Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aż nabrałam ochoty na pulpety :p:P:P Ale mięsne, warzywnych sobie nie wyobrażam... z samych warzyw? nie rozpadłyby się w gotowaniu? :confused::confused::confused:

Królik też byłby niezły, tylko... Nie wiem, co M. na to. Może jakby nie widział tuszki? Bo on miłośnik królików jest, ale żywych i w futrze, do głaskania ;)

A jajko w bułce robiłam jako dziecko, po obejrzeniu jakiegos kulinarnego programu dla dzieci - o Gruzji czy innym kraju na "g"... suchar był w kolorze klasycznej, eleganckiej czerni, a jajko... cóż, jadałam bardziej usmażone ;)

Witam !!!!!!

Widzę Venusko ,że szalejesz z wykończeniem :) .

No i moda na KA na forum nie mija ,to ja napiszę ,że moim Zelmerem zrobiłam ciasto drożdżowe i się nie spalił :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:,Haki w zestawie miał ale jakoś tak stresa miałam ich użyć:D.

Ja pulpety robiłam w sosie pomidorowym i nie piekłam tylko gotowałam :) chciałam dietetycznie ale mężowi ta lekka wersja nie odpowiada :D:D:D:D

Takiego tłoku to tu dawno nie było :lol: :hug: dzięki, że wpadacie :)

Aż nabrałam ochoty na pulpety :p:P:P Ale mięsne, warzywnych sobie nie wyobrażam... z samych warzyw? nie rozpadłyby się w gotowaniu? :confused::confused::confused:

Królik też byłby niezły, tylko... Nie wiem, co M. na to. Może jakby nie widział tuszki? Bo on miłośnik królików jest, ale żywych i w futrze, do głaskania ;)

A jajko w bułce robiłam jako dziecko, po obejrzeniu jakiegos kulinarnego programu dla dzieci - o Gruzji czy innym kraju na "g"... suchar był w kolorze klasycznej, eleganckiej czerni, a jajko... cóż, jadałam bardziej usmażone ;)

Pewnie skleja się go jajkiem i bułką :lol: chociaż w sumie wolałabym gotowane, to pewnie w mące :yes:

Jestem. :)

Co kochana wymyśliłaś? Z jakiegoś konkretnego sklepu? Nie ma problemu.

:hug: jesteś kochana, napisałam priv.

Venuska a jakie przepisy na KA juz sprawdzilas ?? masz jakies fajne chleby ??

gdybys miala mozliwosc zeskanowania chociaz kilku to bede bardzo wdzieczna :)

pozdrawiam :)

Słonko jeszcze nie :no: ale w weekend pewnie zrobię foccacie i coś tam jeszcze spróbuję, nawet drinki są :lol:

Silver , jak już jesteś, to i ja się uśmiechnę :) Są niedaleko Ciebie jakieś outlety, w których sprzedają KA? Mąż Ilony Agaty jest teraz w USA i kupił ten mikser za zawrotną cenę 220 dolarów.

Pytanie tylko jak z tym cłem :sick: bo to jednak kawał żelastwa

Witam !!!!!!

Widzę Venusko ,że szalejesz z wykończeniem :) .

No i moda na KA na forum nie mija ,to ja napiszę ,że moim Zelmerem zrobiłam ciasto drożdżowe i się nie spalił :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:,Haki w zestawie miał ale jakoś tak stresa miałam ich użyć:D.

Ja pulpety robiłam w sosie pomidorowym i nie piekłam tylko gotowałam :) chciałam dietetycznie ale mężowi ta lekka wersja nie odpowiada :D:D:D:D

Wiesz, że ja w swoim ręcznym też Zelmerze nigdy haków nie użyłam? nie wiem skąd ten opór wynika, w KA nie mam takich irracjonalnych obaw i hak śmiga jak ta lala.

Ven - jak będziesz miała przepis na warzywne pulpety - daj namiar proszę :).

Moje pewnie będą z vegetą :p :P

Witajcie

Czy mogłabym prosić Venusko u Ciebie na wątku o podpowiedź czy remontując łazienkę mogę gdzies liczyć na projekt kupując płytki? Czy taka opcja jest dodatkowo platna - jak to wygląda? Dziękuję za info.

Niektóre firmy oferują projekt w cenie, jeżeli u nich kupisz płytki, ale to chyba w marketach budowlanych :)

Witam sie wieczorowa pora.:bye:Widze ze dyskutujecie o KA to pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze.Ja za swojego zapłaciłam 249 $ ( kolor biały) transformator czyli tzw przejściówka nie była mi potrzebna bo juz mam - za każda wizyta w NY biorę z sobą do ładowania telefonu.Jesli chcesz mieć gwarancje tzw międzynarodowa trzeba dopłacić okolo20$ ( taka opcja jest przy większości sprzętów)Moja siostra swojego KA kupiła za 199$ ale w kolorze zgniłej zielen...No jeśli komuś pasuje to czemu nie.Na ominięcie cła tez jest sposób.;)Ja zawsze wysyłam swoje zakupy bez metek.Szkoda ze wcześnie sie nie zgadalysmy z tym KA bo wysyłałam swój to mogłam dwa przecież...:yes:

Venus,

mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie:

prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum

Edyty E&K

dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484

Wczoraj odebrałam książkę do KA :wiggle: będę się dzielić sprawdzonymi przepisami, przejrzałam strona po stronie i generalnie mam straszne braki :p trzeba będzie uzupełnić, bo niektóre przepisy takie że ślinka cieknie :rolleyes:

Venuska a jak się kupi KA w US to tez się można zarejestrowac i dostać książkę?? (głupie pytanie).......

Jjana, w outletach z reguły sa naprawiane sprzęty. Nowych tam nie dostaniesz, a to ryzyko. Poza tym na ich stronie internetowej nie ma takich niskich cen jak 220 $. Zobacz tutaj http://www.kitchenaid.com/shop/more-ways-to-shop-1/outlet-3/102020231/

Może gdzieś coś można trafić taniej , nie wiem. Mogę mieć na uwadze i zwracać uwagę w sklepach.

W tej chwili mam kupon do jednego sklepu, tam kosztuje 349 kupon minus 20% to wyjdzie 270 plus wat.

Jeśli dowiesz się gdzie można kupić taniej wysyłkowo nie ma problemu, mogę kupić.

Pozdrawiam i polecam się.

Lolek z tego co wiem to oficjalny dystrybutor nie akceptuje robotów kupiony przez allegro czy gdzieś poza granicami kraju. Może można się zarejestrować na jakiejś tamtejszej stronie? Tylko czy wyślą do PL? Nie ma też oczywiście co przesadzać z tą książką, bez niej bym przeżyła ale fajnie że jest ;)

Silver :hug:

Słonko jeszcze nie :no: ale w weekend pewnie zrobię foccacie i coś tam jeszcze spróbuję, nawet drinki są :lol:

no to czekam na relacje ;)

a z ta ksiazka to u mnie inna sprawa, bo doczytalam, ze Ty kupowalas w Pl, tak ?

do mnie mikser plynal ;) a logowalam sie na stronie UK, moze dlatego nie dostalam, choc wg informacji, jakie wtedy dostalam to mozna bylo sie z kazdego kraju zapisac ....... jak widac nie do konca :)

ale ja mam europejska wersje :) bez transforatora ..... nie chcialam tego

jednak zajrzalam tu w innej sprawie :)

pytalas o te klopsiki warzywne, otoz 2 dni temu jeden z kucharzy robil burgery warzywne i mowil, ze by sie zwiazaly nie dodaje sie jajka, jak w przypadku miesa, ale starty surowy ziemniak

moze Ci sie przyda to info ;)

przepis tutaj

Edytowane przez ~~slonko~~