Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O mnie mówisz? Jasne, że zaglądam. Jak mam chwilę :) Nie komentowałam, bo cokolwiek napiszę i tak decyzja ostateczna musi być Wasza i jeśli do czegoś sama nie jesteś przekonana, to nikt Cię nie przekona. Wiem po sobie :)

Patrzę na swój podjazd i widzę, że u mnie też na odwrót jednak. Tzn. taras i wejście mam z cmentarnej ;), wjazd i chodnik z niecmentarnej :) I dość tak to wygląda, ale mój dom jest wizualnie jakieś dwie kategorie niżej niż Twój, więc jakby się nie liczy ;)

Ale pochwalę się u Ciebie, że mi mąż (po 2 latach) zamontował był oświetlenie przy podjeździe. I NAWET napęd do bramy mamy od zeszłego tygodnia :rotfl: Co za luksus!

Ania :lol2: cywilizacja co? u nas nadal prawo buszu :rotfl:

No właśnie, tak się robi z tą odwrotnością ;) Stąd taki pomysł. U nas będzie beżowy taras na ok 2 tonacje ciemniejszy od elewacji z szarym cmentarnym paskiem. Ścieżki to temat na za rok.

U nas zewnętrzne oświetlenie zawisło przed Wielkanocą.

Vesi mnie się kostka z posypką tak właśnie kojarzy i co najgorsze nie znalazłam na nią alternatywy, więc pasek szarości musi być taki. Granit odpadł ze względu na nierówności.

Z innej beczki, namawiam męża żeby kolumny przy wejściu, które nadal nie są pomalowane machnąć na szarość. Nie chce się zgodzić :(

Aniu :hug: to Roca Hall dedykowana do mniejszych pomieszczeń.

Ems komoda stoi od Wielkanocy :lol: poprawię się na pewno, zwłaszcza że dziś zaakceptowałam ją taką jaka jest. Szkoda, że nie udało się ze względu na krzywizny z ozdobną listwą na dole,ale i tak bardzo się nam podoba. Chciałam dołożyć gwoździ, więc dziś na różne sposoby doklejałam je taśmą aby wybrać najlepszą opcję i....będzie bez :lol: wyglądało to tak festyniarsko :sick:

W poniedziałek zaczyna się robi taras :wave:

Dziś jeszcze podjechaliśmy ostatni raz upewnić się co do wyboru kostki i...:lol2: nie wiem czy taras nie będzie cały szary. Znaleźliśmy śliczną kostkę z posypką ale płukaną :wiggle: Nie wiem jeszcze jak będzie i co będzie, ale wiem że taras będzie :wave: