lw 09.12.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Lui o przepraszam jest perspektywa :P Z aparatu jesteśmy zadowoleni zdjęcia zrobiłam ja, wszystko na manualu Zdjęcia piękne! Fantastyczne światło. ...tylko ja się czuję tak: http://i.obrazky.pl/sowa-glowa-628-OBRAZKY.PL.jpg Justyś, a Ty jesteś pewna, że to szybę w kuchni Wam zamontowano, a nie kameleona? No, patrze, patrzę i nie widzę Druga! Ale za to przuważyłam dwa pięne słoje. To te z MG? Ślicznie wyglądają! I ja również poproszę o więcej zdjęć lampy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.12.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 barbe, do potrzeb blogowych 18-105 mm szybko przestaje wystarczać (wiem, bo mam ) - no słabe światło i tyle. Zdjęcia nie są rewelacyjne, tylko dobre, najczęściej średnie, a często konkurencja ma rewelacyjne, więc wiadomo... Ale jest uniwersalny - na wakacje. Venus, ok, macie duży dom, mi się ciężko robi w domu obiektywem 50 mm, muszę tyle odejść od obiektu (syna), że praktycznie często leżę na ścianie, a i tak nie skadruję tego, co chcę (tzn. syn się nie mieści na focie ). Obiektyw jest długi, to fakt i faktycznie w sprzęcie Nikona perełka za stosunkowo niewielką kasę . Ja szyby też nie widzę - więc jest fajnie jak taka niezauważalna . A zdjęcia globusa i lampy - w całości poproszę, zwłaszcza lampy, bo trudno ocenić, a chyba ładna jest (swego czasy też mi się marzył taki trójnóg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 09.12.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Hello !! Ja to 100 lat po czasie ale napisze moją opinie o lustrzance:). Nam przy wyborze aparatu doradzał kolega ,który na tym się zna.Na moje pytanie czy ja będę umiała nim zdjęcia robić powiedział tak : " każdy kto przeczyta dokładnie instrukcję i w trakcie czytania będzie próbował pstrykać bez problemu powinien robić piękne zdjęcia. Wiadomo ,że jak zapiszesz się na kurs to już pełna profesja:). Więc pierwsze trzeba kupic,potem czytać instrukcje i popróbować a potem już można pstrykać. Venus zdjęcia piekne ,wnętrze też zyskało:).Zdolna dziewczyna jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.12.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Dzień dobry z tego wszystkiego zapomniałam, cudo fotki, abażur OMG obłędny:yes: wszystko bomba, a wiesz co szyba tak się wtopiła, ze nos do monitora przykleiłam, żeby ja dojrzeć Classic ja dopiero na telefonie zobaczyłam, że prawie jej nie widać Musicie uwierzyć na słowo, że jest szara w kolorze podwieszanego sufitu Venia:) my jednak nie dotarliśmy:( rano trochę poleniuchowaliśmy i późno wyjechaliśmy. a fotorelację Pani w MG robiła??? proszę proszę o wpis na blogu:lol: Nieeee zdjęć nie robiliśmy, bo mieliśmy zaplanowane afterparty po zamknięciu MG Wpis na blogu? nie mogę zawalać was reklamami coś pwoiesz więcej nt globusika ? Śliczny Aha takie pytanie techniczne... tą szybę prysznicową macie uszczelnioną silikonem ? Mirelko co masz na myśli poprzez więcej o globusie? Tak, szyba jest uszczelniona bezbarwnym silikonem ten jest ładnie położony, ja wycinam cały silikon z łazienki po glazurniku na zdjęciach nie widać ale jest okropnie Justyś, a Ty jesteś pewna, że to szybę w kuchni Wam zamontowano, a nie kameleona? No, patrze, patrzę i nie widzę I jakieś puste te półki Abażur wygląda dobrze. Nawet bardzo. Tylko chętnie bym go jeszcze obejrzała w świetle dziennym. O globusie moje zdanie już znasz Pożądam szerszej perspektywy! no tak, bo ustawienie czegoś na półkach to dla niektórych religia - zapomniałam :P Szersza będzie Zdjęcia piękne! Fantastyczne światło. Druga! Ale za to przuważyłam dwa pięne słoje. To te z MG? Ślicznie wyglądają! I ja również poproszę o więcej zdjęć lampy! Tak to słoje z MG, mój prezent urodzinowy barbe, do potrzeb blogowych 18-105 mm szybko przestaje wystarczać (wiem, bo mam ) - no słabe światło i tyle. Zdjęcia nie są rewelacyjne, tylko dobre, najczęściej średnie, a często konkurencja ma rewelacyjne, więc wiadomo... Ale jest uniwersalny - na wakacje. Venus, ok, macie duży dom, mi się ciężko robi w domu obiektywem 50 mm, muszę tyle odejść od obiektu (syna), że praktycznie często leżę na ścianie, a i tak nie skadruję tego, co chcę (tzn. syn się nie mieści na focie ). Obiektyw jest długi, to fakt i faktycznie w sprzęcie Nikona perełka za stosunkowo niewielką kasę . Ja szyby też nie widzę - więc jest fajnie jak taka niezauważalna . A zdjęcia globusa i lampy - w całości poproszę, zwłaszcza lampy, bo trudno ocenić, a chyba ładna jest (swego czasy też mi się marzył taki trójnóg). Globus w całości przecie jest nie widzicie tego zdjęcia? Najpierw są szczegóły i całość. Lampa będzie, tylko stoi w niezbyt atrakcyjnych okolicznościach, dokładnie w trójnogu stoi miska z wodą dla Fiony, brakuje listew przypodłogowych więc nie bardzo jest co fotografować. Trójnóg kupiony na allegro, taniutki i taka ręczna robota - na pewno za mało elegancki do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.12.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Mirka dzięki Dokładnie tak jest, czytam instrukcję i mamy jeszcze książkę jakiegoś Brajana i tam też są ćwiczenia, dzięki temu w ogóle rozumiem czym jest ISO itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.12.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Venus, ja kiedyś znalazłam fajną stronę w necie, gdzie koleś jak krowie na rowie, w bardzo przystępny sposób objaśniał co i jak. Od tego czasu cokolwiek zaczęłam rozumieć . Często fotografowie zachowują się, jakby chcieli swojej tajemnej wiedzy bronić przed laikami, udowodnić, że nie każdy może robić dobre foty, itp. On wręcz przeciwnie. Jak znajdę tego bloga, to Ci podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Pytam o ten silikon bo ja miałam z nim wielkie problemy . Nie wiem czy to wina moich chropowatych kafelek .... mi się tam zbierała woda, mało powietrza (w zagłębieniach silikony_ plus ciepło w łazience - resztę sobie możesz wyobrazić. Tak mniej więcej po roku mi się zaczęło. Potem się wkurzyłam, wywaliłąm wszystko i teraz nie mam nic (ewentualnie czasami nieco wody przecieknie ale mam fugę epoksydową więc luz). Sorki, ze tak pytam,,, ale chcę wiedzieć jak to u innych wygląda. O globusiku chciałam... wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ilon - wyślij mi też namiar na tego bloga please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.12.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Oczywiście, że fotograf a laik to różnica. Ten Brajan w książce też dobrze tłumaczy, tak na chłopski rozum - skoro ja rozumiem to musi tak być, bo do tej pory aparat tylko na automacie Ilona jak znajdziesz bloga to super, chętnie poczytam, potestuję. Mirelko wysokość 30 cm, szerokość pewnie 20 To jest łazienka dla gości, jeszcze prysznica żadne z nas w niej nie brało. Próbnie jednak lałam wodę z deszczownicy i dlatego piszę o tym wyjściu szybą jeszcze dalej za odpływ liniowy u nas niestety przy takim rozwiązaniu trzeba by się było przeciskać Ogólnie walk in raczej nie polecam w tak małych pomieszczeniach (śmiejecie się że Venuskowa perspektywa, zapraszam przyjedźcie zrobić tej łazience dobrej zdjęcie całości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 dzięki. Ładny (szkoda, ze do moich wnętrz nie pasuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 09.12.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Świetne te nowe nabytki lamówki są piękne! Szyby też nie widzę, ale kuchnia wygląda jak z katalogu ♥ Zdjęcia wyszły rewelacyjnie, nie mogę się napatrzeć . Też chcę nowy aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.12.2013 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Świetne te nowe nabytki lamówki są piękne! Szyby też nie widzę, ale kuchnia wygląda jak z katalogu ♥ Zdjęcia wyszły rewelacyjnie, nie mogę się napatrzeć . Też chcę nowy aparat Magduśka bardzo dziękuję Kuchnia katalogowa - uznam to za komplement chociaż dla mnie takie określenie to zazwyczaj pomieszczenie bez osobowości Ja do zdjęć nie układam, tj nie chowam szmatek, gąbek ze zlewu itp. Dla mnie ważne aby mieć estetycznie na co dzień a nie tylko do zdjęć. Mnie się i tak ciągle wydaje, że mam nagracone w tej kuchni, ale pewne rzeczy na wierzchu muszą być. Przyznam, że tym aparatem bardzo przyjemnie robi się zdjęcia. Wiadomo czasami pstryknę ostrość nie tu gdzie trzeba, ale zdjęcia wychodzą bardzo ładne i się nie złoszczę, że nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.12.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Przyznam, że tym aparatem bardzo przyjemnie robi się zdjęcia. Wiadomo czasami pstryknę ostrość nie tu gdzie trzeba, ale zdjęcia wychodzą bardzo ładne i się nie złoszczę, że nie wyszło Pamiętam, jak kupiliśmy ten aparat, mąż mi popstrykał kilka fotek, takich codziennych i byłam zachwycona, jaka jestem ładna . Wcześniej miałam fotki robione małym aparatem cyfrowym (jakiś słabszy Canon) albo telefonem komórkowym, więc przesiadka spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.12.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ilona ja tak samo, zawsze myślałam że jestem niefotogeniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.12.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Kurcze ja myślę że niefotogeniczna jestem a to może wina aparatu trzeba porządny kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.12.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Kurcze ja myślę że niefotogeniczna jestem a to może wina aparatu trzeba porządny kupić Diana, to ZAWSZE jest wina aparatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.12.2013 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ja zawsze tłumaczyłam to sobie: Jak wyglądam tak wychodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.12.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Z technicznych spraw to od tygodnia jesteśmy podpięci do miejskiej kanalizacji taki prezent mikołajkowy od dziadków baj baj szambo 170 zł/msc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 09.12.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Muszę poszukać tej książki i też poczytać,mamy ten sam aparat i tez na etapie nauki jestem . Ilonka daj namiar na tę stronę też skorzystam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 09.12.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Diana, to ZAWSZE jest wina aparatu . O borze szumiący, to o to chodzi... wiedziałam, że na żywo wyglądam jak Monica Bellucci, tylko ta technika zawodna nie potrafi uchwycić mojego wdzięku :P Venusiu, zdjęcia cud-miód-malina Az mi się zachciało nowego aparatu, niestety ceneo twierdzi, że cena Twojego kompleciku to jak mój hybrydziak razy trzy, więc w sumie juz mi się odechciało :D Globusik jest cudniasty, jakbym mogła prosić jakis namiarek adresowo-cenowy to bym była wdzęczna Lampa wygląda jak na statywie Będę czekac na ufotogenicznienie jej okolic i ładne fotki całosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts