Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Sharlo w tak dużym, że jeszcze mi nie przeszło :lol2: a jaka zmowa milczenia z KA była, poważnie się nie spodziewałam ;) mąż obiecał wycieczkę do sklepu, bo mają dużo fajnych rzeczy jak to określił.

Patrzyłam końcówki i śmiałam się że koniecznie musimy mieć nadziewarkę do kiełbas :lol2: będę wołać do męża: "mężu przytrzymaj mi flaka" :lol2: :lol2:

Na pewno mieszadło ze zbieraczem :yes: maszynką do mielenia mięsa też bym nie pogardziła, ale zdecyduję na miejscu. Najfajniejsze, że przy kupnie KA była szklana dzieża z przykrywką gratis (oddzielnie kosztuje 379 zł :jawdrop: ).

Edytowane przez Venus_m

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak radosnego równiez na "po" Świetach Wam zyczę. Piękny prezent. Dozownik tez . Jaki on jest wysoki?

Kupiłam sobie etazerke z witeksu, taka jak masz tortownice a ja kubeczek. Świetnie sie spisała w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam serdecznie. Ela

http://witeks.pl/witeks.palace.piramida.3.stopniowa.porcelana.palace/products/item/3005

Ela dziękuję i wzajemnie :hug: :hug: ja również bardzo sobie chwalę tę naszą paterę. Twoją muszę kupić mamie :yes:

Dozownik ma 16 cm wysokości i 9x7 cm pozostałe ścianki :) jest super, mam jeszcze złoto-beżowy w łazience górnej i chętnie kupiłabym biały do łazienki dolnej...ale muszę trochę zróżnicować :lol:

Elu a wiesz, że chyba właśnie ten nasz Raw Drew ma najtaniej...o ile oczywiście chcesz lakierowane. Polskone ma ładny model Fiord i Modern, jednak Moderny wychodziły dużo drożej :o My już z modyfikowanymi opaskami (droższe) płaciliśmy chyba (!) 1500 brutto z montażem.

Fiordy wychodziły jakoś tanio na cały dom..ok 7 tysięcy? :rolleyes: ale u nas z wymiarami nie dało rady, bo chętnie bym oszczędziła :)

dzięki Justyś. Nie orientuje sie teraz zupełnie w cenach ale myslałam o takich do 1000. Do mieszkania a nie do domu. Lakierowane sa ładniejsze, takie gładziutkie. Wiem, że na stolarke okienną i drzwiową oraz podłogi nie powinno sie żałować, :yes: no ale...

Zeliczko to prawda, ale wiadomo budżet z gumy nie jest a szkoda ;) W każdym razie te nasze to chyba naprawdę najtańsza opcja, bo wbrew pozorom te ze masówki nie wychodzą tak tanio. Chyba, że są to drzwi Polskone model Simple :)

Venusia śliczny ;-) taki prezent to superasny jest :-)

:wave: dzięki.

Justyna, to przy okazji i ja zapytam o drzwi, bo długo drążyłaś pewnie temat. Czy wyceniałaś też drzwi gdzieś w woj. podlaskim? My wycenialiśmy u jednego z wykonawców w warmińsko-mazurskim, czworo drzwi 7.400 zł plus klamki i okucia, czyli ponad 8 tys. :o

Oczywiście :yes: Wycenialiśmy w Wawie, Myszkowie, Kielcach i Łomży. Nasze są najtańsze.

Myślę, że kocha i bez KA. ;)

Ale na pewno troszczy się o zmęczenie Gospodyni, bo wybrał wersję nie wymagającą nadmiernego pucowania - Ven, pięknie wygląda ten kolor. :)

Im dłużej patrzę na ten mikser, tym bardziej wiem, że nie ma sensu, żebym taki sobie sprawiła. Przecież nie można chować go do szafy, a miejsca na ekspozycję nie mam ani centymetra. :( Nie mówiąc już o "niegodności" otoczenia - do tego sprzętu musiałabym zrobić gruntowny remont domu. ;) Na to nie ma szans, więc pozostanę przy starym, ręcznym Zelmerze. Najwyżej zmęczę się trochę bardziej, wielkie mecyje. ;)

Wszystkiego dobrego i samych udanych wypieków, Ven. :)

No to poszalał ten Mikołaj. On Cię chyba kocha:D

Hmn..to zależy jak na to patrzeć ;) u mnie ilość prezentów nigdy nie definiowała miłości, wiem że nie o to Tobie chodziło :lol2: ależ się cieszę ;)

Myślę, że kocha i bez KA. ;)

Ale na pewno troszczy się o zmęczenie Gospodyni, bo wybrał wersję nie wymagającą nadmiernego pucowania - Ven, pięknie wygląda ten kolor. :)

Im dłużej patrzę na ten mikser, tym bardziej wiem, że nie ma sensu, żebym taki sobie sprawiła. Przecież nie można chować go do szafy, a miejsca na ekspozycję nie mam ani centymetra. :( Nie mówiąc już o "niegodności" otoczenia - do tego sprzętu musiałabym zrobić gruntowny remont domu. ;) Na to nie ma szans, więc pozostanę przy starym, ręcznym Zelmerze. Najwyżej zmęczę się trochę bardziej, wielkie mecyje. ;)

Wszystkiego dobrego i samych udanych wypieków, Ven. :)

Sprout dziękuję bardzo :hug: Ja również udanych wypieków życzę. Wiesz u nas KA jest wyeksponowany, bo wiadomo kuchnia nowa, ale mnie się on zawsze podobał ledwie widoczny wkomponowany w inne kuchenne rupiecie :yes: polecam. Po Nowym Roku podjedziemy kupić 2 końcówki które uważam za potrzebne. Resztę mam w MQ Brauna.

A pro po wypieków :lol2: piekłam pierwszy sernik zrobiony za pomocą KA (na święta) i po 20 minutach wyłączyli prąd na całej ulicy :lol2: na szczęście się udał ;)

Ven,

i jak oceniasz przydatność KA?

Zdaj relację - mówię o praktycznej stronie, nie urodzie miksera:D

Nie sądzisz, że w wersji podstawowej powinny być już dodatki - tarki do szatkowania warzyw itp?

To, co w zestawie, służy tylko do wyrobienia ciasta i ubicia bitej śmietany/ piany, prawda?

Ven,

i jak oceniasz przydatność KA?

Zdaj relację - mówię o praktycznej stronie, nie urodzie miksera:D

Nie sądzisz, że w wersji podstawowej powinny być już dodatki - tarki do szatkowania warzyw itp?

To, co w zestawie, służy tylko do wyrobienia ciasta i ubicia bitej śmietany/ piany, prawda?

Prawda ;)

Venus, piękny prezent :)

:lol2:

Przydatność oceniam bardzo dobrze, to zupełnie inne robienie ciasta kiedy mikser sam miesza, ja nie boję się że ciasto znajdzie się na suficie itp. Podstawowymi akcesoriami możesz ubijać śmietanę, kremy, robić serniki, tirajmisie, ciasto drożdżowe, kruche, ciasto na pizzę, ciasto na chleb i różne pasty.

Boleję, że mieszadło w podstawie nie ma zgarniacza, dlatego jest to pierwsza niezbędna rzecz którą po NR kupię ;) Mnie w kuchni brakuje już tylko maszynki do mielenia mięsa, wszystko inne mam jak pisałam w MQ5. Hmn..a w Kmix jak jest? też dokupuje się akcesoria? moim zdaniem do KA kompletnie nieprzydatna jest funkcja wyrabiana makaronu, mam tu na myśli normalny dom, a nie lokal. Ja już widzę, jak w wpadam głodna z pracy i teraz kręcę makaron, suszę go, przepuszczam przez oczka do makaronu a na koniec gotuję :rotfl:

Sharlo podsumowując mnie KA w kuchni dopełnił, ale jeżeli nie masz nic to albo inwestuj wszystko w KA albo najpierw kup sobie MQ5 czy inny model - bardzo przydatny :yes:

Agatah dzięki :)

Ja mam wielki kobajno - robot Philipsa, który jest ogromnie przydatny - w zestawie jest robot, mikser, blender, malakser, wyciskarka soków, 5 tarek ( do placków ziemniaczanych, surówek, frytek), oczywiście ciasto miesza/ wyrabia SAM, ja włączam i wychodzę z kuchni:D - no ale do urody KA to mu zdecydowanie bardzo daleko:D

kMix można kupić w zestawie z maszynką do mięsa, nadziewarką do kiełbas i szatkownicą.

I kiełbasy kręcę, a jakże :yes:

Teraz ciężko by mi było bez kMixa, owszem :)

I to za ułamek ceny KA ;) Ale nie jestem obiektywna, bo mnie design KA nie kręci.

A przystawka do makaronów...

Zawsze można w weekend zrobić pyszny makaron, pierogu, ravioli :) Mniam!