Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Widać taka natura ;)

Ja stale mam do zrzucenia, a jak już mi się uda, to muszę się mocno trzymać w ryzach żeby nie przytyć z powrotem :lol2:

Agatah, może wymagasz od siebie niemożliwego?

Każdy z nas ma swoją wagę idealną, do której dąży organizm - ciężko poniżej niej zejść, szybko się do niej wraca :yes:.

Edytowane przez Ilona Agata

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilona, nie :(

Powyżej pewnej wagi, tak jak teraz źle się czuję, szybko się męczę, organizm wyraźnie daje znać, że coś jest nie tak.

Cóż, jak mam problem ze schyleniem się, gorzej niż w ciąży, to jednak coś nie gra ;)

Ja nie chcę ważyć... nie wiem...45 kilo. Nie chce nawet 55. Ale przy moim wzroście i budowie muszę ważyć około 10 kg mniej niż teraz. I małymi kroczkami do tego dążę.

Mój organizm dąży do tego żebym ważyła tyle co małe cielę :lol2:

A mi się wydaje, że to wszystko kwestia diety i treningów. Tylko cięzko tą dietę utrzymać, przewaznie efekt jojo jednak daje znać o sobie. Ale jak się zmieni nawyki żywieniowe i cos poćwiczy - jest się w stanie osiągnąc naprawdę zadowalające efekty. Koleżanka w pracy schudła .... 25 kg. Zmieniła totalnie dietę i biegała. NAjpierw dużo, potem mniej - 1-2 w tygodniu. Minęło już 13 lat i się dalej tak trzyma. Ale dieta zmieniona całkowicie - ciągle widze jak zajada warzywa, owoce, czesto podjada.

agatah - a ile masz wzrostu ?

ja nie słodzę, bo piję głównie ciepłe napoję, a ciepłych napojów na słodko - nie lubię. zaczęło się od lenistwa. moja mama, typowa pani domu, serwowała nam wszystkim śniadanka, obiadki, kojacyjki na gotowe, włącznie z posłodzoną herbatką. jak pojechała z koleżankami do grecji, to się okazało, że jesteśmy wszyscy tak leniwi, że jak mamy sobie herbatę sami zrobić (ja miałam pewnie ze 13-14 lat), to dosypanie łyżki cukru było problemem nie do przeskoczenia hehe

colkę (i inne zimne napoje) za to mogłabym hektolitrami pić, ale z uwagi na dietę - dolewam colunię tylko do whisky :) mimo iż jestem wychowana na c-c, mogę bez niej żyć i nie jest dla mnie problemem zamienienie jej na wodę gazowaną (niegazowanej nie lubię). tego zreszta akurat trochę pilnuję.

natomiast słodycze - generalnie rzadko i najbardziej na świecie to czekolada. ciachem nie pogardzę, ale nie mamy w zwyczaju kupować co weekend do kawki.

Wczoraj testowałam obiektyw Nikon 14-24, oddalający. Szału nie ma, chociaż zakładam, że kłania się brak moich umiejętności. Jak już w łazience skończymy piekło z silikonami - stare zostały wycięte i położone nowe, zaczęłam się przyglądać i wycięłam wszystkie pozostałe (poprawialiśmy tylko te na łączeniu ściana-podłoga) - to zrobię porządne fotki, o ile wyjdą :p

P.S. Strasznie ciężkie cholerstwo.

Lolek wydało się, że na bloga nie zaglądasz :lol2: bo i ankieta nie wypełniona!

zaglądam tylko nie dość często.... czy mam wystawić pupę na klapsa???:rotfl::rotfl::rotfl:

A BTW skąd wiedziałabyś że byłem?? czy ja jakieś zapacyhy zostawiam?? Ilona i Yokasta od razu wiedziały że byłem..... może ja taki rodzynek jestem.............

i co z tym przepisem?? ja nie znalazłem......

Edytowane przez lolek7825

zaglądam tylko nie dość często.... czy mam wystawić pupę na klapsa???:rotfl::rotfl::rotfl:

A BTW skąd wiedziałabyś że byłem?? czy ja jakieś zapacyhy zostawiam?? Ilona i Yokasta od razu wiedziały że byłem..... może ja taki rodzynek jestem.............

i co z tym przepisem?? ja nie znalazłem......

Rodzynek - u mnie byłeś jednym z niewielu facetów, którzy wypełnili ankietę i jedynym, który zna mnie z FM :lol2:.