Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Priv poszedł :) Potwierdzam, kontakt błyskawiczny. Wyceniałam deskę 30x40 cm z granitu z podcięciem na palce, grubość deski 2 cm i cena nie powaliła mnie na kolana z zachwytu :no: Znalazłam taniej, tyle że grubość 3 cm, a to chyba za grubas jednak będzie :)

Mój deseczny wielkolud już w domu. Taka jak Venuski, tylko rozmiar 35 x 60. P. Wojciech się w cm, machnął i zrobił większą, którą przyjęłam z dobrodziejstwem inwentarza:) 12 kg waży.

Za radą Justyny pilnowałam kuriera z poczteksu :lol2: Jak widział moje nieporadne operowanie nożem sam go złapał i mi deseczkę wypakował :rotfl:

Wiem dlaczego był taki chętny w rozpakowywaniu, sam był ciekawy co do mnie przydźwigał :lol2:

Mój deseczny wielkolud już w domu. Taka jak Venuski, tylko rozmiar 35 x 60. P. Wojciech się w cm, machnął i zrobił większą, którą przyjęłam z dobrodziejstwem inwentarza:) 12 kg waży.

Za radą Justyny pilnowałam kuriera z poczteksu :lol2: Jak widział moje nieporadne operowanie nożem sam go złapał i mi deseczkę wypakował :rotfl:

Wiem dlaczego był taki chętny w rozpakowywaniu, sam był ciekawy co do mnie przydźwigał :lol2:

pokaż swoje cudo :D

Matko jedyna, z granitu też będzie taka ciężka??? Bo moja będzie tylko 10 cm krótsza, a druga 5 cm szersza :D Pan Wojciech ma mnie po dziurki w nosie po ilości mejli jakie wysłałam w sprawie podcięcia na palce :lol2: Za karę muszę tydzień czekać :lol2:

Mmikka pokaż deseczkę, prosimy :wiggle: I od spodu też ;)

Ej :lol: melduje się na diecie :cool:

Nie mogę się doczekać fazy II bo dzisiejsze jedzenie było zjadliwe tzn. śniadanie takie se i kolacja taka se. Reszta pyszka :yes: A jutro powtórka z rozrywki tylko z innymi przekąskami. Jako, że my do późnia nie śpimy zaserwujemy sobie jeszcze jedną przekąskę dziś czyli jabłko, chociaż mąż mi zapowiedział od razu że on zje 2 :rotfl:

Tomkowa to jednak p. Wojciech? :rotfl:

Na taką ilość korespondencji wstyd nie zamówić :lol2: No i jak się okazało po 50-tym mejlu cena nie jest wprost proporcjonalna do wielkości deski :rotfl:

Justynka, Twoja deska ma siatkę od spodu? O co z tą siatką chodzi? Jeżeli granit też takie cóś ma mieć, to raczej sobie odpuszczę..

IMAG1726.jpgIMAG1724.jpg

Kobitki, na szybko robiona deseczka i siatka od dołu.

Deska miała być 30x50, p Wojciech z pamięci podał wymiar 35x60 i taką ucięli. Ale zapytał mnie czy chcę większą, czy mają przyciąć. Zdziwiła mnie tylko ta siatka, ale moja deska ma być podstawką pod czajnik, to mi nie przeszkadza. Siatkę traktuję jako zbrojenie:)

Mmikka, przepiękna!! :yes: Pan Wojciech mógł się pomylić po korespondencji ze mną, każdy by zgłupiał :rotfl::rotfl:

Martwi mnie ta siatka, bo ja chcę normalnie użytkować swoje deski. Kroić na nich, normalnie je brudzić i normalnie je myć. Jak się coś w tę siatkę dostanie, to się wyczyści? Poza tym swoje też bym od spodu impregnowała. Zobaczymy, co odpisze :lol2:

Mmika a niech Cię jaka śliczna :wiggle: :cool: będziesz impregnować? Bo mi p. Wojciech zrobił niespodziankę i napisał, że zaimpregnował i można używać i tak się cykam :lol2: bo ja lubię mieć pewność że jak pojawią się ślady użytkowania to dlatego że tak miało być, a nie że darowałam sobie któryś z etapów.

Tomkowa chyba mi do głowy nigdy nie przyszło myć od spodu deski która waży 12 kg, no chyba że coś podpłynęło pod ale to bardzo rzadko :)

Tomkowa chyba mi do głowy nigdy nie przyszło myć od spodu deski która waży 12 kg, no chyba że coś podpłynęło pod ale to bardzo rzadko :)

Ja mam różne dziwne pomysły ;) Ale przy każdej rzeczy, którą mam kupić pierwsze podstawowe pytanie to takie, czy to coś da się łatwo myć/czyścić :) Ta siatka jest epoksydowa, więc z myciem nie będzie problemu. Na granitowej jej nie będzie. No i ciekawe, czy moja to też taki ciężar się okaże ;)

Pan Wojciech moją też zaimpregnował, z kupnem impregnatu mi się nie pali, bo drogi jest. No i moja nie będzie nożem traktowana, ew kawa czy herbata może mi tam szkody narobić. Sprawdziłam teraz i moja deska jest za duża do mycia w zlewie, pod prysznic nie będę jej nosić więc pozostaje myć ją na blacie.

Justyna, dziękuję za fajny namiar i polecenie p Wojciecha :wiggle:

Tomkowa a jaką wybrałaś? galaxy? :rolleyes: no weźże się pochwal kobietooooooo :D

My od zawsze dużą deskę czyścimy właśnie an blacie :yes:

Mmika proszę bardzo :hug: :hug:

Słuchajcie dziś oddaliśmy do oprawy pracę która zawiśnie w jadalni :wiggle: ale się cieszę, bo będzie duża i kolorowa :yes: Tylko chyba muszę kupić mocowanie galeryjne :yes: :o

Tomkowa a jaką wybrałaś? galaxy? :rolleyes: no weźże się pochwal kobietooooooo :D

My od zawsze dużą deskę czyścimy właśnie an blacie :yes:

Mmika proszę bardzo :hug: :hug:

Słuchajcie dziś oddaliśmy do oprawy pracę która zawiśnie w jadalni :wiggle: ale się cieszę, bo będzie duża i kolorowa :yes: Tylko chyba muszę kupić mocowanie galeryjne :yes: :o

Galaxy za bardzo się mieni, a ja nie za bardzo lubię ;)

Venuska, widziałaś moją kuchnię, blaty mam grafitowe, to jaka deska będzie najlepsza? :cool:

Duży kolorowy obraz w jadalni? Fantastycznie!! :wiggle:

No widziałam, widziałam :) Wybrałabym coś w miarę zbliżonego do blatu :yes:

Na obraz czekam :wiggle: tzn to sitodruk, bo obrazu olejnego nie ma sensu przecież oprawiać :wiggle: Nie mogę się już doczekać kiedy oderwę ze ściany nieduży Pink Bow i wykombinuję gdzie go dać. Chyba, że ktoś chętny żeby go odkupić? :rolleyes:

http://www.mintgrey.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_b4ec5e052400e543ed4d2819cedb8e3e.jpg