Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

teraz jak ją mam to sobie bez niej życia nie wyobrażam, wczoraj cały dzień leniuchowaliśmy w salonie (ja pod kołdrą) i Fiona raz na mnie, raz ze mną pod kołdrą, raz u męża i tak cały dzień przeleniuchowała.

Wczoraj prezentowała nam swoje zdobycze:

- szeleszczące sreberko po czekoladzie zostało upolowane, przyniesione w pyszczku, pokazane nam zgromadzonym i zaciągnięte w ciemny kąt w celu rozszarpania :lol2:

-na górze z kolei upolowała moją pończochę i szła z nią przez cały dom żeby zaprezentować jak upolowała, a następnie wciągnęła ją do budy w drapaku celem rozszarpania :lol2: dodam tylko że głośno miauczała abyśmy zauważyli i głośno chwalili :lol: taka artystka z niej.

Przedstawiam plan naszych najbliższych prac, mąż spytał co chcę dostać w prezencie na obronę licencjata...no jak to co? :) chcę mieć położone tapety, zamocowane oświetlenie i podłogę na holu górnym.

Jutro ostatnie poprawki ścian itp - tak aby wyjść z prac brudnych

Łazienka górna fugi - mąż będzie działać :lol:

Elektrycy czwartek/piątek - poniedziałek

Tapety chyba koniec przyszłego tygodnia

Panele po 25marca ;)

Ogólnie jak zrobi się cieplej to działamy na zewnątrz czyli obłożenie hacjendy kamieniem, zamówieniem i zrobieniem opaski wokół domu i tarasu, opłytkowanie schodów i balkonów :wiggle: będzie się działo.

Zamówienie drzwi wewnętrznych - raczej na bank brązowe, bo:

- drzwi będą drewniane a nie tekturowe

- białe średnio mogą być jeżeli ma to być sosna, bo ona z kolei może puszczać żywicę (ale nie musi) i mogą wychodzić brązowo-żółte wykwity

- białe drzwi najpierw lakieruje się na biało a następnie pokrywa lakierem bezbarwnym

- w razie przemalowywania ścian zostają nam białe drzwi (ale to akurat najmniejszy problem)

- boimy się żółknięcia

- żeby nie wyciekała żywica, drzwi musiały by być dębowe, a na dąb to nas średnio stać.

Zamawiamy kanapę do salona i mam nadzieję powoli karnisze do salonu :wiggle:

Edytowane przez Venus_m

Witam się , na razie obejrzałam pierwsza stronę i wiesz co, najbardziej podobają mi się dwa zdjęcia pierwsze i ostatnie.

Sosny na działce to moje marzenie (ja mam tylko jedna), super zrobione zdjęcie zza tej sosny i zdjęcie z kotkiem wymiata, rozumiem, ze macie rosyjskiego niebieskiego jak dobrze rozpoznaję ?

Wnętrza bardzo piękne, ale to tylko przedmioty, liczą się ludzie, zwierzaki i przyroda :)

To takie pierwsze wrażenia :)

Emirando witam :)

Kotka to brytyjka niebieska, te większe koty i tłuściutkie leniuchy ;)

Jak juz zobaczyłam te ostatnie zdjęcia i dłuższe futerko to tak pomyślalam, brytyjczyki to faktycznie leniuchy, uwielbiam koty, sama mam cztery, piatego mi ukradli. :(

Twój jest jeszcze młodziutki?

taaaaak :) z nami jest od miesiąca, bo hodowca dopiero po skończeniu 12 tygodni wydawał kociaki. Już podrosła ale nadal cieszy :)

My tez swoje maine coony odbieraliśmy po 12 tygodniach,takie są zasady hodowców, ale wiem ile małe kotki sprawiaja radości, duże zreszta też. :)

Moje dzisiaj polowały, bo kawka nam przez komin do domu wpadła (relacja na moim watku). :)