Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

emiranda - my mieliśmy gończego polskiego na 48 metrach i ... powiedzieliśmy, ze nigdy więcej sierści w domu. Stąd nasze rexy - ja więcej włosów gubię niż one. Więc złoty środek jest jakiś dla pedantów ;) (złotym był by w sumie sfinks ale nie wszyscy je akceptują ;)).

Nie nie dzieci nie mamy :no::lol2:

Mirelko tak jak pisałam już u Ciebie kiedyś, że dla mnie Sfinksy i Twoje Rexy (czy Rex :D) to rasa specyficzna która musi się podobać. Chociaż jak piszesz o bandziorze (to ten z łatami ciemnymi?) to zaczyna mi on podbijać serducho ;) ale zdecydować, na pewno bym się nie zdecydowała. Ja muszę mieć z wyglądu upasionego kota, chude szyjki niet.

emiranda - my mieliśmy gończego polskiego na 48 metrach i ... powiedzieliśmy, ze nigdy więcej sierści w domu. Stąd nasze rexy - ja więcej włosów gubię niż one. Więc złoty środek jest jakiś dla pedantów ;) (złotym był by w sumie sfinks ale nie wszyscy je akceptują ;)).

Mirelko, Twoje koty bardzo mi sie podobają, ale wiesz jak się przytula do maine-coona (pal licho te włosy) ja nie jestem pedantka :jawdrop::yes:

ale na pewno Twoje kotki to zloty środek, może kiedyś?

Chociaz ja mam ochote na brytyjczyka, lub syberyjskiego :)

Ja absolutnie nikogo nie namawiam (to, że one są rzadką rasą to dla mnie wieeelki plus) - tylko mówię o tym, co zdecydowało ostatecznie o tej rasie.

Bandzior jest beige a Młody jest biało-szary (ten brzydszy).

emiranda - a dotykałaś kiedyś karakułowe futro rexa ? Jak mówię nie namawiam, ale jak będziesz gdzieś na wystawie to dotknij ręką tylko - jest puszyste i delikatne jak wata. Znajomi są w szoku jak pogłaskają - to największa zaleta rexów.

ps. mój brat ma niebieskiego brytyjczyka (3 letnia kotka) a ojciec syberyjskiego :). Potwierdzam - brytyjczyk jest jak poduszka - tylko leży :D.

Ja absolutnie nikogo nie namawiam (to, że one są rzadką rasą to dla mnie wieeelki plus) - tylko mówię o tym, co zdecydowało ostatecznie o tej rasie.

Bandzior jest beige a Młody jest biało-szary (ten brzydszy).

emiranda - a dotykałaś kiedyś karakułowe futro rexa ? Jak mówię nie namawiam, ale jak będziesz gdzieś na wystawie to dotknij ręką tylko - jest puszyste i delikatne jak wata. Znajomi są w szoku jak pogłaskają - to największa zaleta rexów.

Wiesz, faktycznie nie przytulałam, a bardzo bym chciała, ale jak to zrobić ja jestem wielka przeciwniczka wystaw i trzymanie kotków w klatkach przez cały dzień, zawsze mówię, ze to ludzie w klatkach powinni siedzieć, a kotki luźno biegać. A możesz polecić jakąś hodowlę, czytałam u Ciebie, ale nie zanotowałam bo.......

ale nigdy nie mów nigdy, ja kotko bardzo kocham, każde, więc chetnie się rexom z bliska przyjżę :)

ps. mój brat ma niebieskiego brytyjczyka (3 letnia kotka) a ojciec syberyjskiego :). Potwierdzam - brytyjczyk jest jak poduszka - tylko leży :D.

:jawdrop:

Edytowane przez emiranda

A w pobliżu jakiej miejscowości ? Mój cornisz jest z wawy. Napisz gdzie Ci blisko to Ci podam:).

ja też jestem przeciwniczką - 2 razy na wystawie byłam - tylko po to, zeby je zobaczyć :).

Za to z gończym jeździliśmy - mamy w garazu kilkadziesiąt pucharów :).

Mirelko absolutnie nie odebrałam Twojego posta jako namawiania i Ty mojego nie odbieraj jako takiego grzecznościowego na tzw "odwal się" (napiszę że mi się podoba a tak naprawdę nie) :lol:

Myślałam, że bandzior to ten w szare łaty jakoś wizualnie mi tak pasuje. No więc młody jak o nim piszesz, zaczyna mi serducho podbijać i nie patrzę wyłącznie przez pryzmat wyglądu. Nigdy takiej rasy nie widziałam na żywo ani nie głaskałam.

Bandzior za to (ten cudny z lodowymi oczami) odkąd zobaczyłam jego zdjęcie na fotelu (te oczy :*) to podoba mi się okrutnie. Podobny jest do mamy Fionki, Rubi, a ona niebieski point, lodowe oczy, cała jaśniutka i tylko te szare końcówki mniam :D

:)

Bandzior to prawdziwy kot a młody - jest INNY. I nie o wygląd chodzi tylko o charakter - REWELACJA. Ja z dnia na dzień bardziej się w nim zakochuję. Bandzior leży wygodnie na fotelu jak ja czytam książkę a młody ... ciągle leży mi na przedramieniu. Nawet jak na laptopie coś robię ... ech ... trzeba by przyjechac i zobaczyć.

Oki, nie zaśmiecajmy więcej bo się inni goście obrazą. Reasumując : wszystkie koty cudne są (i to mówię ja - nałogowa psiara ).

oj tam, goście muszą się przyzwyczaić do rozmów o naszych domownikach ;)

Dziś rano woła mnie mąż z wanny:

M: Chodź, zobacz co Fionka zrobiła.

JA: Co zrobiła?

M: To przyjdź zobacz, tylko spokojnie żeby jej nie wypłoszyć

...skradam się i co widzę?

Leży mój mąż w wannie, wyciągnięty, wyprostowany, a Fionka? zległa se u niego na klacie :lol2: poprzedzone to było boksowaniem piany w wannie :lol:

Może Fionka pływaczka zostanie?:)

moja maine coonka jak była mała bardzo lubila sie kapać, ale teraz stroni od wody :(

Koty potrafia nas zaskakiwać, ale jak mi ostatnio siostra opowiadała jak jej rosyjski niebieski sroke upolował i przyniósł jej pod okno balkonowe, to omało nie zemdlałam z wrażenia. :(

Widzę rozmowy o kotach cd a ja przyszłąm watek od poczatku oglądać, bo stwierdziłam że wiem , ze nic nie wiem :)

Do ślubu doszłam, no bo tak mnie zintrygowało, że bez slubu zamieszkaliście :(, ze musiałam do tego slubu dojść, ale widzę że jest wszystko OK, ale i tak nie pobiliście naszego rekordu :)

Dom własciwie juz znałam, kilka szczegółów znalazłam w środku watku, ukradłam kilka lamp i chcę pochwalic wnętrza bardzo mi się podobają, ale to juz chyba robiłam. Natomiast suknia ślubna mnie urzekła, piekna, najpiekniejsza z tych ktore w zeszłym roku na ślubach widziałam a byłam na trzech :) I marzy mi sie wlascicielkę tej sukni w sukni zobaczyć, baaaaaaaaaaardzo prosze. I od razu dziękuję. :)

Edytowane przez emiranda

Muszę na dniach zapisać mnie i męża na kurs disco samby, bo my tańczymy osobno :lol: w parze to porażka (przynajmniej ja tak uważam) :lol2:

Wieczny spór o to jest, ja się podobno nie daję prowadzić (takam władcza:lol: ) a ja twierdzę, że kobieta nie daję się prowadzić kiedy facet źle to robi :rotfl:

Na tańcu towarzyskim instruktorka musiała nas separować, bo w tango mało się wzrokiem nie zabiliśmy :D

Emiranda, prosisz, masz :) Zaraz coś wyślę :lol2:

suknia dziękuje, chociaż rwała się jak diabli to wybaczyłam jej to na samym początku ;) nieskromnie powiem, że ciocie i babcia płakały jak mnie zobaczyły, nie wiem czy to zasługa suknia czy tego że ich mała wnusia będzie mężatką :lol2:

Jedno i drugie myślę, wyglądałaś zjawiskowo w tej sukience no i w ogóle, tez łezka pokazała mi się w oku. To takie piękne chwile. Chociaz najwazniejsze, żeby później się układało, czego Ci z całego serca zyczę :)