Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzisz :rolleyes: chciałam zaproponować Ci jako dodatkowy stół bankietowy na który również sama się skusiłam. Wyglądu to on nie ma, trzeba nakrywać go obrusem, ale egzamin zdaje świetnie. U nas zwykle w ogrodzie, składa się jak walizka więc i w przechowywaniu nie problem.

Pokaż jak masz u siebie :popcorn:

Jeżeli stół ma nie być za milion to albo coś z rynku wtórnego jak u nas, albo coś o słabszej jakości niż od stolarza na zamówienie. Na przykład mogę polecić stół, który wybrała moja mama do mieszkania, ma gięte nogi ale dokładnie tak jak lubię - subtelnie - nie robi ze stołu pająka :lol2: rozkłada się :rolleyes:

http://halexmeble.pl/stol-bravo/

Udało mi się zabejcować wszystkie meble na tarasie :wiggle: i w końcu ogarnęliśmy z mężem temat girlandy zewnętrznej :wiggle:

Niedługo pokażę co z tego wyszło, aczkolwiek wczoraj próbowałam zrobić robocze zdjęcia z drabiną w tle ... ale masakra :( mąż powiedział, że do zdjęć wieczorem trzeba mieć statyw :( no mam pożyczony i może go w końcu użyję :lol2: bo co pożyczam to nawet go nie rozpakowuje :lol2:

Waniliana to prawda zupełnie inaczej się maluje, kiedy kolor jest odpowiedni :yes: ja już po pierwszych pociągnięciach pędzlem byłam zachwycona :yes:

Używałam bejcy z Ikea w kolorze brązowym do mebli Verda się chyba nazywa :yes: Najtrudniej było pomalować fotel z linkami - z pędzla został tylko wiór :lol2:

Miałas troche tego malowania, chyba wiecej niz ja, tylko użyłam oleju do mebli ogrodowych i tarasów, raz w roku musze je olejem impregnowac bo olej wysycha i zaczyna drewno pękać. Ta bejca co użyłaś chroni drewno? wystarczy raz na kilka lat?

Psryknij fote telefonem i juz, a piekne zdjęcia zapodasz potem :p

ojeju :o

wzięłam się za taras, wycięłam dziś prawie wszystkie fugi, jeszcze impregnacja i fugowanie :yes: ostatnio na imprezie wylał się prawie 500 ml litrowy kieliszek czerwonego wina na kostkę :bash: wsiąkło natychmiast, ale zaprałam od razu płynem do mycia naczyń i posypałam na grubo solą, nie ma śladu :wiggle: dlatego przed kolejną imprezą uznałam że trzeba również zaimpregnować.

Nie zaimpregnowałam, ni ma czasu :lol2:

latam na mopie :rolleyes: dołączył się mąż do ogólnych porządków, żeśmy dziś dziur w ścianach narobili :lol2: prawie wszystkie obrazki, które podpierały ściany wiszą.

Gorgonie w sypialni - nowa aranżacja szafki nocnej potrzebna, bo jakaś tam na szybko jest ale idealnie nie jest ;)

Pink Bow w gościnnym :lol2:

Krokodyl też w sypialni :o

Cześć dziewczyny,

Razem z mężem budujemy mirabelka jesteśmy na etapie wylania stropu i mam do Was pytanie czy balkon nad wykuszem(jadalnia) macie wylany razem ze stropem czy on jest na tej samej wysokości co strop. Jak wygląda wyjście na ten taras chodzi mi o to czy podłoga pokoju jest na równi z wyjściem na tarasa czy może macie schodek żeby wyjść na ten taras. pozdrawiam