Venus_m 12.02.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Muszę przyznać, że szukając tego koca w katalogu w ogóle nie zwróciłabym na niego uwagi, okropna ekspozycja a na żywo boski i co najważniejsze nie beżowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 13.02.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Hej Ven- sliczne uaktualnione zdjęcia:yes: choć ja uwielbiałam to z ławeczką z lekko nieobrobiona jeszcze ścianą ps wydaje mi się , że wiem:D ale zapytam ;masz w domu ściany pomalowane takim białym- białym:cool:?? czy to jakaś złamana biel? noo pięknie jest .. dawaj koc:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.02.2014 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Fra dzięki Ah o tej nieobrobionej mówisz człowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja, musiałam chwilę się zastanowić żeby wiedzieć o czym piszesz Ściany są białe, białe Koc będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.02.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Hej Venusińska, przyszłam uśmiechnąć się po sprawdzony przepis na tartę . Poratujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.02.2014 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Ilonka na słodko czy słono? Mogę wieczorem jak z kolacji wrócimy podać, chyba że poszukasz u Monsanbii w wątku? Pyszna z pomidorkami i szpinakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.02.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Ilonka na słodko czy słono? Mogę wieczorem jak z kolacji wrócimy podać, chyba że poszukasz u Monsanbii w wątku? Pyszna z pomidorkami i szpinakiem Na słodko . Nie spieszy się, możesz podać np. jutro, chciałam na niedzielę zrobić . Kiedyś robiłam jakiś przepis z internetu - i nie wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.02.2014 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Ilonka ja robiłam TĘ wyszła pyszna pamiętaj, że tartę robi się dosyć długo, jest to wina czasochłonności ciasta, które zagniata się szybko, jednak trzeba je zmrozić, rozwałkować, upiec, wystudzić, zalać, zapiec Do słodkich polecam gotowe kruche kupowane w lidlu, do słonych nie, ponieważ ciasto zdecydowanie jest z tych słodkich. Ciasto do formy, nakłuwasz widelcem bez zabawy w jakieś fasolki spożywcze itp w trakcie pieczenia jak się będzie podnosić jeszcze w kilku miejscach widelcem potraktować i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 14.02.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Wystarczy zagnieść (zrobi to robot), rozwałkować albo po prostu wylepić formę, podpiec, w tym czasie przygotować nadzienie, zalać czym tam się chce i ponownie zapiec. Tarty to bardzo proste ciasta Wcale nie trzeba się z nimi tak cackać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.02.2014 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Agata proste tak, ale też czasochłonne - jeżeli oczywiście robimy wszystko od podstaw i zgodnie z instrukcją Zagniatam nie robotem, bo w kruchym im szybciej się je zagniecie tym lepiej, dlatego wolę bez wynalazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 15.02.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Ty zagniatasz a KA stoi smutny i taki opuszcony:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.02.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Ja mam zamiar użyć KA. Ale mi się nie chceeee. Dzięki za przepis Venus, może w końcu kopnę się w tyłek i coś upiekę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.02.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Nie ma jednej uniwersalnej instrukcji Jasne, że im szybciej tym lepiej. I dlatego najlepiej wrzucić do miski mąkę, cukier, pokrojone masło, włożyć mieszadło, minutka i wszystko pięknie posiekane. Teraz żółtko, ew. trochę wody, 15 sekund i kruche gotowe. Szybciej się nie zrobi ręcznie :)I do tego bez zbędnego ogrzewania rękami, co w kruchym przede wszystkim ważne. Dlatego nie trzeba chodzić. Tylko rozwałkować i piec Wiesz Venus, serniki od zawsze uchodziły za czasochłonne Bo można masło ucierać ręcznie, mielić ser trzy razy, ubijać pianę z białek.... Ale bez tego wszystkiego wychodzą jeszcze lepsze więc po co komplikować? Po to jest robot żeby z niego korzystać kiedy tylko się da :) Spróbuj, nie pożałujesz Gotowanie jest łatwe i przyjemne, trzeba tylko wiedzieć co z czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.02.2014 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Dałyście czadu z tym KA Agata ja akurat lubię gotować ciast nie wyobrażam sobie robić ręcznie bez użycia wynalazków, ale do kruchego w robocie znowu nie mogę się przekonać, może to kwestia mycia? Zamówiłam dziś tacę na ławę uprzedzam, pokażę dopiero jak przyjdzie :P wtedy też może zaktualizuję fotki salonu rzutem na taśmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2014 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Koc w salonie, chevron biało-szary - zapraszam również na blog http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/koc-chevron-szary-bocasa-navy-poduszka-fotel-liberty-mintgrey-463x700_zps3fe47fc9.jpg http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/koc-chevron-szary-bocasa-navy-poduszka-koniczynka-quatrefoil-fotel-liberty-mintgrey-463x700_zps4a14a12b.jpg Kota musiała przetestować czy ciepły http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/koc-chevron-szary-bocasa-navy-poduszka-koniczynka-quatrefoil-fotel-liberty-mintgrey-kot-brytyjski-niebieski-463x700_zpsa0940701.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.02.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Taki ten chevron płaski dosyć, tak samo się ten wzór nazywa? Wystarczy, że jest zygzak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2014 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) Chevron można nazwać zygzakiem Edytowane 16 Lutego 2014 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 16.02.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 O wreszcie fotel się doczekał jakiś taki nieobfocony był. Teraz to co innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sprout 16.02.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Taki ten chevron płaski dosyć, tak samo się ten wzór nazywa? Wystarczy, że jest zygzak? Podobno różnica między szewronem a wzorem zyg-zag polega na tym, że pierwszy ma nieco dłuższe, wyższe ramiona... To by się nawet zgadzało, gdyż, za Słownikiem Języka Polskiego: szewron 1. «naszywka w kształcie litery V na rękawie munduru wojskowego, oznaczająca liczbę wysłużonych lat lub stopień wojskowy» 2. «tkanina o splocie skośnym, łamanym» Ven, przepraszam, ale momentami mnie ponosi, gdy czytam o "chevronie" i "quatrefoilu" (to m.in. objaw "staropierdołowatości" :-* ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Migotko Planuję również zaktualizowanie fotek salonu, póki co nadal rozgrzebanego Sprout dlatego napisałam "można nazwać" Co ciekawe zwróciliście kiedyś uwagę, że parkiet ułożony w jodełkę to tak naprawdę chevron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sprout 16.02.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No właśnie nie, Ven. Parkiet ułożony "w jodełkę" to parkiet ułożony w jodełkę. Inaczej określałabym to pewnie, gdybym wychowała się w kulturze anglosaskiej, z językiem angielskim jako ojczystym. Ale mój ojczysty język, może mało elastyczny, jednak zna takie określenia jak "zyg-zag" czy "jodełka". Dlatego odmawiam używania określenia "chevron". (już lepiej mówić szewron, takie słowo występuje w języku polskim ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts