.jpg

Połączenie soczystego brązu z szarością. Mniam mniam mniam. Moje ulubione. Nawet rozważałam właśnie szare (niemal grafitowe) fronty w kuchni + drewniany blat, ale w tej mojej kuchni ciemno jak w... no, powiedzmy, czarnej norze ;), więc fronty ostatecznie białe.

Justka, przekonuj mężulka, przekonuj, bo to piękne połączenie i antracyt z cegłą pięknie by wyglądał. No i ramiakowo-płycinowe fronty - też najbardziej właśnie takie lubię.

helloł :bye:

:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

Magda idę się zapaść pod ziemię, chyba musi kurz opaść po Twoich pochwałach :lol2: :lol2:

ja mam teraz nogi z waty, muszę dać R przeczytać może łatwiej go urobię na tę kolorystykę, bo na razie :rolleyes: mówiąc bardzo delikatnie nie chce :lol2:

a u mnie tajemnica po sam grób, obietnica aż do odwołania a jak obiecałam brązową ściankę i tak mąż będzie chciał to tak będzie :)

Dzięki :*

Barbi bez krępacji :hug: możesz o swoich dylematach tu pisać :)

Miłego dnia, my uciekamy na imieniny :lol:

Wróciliśmy :lol:

Imieniny u mamy były super, tak się zagadałyśmy że ledwie zdążyłyśmy z jedzeniem :lol2:

Imieniny to może już trochę zamierzchłość, ale jednak nikt się nie spieszy do domu bo wie że ma oczekiwać posiadówy z jedzeniem :yes: także od 17 do 22 trwała impreza (grzecznie prawda? :) ) a do 24 plotkowałam z mamą :lol2:

Magda ja w samochodzie tylko lekko odwinęłam prezent :hug: dopiero u mamy zobaczyłam, że ta patera jest kwadratowa :o cuuudna! :D od razu powiedziałam mamie, że pożyczam jej na imieniny. Zrobiłyśmy na niej przekąski :rolleyes: patera robiła furorę, każdy pytał skąd :cool: mama świeczkami zachwycona, chodziła przestawiała, a ja razem z nią :D :D

Menu na imieninach pyszne, myślałam że skonam z przejedzenia, ale trudno - dwa dni nie jadłam bo wiem jak jest u mamy :lol: