asiazett 21.01.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Venia a w co celujesz z tą lampą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.01.2014 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Aniu pokaż Asiu najchętniej przewiesiłabym górne z sypialni do komputerowego i gościnnego a do tej kupiła jakieś ładne cacuszka Znalazłam nawet plafony, które bym chciała, ale od góry nie mają żadnego zabezpieczenia przeciw kurzowi i muchom, a ja tego czyścić nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 21.01.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Ania a nie możesz raz stanąć i pomrozić na cały miesiąc? Nie wiem czy dziecko rozmrażane może jeść? Jak będę miała sprawdzone mięcho to tak zrobię pewnie, że może jeść rozmrażane . Ale tak czy siak mi się nie chce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Ja gotuję dwa razy w tygodniu (raz kilka porcji pulpetów, dwa dni później gar zupy i potem podaję na zmianę), ale do pulpetów warzywa + kasza na świeżo (ale od razu dla dorosłych też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.01.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 A jak sie robi pulpety? i sos do nich?? ja uwielbiam te w Ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.01.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 A jak sie robi pulpety? i sos do nich?? ja uwielbiam te w Ikei Zależy z jakiego mięsa. Ogólnie mocno przemielić, doprawić (świeże zioła fajnie się sprawdzają w pulpetach ), uformować kulkę i smażyć albo podsmażyć i do piekarnika (żeby w środku było dobre, a na zewnątrz nie spalone). Ja dla młodego gotuję. Jak dla dorosłych, to można dodać np. jakiś ser (fajnie się roztopi w trakcie smażenia w środku). Można dodać chleb, żółtko. Sos do ikeowskich pulpetów jest dostępny w Ikei (na dziale ze spożywką za kasami). Kiedyś robiłam te: http://kuchnialidla.pl/product/Keftedes-czyli-pulpeciki-po-grecku - pycha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.01.2014 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Wczoraj odebrałam książkę do KA będę się dzielić sprawdzonymi przepisami, przejrzałam strona po stronie i generalnie mam straszne braki trzeba będzie uzupełnić, bo niektóre przepisy takie że ślinka cieknie Ja mam ochotę na pulpety warzywne, może macie jakiś sprawdzony przepis? (ja testuję tylko ciasta w ciemno, dania główne nie, bo bym się zezłościła jakby nie wyszło, a ciasto zawsze się zje lub odda teściom ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.01.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witam popołudniowo! Venus widziałam u Ciebie w galerii ze masz fajny patent w drzwiach zrobiony- przejście dla kotów.:pCzy byłabys tak dobra i podała mi wymiary tej dziury bo widze ze takie same kotki mamy .:rolleyes:Mój ten starszy wazy 12kg mlodszy 8 kg.Czy takie przejście zdaje w ogóle egzamin? U mnie musiałoby być chyba z klapka bo będzie w drzwiach do garażu i maź sie obawia ze bez klapki będzie wiało z garażu.:oKurcze...tylko jak do kuwety była klapka do nie chciały wchodzić...Jak to rozwiązać? Pomóż coś Ty taka pomysłowi jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.01.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Fajna kobieto witam Nasze kocille gadzille ważą 4 i 5 kg, więc do progów Twoich trochę im brakuje. My robiliśmy z zapasem, dziura jest 20x20. Jeżeli z klapką to musisz kupić coś gotowego (nas ten otwór kosztował chyba 200 zł). U nas koty korzystają, nawet jak są drzwi do pralni otwarte to i tak swoją dziurą wchodzą, czasem się zawieszą i wystaje tylko łepek z jedną łapką, kot myśli czy przejść czy nie U na garaż nie jest w bryle budynku więc ciężko mi doradzić czy będzie wiało czy nie, ja bym pewnie zrobiła z klapką w waszym przypadku. Ja na początku za każde zauważone przejście tj. zamknięte drzwi i ja nawołująca z pralni aby weszły nagradzałam smakołykiem. Koty nie mają z tym żadnej traumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena7770 22.01.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Hej Ven pisałam maila dostałaś ? Odpiszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.01.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ja ostatnio zrobiłam pulpety w sosie pomidorowym. Na 3 dni były na śniadanie, obiad i kolację naprawdę dobre. A ostatnio obłędnego królika ale w wersji dla dorosłych. Muszę jeszcze króliczka poszukać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.01.2014 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Milena zrobione Yokasta daj przepis na królika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 22.01.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 hej Ven,nad lampą jeszcze myśle,pokaże jak kupię albo się rozmyśle ha ha bo jeszcze mi która podkupi:) a teraz będzie seria :)100 pytań do:)chciałam się dowiedzieć,co macie w kuchni?czy to szyba jest>czy jakieś inne tworzywo?to się klei do ściany?gdzie się coś takiego zamawia?zadowolona jesteś?i jaki to jest kolor albo numer?bardzo mi się podoba bo jest taki delikatny,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.01.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ilona, dzięki , a te pulpety to sie smaży na patelni, w garnku, na przysłowiowej łyżce oleju, czy muszą być zanurzone w tym oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 22.01.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Hi nadrabiam, czytam:rolleyes: Wypatrzyłam, że chcesz zrobić zagłówek do łóżka:P zrób, zrób, mam takie samo tylko białe więc podpatrzę co i jak i może tatę namówię, żeby mi zrobił ja się nie tykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ilona, dzięki , a te pulpety to sie smaży na patelni, w garnku, na przysłowiowej łyżce oleju, czy muszą być zanurzone w tym oleju? Ja smażę na patelni, mało oleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 22.01.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Wczoraj odebrałam książkę do KA będę się dzielić sprawdzonymi przepisami, przejrzałam strona po stronie i generalnie mam straszne braki trzeba będzie uzupełnić, bo niektóre przepisy takie że ślinka cieknie Oooo Venuska to ja chetnie skorzystam i juz z gory Ci dziekuje do mnie ksiazka nie dotarla, mimo iz rejestrowalam sie 3 lata temu ....... Nie wiem dlaczego drukowalam kiedys przepisy, jakie znalazlam w sieci, ale to nie to samo, bo wersje angielskie podaja wg ich miarki .... Nie chce mi sie tego przeliczac i tlumaczyc pulpecikow warzywnych nie robie, ale miesne bardzo czesto, z wlasnym sosem, ktory dzieci uwielbiaja ale warzywne pewnie zrobilabym tak: ugotowala marchewke, seler, brokuly, zmiksowala dodala ziola, pieprz i sol, jajko i troche bulki tartej i to do KA ale jesli lubisz, by warzywa byly w widocznych kawalkach to mozna od razu do KA i tak to rozdrobni niec ( warzywa nie moga byc za miekkie) smazyla na oleju, a pozniej dusila w bulionie na tym mozna zrobic sos pomidorowy caly sukces to dobranie ulubionych warzyw oraz przypraw, polecam suszone, teraz zima najlepsze chyba, ze masz wlasne zamrozone lub w doniczkach Pisze tak, bo ja uwielbiam tworzyc w kuchni i jak mi cos nie wyjdzie to kombinuje co zrobi by nastepne bylo lepsze Edytowane 22 Stycznia 2014 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.01.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ven, robiłam tak:http://lepszysmak.wordpress.com/2012/03/19/krolik-w-winie-i-rozmarynie/ tylko nie miałam wszystkich składników i zamiast świeżego rozmarynu dałam suszony, a wino półsłodkie - inne wyszły i ocet zwykły dałam i na dodatek nie piekłam w rękawie tylko w rondlu więc ciuteńkę wyschło a i tak był genialny w smaku . Jak zrobisz dokładnie wg przepisu to będzie cud miód malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.01.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Dzięki Venus za pomoc.:hug:Pozwoliłam sobie posłużyć sie zdjęciem Twoich drzwi z dziura w salonie z drzwiami.Mam nadzieje ze nie masz mi za złe....?U mnie będzie większa ta dziura 27x27cm...zapasione te moje kocury to teraz mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.01.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 hej Ven,nad lampą jeszcze myśle,pokaże jak kupię albo się rozmyśle ha ha bo jeszcze mi która podkupi:) a teraz będzie seria :)100 pytań do:)chciałam się dowiedzieć,co macie w kuchni?czy to szyba jest>czy jakieś inne tworzywo?to się klei do ściany?gdzie się coś takiego zamawia?zadowolona jesteś?i jaki to jest kolor albo numer?bardzo mi się podoba bo jest taki delikatny,pozdrawiam Wiedziałam, że bycie aktywną tutaj to wydanie na siebie wyroku To jest szkło hartowane opti white, które zamawia się u szklarza, jest lakierowane od spodu, klejone do ściany. Kolor to jasny szary, niestety nie mam oznaczenia, bo prędko wybierałam z palety RAL. Ściskam Hi nadrabiam, czytam:rolleyes: Wypatrzyłam, że chcesz zrobić zagłówek do łóżka:P zrób, zrób, mam takie samo tylko białe więc podpatrzę co i jak i może tatę namówię, żeby mi zrobił ja się nie tykam Cwaniara :P Za delikatne rączki masz czy jak? Jak sobie wyobrażasz przeróbkę swojego? bo u nas bardzo klasycznie będzie Oooo Venuska to ja chetnie skorzystam i juz z gory Ci dziekuje do mnie ksiazka nie dotarla, mimo iz rejestrowalam sie 3 lata temu ....... Nie wiem dlaczego Pisze tak, bo ja uwielbiam tworzyc w kuchni i jak mi cos nie wyjdzie to kombinuje co zrobi by nastepne bylo lepsze O a do 30 dni od rejestracji powinnaś ją dostać Słonko mam tak samo tylko ja pierwszy raz przepis robię wg przepisu chyba że nie smakuje to od razu doprawiam po swojemu dla mnie ważne jest dzielenie się sprawdzonymi przepisami, bo np dziś mąż mówi że widział taki przepis jajko sadzone zapiekane w bułce i w sumie bym zrobiła, ale już widzę, że jajko będzie na wpół wolne a bułka suchar żeby zęby łamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.