Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus - możesz się coś więcej na ten temat dowiedzieć ?? Kurcze, wszyscy moi znajomi zamykają koty, nikt nie słyszał o DZIAŁAJĄCYM takim bajerze ...

A ja nie mam nic w oknach i drzwiach. Mam tylko czujnik ruchu ...

Z tego co wiem to od razu trzeba kupić odpowiednie czujniki, te co się da ustawić na temperaturę lub wagę poruszającego się "obiektu" są (były jakiś czas temu) ok 50 zł droższe od zwykłych

ufff męczący dzień dziś, a jeszcze o 21 mamy gości :wiggle: mąż kończy tańczyć z mopem, Fionie niedługo skończy się też ubaw w postaci polowania na mopa (trzeba zobaczyć ten rzucający się w pogoń za mopem maleński puszysty szary tyłeczek ślizgający się na zakręcie :lol2:)

Poleciałam na łatwiznę, zrobiłam tiramisu w pucharkach, sałatkę z rukolą i pastę z suszonymi pomidorami i bazylią, jeszcze jakieś przekąski i z bani :lol:

Potrzebujemy porady, bo jutro chyba jak wstaniemy to pojedziemy zamówić kanapę do salonu i tak :)

Sofa ma stać tyłem do jadalni, jeden fotel pod oknem drugi tyłem do otworu drzwiowego w salonie. Fotele na bank wiemy, że mają być Ludwiki w paski. Tkanina na bank szarość i sofa gładka a fotele w paski, lub jeden w paski a drugi w szlachetny ornament. Zresztą na fotele przyjdzie czas. Na jutro temat sofa.

Wariant 1

Sofa nowoczesna kanciasta + wspomniane fotele

Wariant 2

Sofa NYS i wspomniane fotele - ja chyba najbardziej się do tego skłaniam

Wariant 3

2x Chesterfield, ale ze względu na niechęć męża do Worchesterów (tak mój mąż je określa i za każdym razem pyta skąd zna tą nazwę...z kuchni, honey:lol: )

Propozycje kanap stylizowanych do których na pewno ja się skłaniam to:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/BarringtonSofaCamelF11.jpg

http://www.strzelczykmeble.com.pl/zdj/meble/5_0.jpg

Chyba przy kanciastym kominku, nowoczesnej kryształowej lampie i nowoczesnej kanciastej zabudowie tv będzie dobrze :yes:

Edytowane przez Venus_m

Na drugiej miałam przyjemność siedzieć. Wrażenia? MASAKRA- strasznie nie wygodna tylne oparcie miałam w połowie pleców. strasznie twarda i kanciata.

To tak jak mój ulubieniec z BoConcept :(

:hug: nie będę każdej z osobna cytować więc przytulam ;)

Oczywiście jak perspektywa zamówienia sofy była długa i daleka to wiedziałam co ma być, jak mam jechać to nie wiem :lol: jadę za tydzień :D

Tak sobie myślę, bo od początku miała być super nowoczesna kanapa + stylizowane fotele i myślę czy jednak nie pójść w coś takiego, przy czym mąż jest strasznie wyczulony na wszelkiej maści metalowe nóżki :D Może macie jakieś fotki nowoczesnych kanap?

Venusku skoro fotele będą ludwiczkami - ja bym dała nowoczesna kanapę - i wszystko obiła tak samo - czyli jak ludwiki w paski to kanapa w którymś odcieniu paska (bo nie w paski of course :lol2:)

Jeśli bardziej się skłaniasz ku stylizowanej kanapie - ja głosuję za 1 - bo osobiście bardzo mi się podoba :rolleyes:

Ps fajna ta pierwsza propozycja narendil :yes: