Venus_m 24.04.2014 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Lois dzięki myślałam o tym tylko jeszcze głośno nie mówiłam. Z drewna wydaje mi się, że tralka musiałaby być grubsza, no bo pręt metalowy tak łatwo się nie złamie, a jakby w taką deseczną 12 mm uderzyć to po niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lois Lane 24.04.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 No widzisz myślimy podobnie:yes: ciężko mi powiedzieć jaka grubość tralki będzie ok, bo nie znam proporcji, gł. stopnia. Ale proponuję starym sposobem popróbować na modelach . I myślę, że tak od razu tralek łamać nie będziecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.04.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Aniu zaglądasz? Przy tarasie zostajemy przy beżowych płytach via trio, ale prawdopodobnie dodamy pasek szarej posypki Ścieżki za rok mam nadzieję, że pojawi się jakaś alternatywa dla szarej posypki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.04.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 O mnie mówisz? Jasne, że zaglądam. Jak mam chwilę Nie komentowałam, bo cokolwiek napiszę i tak decyzja ostateczna musi być Wasza i jeśli do czegoś sama nie jesteś przekonana, to nikt Cię nie przekona. Wiem po sobie Patrzę na swój podjazd i widzę, że u mnie też na odwrót jednak. Tzn. taras i wejście mam z cmentarnej , wjazd i chodnik z niecmentarnej I dość tak to wygląda, ale mój dom jest wizualnie jakieś dwie kategorie niżej niż Twój, więc jakby się nie liczy Ale pochwalę się u Ciebie, że mi mąż (po 2 latach) zamontował był oświetlenie przy podjeździe. I NAWET napęd do bramy mamy od zeszłego tygodnia Co za luksus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.04.2014 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Ania cywilizacja co? u nas nadal prawo buszu No właśnie, tak się robi z tą odwrotnością Stąd taki pomysł. U nas będzie beżowy taras na ok 2 tonacje ciemniejszy od elewacji z szarym cmentarnym paskiem. Ścieżki to temat na za rok. U nas zewnętrzne oświetlenie zawisło przed Wielkanocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.04.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Venuska, o co biega z tą cmentarną kostką i posypką, jakaś nie w temacie jestem, czytam,ale nie kumam o co wam chodzi z tą kostką i czekam, czekam.... na pokaz podrasowanej komody nie gotowa jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.04.2014 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Vesi mnie się kostka z posypką tak właśnie kojarzy i co najgorsze nie znalazłam na nią alternatywy, więc pasek szarości musi być taki. Granit odpadł ze względu na nierówności. Z innej beczki, namawiam męża żeby kolumny przy wejściu, które nadal nie są pomalowane machnąć na szarość. Nie chce się zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.04.2014 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Komoda od tygodnia już stoi i ma się dobrze Tylko nie jest taka jak zakładał projekt i myślę nad dodaniem gwoździ, ale nie chce żeby była tzw. efekciarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 28.04.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 hej Ven,napisałam privka,proszę powiedz mi jeszcze to za model zlewu i miski wc w łazience,te kwadratowe takie? czekam na komode z ciekawością jak wyszła,zaglądam często,ale nie doradzam w sprawie kostki bo sama nie wiem, buziaki miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 28.04.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ja tez czekam cierpliwie na komodę i moja cierpliwość powoli sie kończy może troche Venuskowej perspektywy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.05.2014 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Aniu to Roca Hall dedykowana do mniejszych pomieszczeń. Ems komoda stoi od Wielkanocy poprawię się na pewno, zwłaszcza że dziś zaakceptowałam ją taką jaka jest. Szkoda, że nie udało się ze względu na krzywizny z ozdobną listwą na dole,ale i tak bardzo się nam podoba. Chciałam dołożyć gwoździ, więc dziś na różne sposoby doklejałam je taśmą aby wybrać najlepszą opcję i....będzie bez wyglądało to tak festyniarsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.05.2014 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 W poniedziałek zaczyna się robi taras Dziś jeszcze podjechaliśmy ostatni raz upewnić się co do wyboru kostki i... nie wiem czy taras nie będzie cały szary. Znaleźliśmy śliczną kostkę z posypką ale płukaną Nie wiem jeszcze jak będzie i co będzie, ale wiem że taras będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.05.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Hej Ven! Mam pytanie ale nie w temacie.Zreszta ja ostatnio w ogóle jestem jakoś nie w temacie wiec...:PZrobiłam przed chwila tiramisu z Twojego przepisu i powiedz mi czemu moje wyszło żółte a twoje jest białe??? :oPorobiły mi sie jeszcze jakieś grudki takie....bleee! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.05.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Grudki? a jak robiłaś? Może miałaś bardziej żółte żółtka? ja dziś też robiłam i po dodaniu piany z białek i mascarpone bardzo pojaśniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.05.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Robiłam tak jak podajesz w przepisie....Tylko ubijalam mikserem bo taka mądra byłam i swojego KA odsprzedalam koleżance.:mad:Te grudki to takie jakby z masła ale skąd tam masło???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.05.2014 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 No ale tam nie ma masła a cukier puder użyłaś? matko u mnie gładziutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.05.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 No wiem wiem ze nie ma i nie dodałam.:DDalam cukier puder tak jak w przepisie...No nic zjedzą mam nadzieje z grudkami.Powiem ze tak ma byc.:lol2:Jutro zabieram sie za Twoje sajgonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.05.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Pewnie ser mascarpone źle rozmieszany, stąd grudki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.05.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Kurczę...ale złe bo mikserem a nie robotem? :(Jaka ja durna byłam ze tego KA sprzedałam :mad::mad:Teraz mnie na pieczenie gotowanie wzięło a ja sprzętu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.05.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 No co Ty, ja wielokrotnie ręcznie ubijałam/mieszałam, ale według innego przepisu (bez surowych jaj) i wychodziło (nie miałam miksera ani nic). To na pewno nie kwestia sprzętu . Trzeba było pewnie dłużej mieszać albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts