Magda 34 19.04.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Venusko, zostawiam życzonka http://foto3.m.onet.pl/_m/cc96a0344f6474a929a6315f4d8ce6d3,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.04.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 W te piękne Święta, gdy Pan Zmartwychwstanie. Życzę smacznych jajek na śniadanie, żółtego kurczaczka, białego zająca i oby te święta trwały bez końca Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego Dyngusa i wspaniałych gości, niech to będzie czas uroczy Życzę miłej Wielkiej Nocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 20.04.2014 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 http://images63.fotosik.pl/895/4d8bd1c79eed6e42med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 21.04.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Radosnych , spokojnych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.04.2014 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Hej Dziękuję serdecznie za życzenia i ściskam was W Wielki Piątek jeździliśmy za domowymi sprawami czyli kostka na taras i ścieżki (za rok) i balustrada schodowa. Z kostką niby wybraliśmy, że taras będzie beżowy i dla przełamania dołożymy pasek kasztanowej picoli, ale przyznaję, że bardzo chciałabym granit jako odcięcie. Chciałabym przełamać te nasze beże i kremy, a tak się składa, że kamień na elewacji ma również domieszkę szarości Opcje są dwie: - kostka z posypką - która okropnie mi się nie podoba i skojarzenie mam jednoznaczne, jednak jest ona równa czyli dobra do zamiatania i z daleka chyba nie wygląda aż tak źle jak mi się wydawało albo widziałam ją już tyle razy, że przestaje mnie tak bardzo razić - kostka granitowa - na cenie ozdobnego paska nie zbankrutujemy, ale jest strasznie nierówna no i zamiatanie jej to będzie porażka + można się zabić np. dziecię. Albo bez przełamania szarością zrobimy taras beżowy z jednym paskiem kasztanu a ścieżki kasztanowe z odcięciem beżowym Sama nie wiem a lada moment wchodzi ekipa od tarasu Macie jakieś cenne rady w tej kwestii? Druga sprawa to balustrada schodowa - kiedy wszystko już było pięknie dograne stolarz zwrócił uwagę, że tralki są kute a co za tym idzie nierówne. O ile dałoby się to ładnie wyprowadzić gdyby balustrada (tralki) była mocowana do płaskownika o tyle w przypadku (naszym), gdzie tralki będą wkręcane w stopnie powstaną nieestetyczne szpary. Chyba 2 godziny przerzucałam katalog w największej hurtowni tralek jaką udało się nam namierzyć, non stop co raz to inne modele przynoszono nam z magazynu i nic nie znaleźliśmy. Chcieliśmy aby każda tralka miała dwie bardzo delikatne ozdoby, zakładając, że tralka ma średnicę 12 mm to ozdoba maksymalnie 20 mm, a większość niestety ma 40 mm Wygląda to już strasznie bogato, a idealny wzór ozdób ma właśnie ta tralka ręcznie wykuwana Rozważaliśmy dodanie do każdej tralki maskownicy na dole zasłaniającej powstałą szparę...ale ... katastrofa nic się nam nie podoba tak więc stanie chyba na prostej okrągłej tralce Cały czas się zastanawiam czy to nadal będzie TO, ale chyba nie mam wyboru To tyle u nas z wykończeniówki. Jak ogarniemy powyższe zbieram na ściankę tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 22.04.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 No to się narobiło:( ja chyba nie doradzę bo jakoś ciężko mi to sobie wyobrazic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.04.2014 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Londonka może ja po prostu tak kiepsko opisuję W każdym razie wszystko co hamerykańskie jest prawie na naszym rynku niewykonalne trzeba się nieźle nakombinować. Mam nadzieję, że nasze słupki balustradowe wyjdą dobrze bo pochwyt od razu zaakceptowaliśmy Właśnie mąż próbuje uciąć listwy przypodłogowe, a dopiero co odkurzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.04.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Nie łam się Venuska w związku z tymi tralkami. Może to nawet będzie bardziej TO niż TAMTO Takie potrójne bez ozdobników widziałam i wyglądało bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.04.2014 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Nie łamię się, bo i tak nic to nie da Aniu u nas będą 2 tralki na stopień, tylko sami musimy je znaleźć. Z kostką może doradzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.04.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Chętnie, ale ja nie pamiętam jaką Ty masz elewację :/ Powiem tylko, że bardzo podoba mi się zestawienie szarości z beżem w przypadku podjazdów. Niezależnie od tego jak to połączysz i z jakich materiałów zrobisz, zawsze wygląda dobrze. A mnie panowie brukarze mówili: "kostkę się dobiera proszę pani do dachu" Tylko, że u mnie dach to jest ostatnia rzecz, którą chciałabym podkreślać... czy też kolor której powielać gdziekolwiek Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.04.2014 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Bardzo jasny krem - wychodzący z kawy z mlekiem okna i drzwi brązowe, kamień na elewacji (to widać na zdjęciu na 2 stronie) i dach ceglany Kusi mnie to złamanie szarością i kiedyś może ścieżki szare z tą nieszczęśną posypką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.04.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jak Cię kusi, to bierz i łam. To naprawdę wdzięczne zestawienie. Wg mnie lepsze niż kasztan. Przede wszystkim nie rzuca się w oczy, a wygląda elegancko. Spojrzałam na zdjęcia kamienia na elewacji i jestem teraz pewna w 100%: tylko i wyłącznie szary z beżem. A o takim czymś nie myślałaś? Jak zdjęta od Ciebie ze ściany http://cdn26.pb.smcloud.net/t/files/b9/8a/e4/08ec7055ab/kostka-brukowa-bruk-bet-detalit.jpg BRUK-BET Detalit Antic Na zdjęciu wygląda ładnie. Żywcem nie widziałam, ale ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.04.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Aniu dzięki Nie chcę już komplikować i rozważać jeszcze innej kostki, bo za tydzień wchodzi ekipa umówiona Mówisz, że taras beżowy z szarością a ścieżki odwrotnie? matko a ja tak tej z posypką nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.04.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Mówię, że ogólnie szarość i beż jest ok. A jak to ułożysz to już sprawa drugorzędna. Wcale nie musi być odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.04.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Aniu to wszystko wiem, tylko nie wiem jak zrobić u nas to jest cały dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.04.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Dobra, to prościej: rób beżowe z szarym w opasce i nie zamieniaj miejscami na ścieżkach. Bo po co? Tym bardziej, że nie lubisz cmentarnej z posypką Co się będziesz na siłę uszczęśliwiać? Nie będzie nudno. Ładnie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.04.2014 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Aniu bo beżowa ścieżka to będzie całkiem budyń, no nic dzięki za rady temat i tak musimy sami przetrawić coś czuję, że będzie ta cmentarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 24.04.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Hej!!! Nie masz możliwości zamówić projektu kostki?? Nam w miejscu zakupu kostki zaproponowali projektanta ,który przygotował nam kilka wizualizacji z wybranej kostki i zestawienia kolorystyczne - wszystko było gratis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.04.2014 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Mirka mam tylko czasu brakuje i koszt projektu to 700 zł, a to tylko taras 30 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lois Lane 24.04.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Venus, przepraszam jeśli coś źle zrozumiałam, ale może zróbcie tralki drewniane pomalowan farbą i wykończone jakąś obrączką metalową, jak na tej inspiracji kiedyś ode mnie? Hamerykańskie jest dla naszych fachowców trudnością, jak ja to dobrze wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts