Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Moja mirabelka jest z garażem i ma tylko 2 balkony. Rozważałam usunięcie balkonu nad salonem ale wszyscy mi odradzają mówią ,że dom straci uroku. A tym bardziej,że mamy bardzo dużą i atrakcyjną działkę widokiem na góry.

Venus mieszkasz już jakiś czas w swojej mirabelce czy jest coś co byś zmieniła?

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus a czy u Ciebie schody zaczynaja sie w tym samym miejscu co bylo w projekcie czy sa wysuniete w głąb korytarza?Obejrzałam zdjęcia twoich schodów i ciężko mi stwierdzić. U nas budowlaniec powiedzial ze on zrobi 17 cm stopien ale wtedy korytarz sie zawęzi i bedzie ciasno.Wg niego trzeba gdzies zgubic ten zabieg. A jak wysokie masz drzwi do kotłowni?

Maysia dokładnie, gdzieś ten zabieg trzeba zgubić :yes: u nas są wysunięte względem projektu, ale na komunikację nie narzekamy :) Drzwi do kotłowni mają 201 cm

Może Cię zachęcę do odwiedzin mojego bloga mocno związane z domem w mirabelkach, o schodach pisałam np. TUTAJ :)

Edytowane przez Venus_m

• 3 weeks później...
Raz oślepiającego efektu :eek: czarna glazura mocniej się nagrzewa, więc na górze pewnie jest jeszcze bardziej gorąco niż przy zwykłej dachówce (w lato śpimy na dole bo jest u nas tak gorąco), trzecia sprawa to tak jak taka dachówka wygląda po kilku miesiącach :rolleyes: (dach porasta mchem, do tego dochodzi piach i brud).

Dlaczego byś nie wybrala połysku? Czy to kwestia gustu, wyglądu czy użytkowności?

Raz oślepiającego efektu :eek: czarna glazura mocniej się nagrzewa, więc na górze pewnie jest jeszcze bardziej gorąco niż przy zwykłej dachówce (w lato śpimy na dole bo jest u nas tak gorąco), trzecia sprawa to tak jak taka dachówka wygląda po kilku miesiącach :rolleyes: (dach porasta mchem, do tego dochodzi piach i brud).

A ja jestem zakochana w błyszczących dachówkach :rolleyes: I gdybym miała kasiorę natychmiast taki dach bym sobie sprawiła. W graficie :rolleyes: Dachówka błyszcząca jest dachówką śliską, więc nie mam mowy, żeby porastała mchem od zacienionej strony. Nie trzyma się jej też tak bardzo brud. Znam kilka domów z taką dachówką i od lat dachy wyglądają jak nowiutkie. Moim zdaniem piękne!

Mech cudnie rośnie, a wszelkie brudy idealnie przylegają najbardziej do dachów "szorstkich", a zazwyczaj takie są matowe. No chyba, że matowy, ale gładziutki, ale według mnie to już nie ten sam efekt.

ej konsola przyjechała :wiggle: :wiggle:

O jak super, za pół roku będą zdjęcia!! :p:lol2:

Edytowane przez Tomkowa