Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Czy ja wiem co lepsze w tej łazience? Ostatnio nawet chciałam zrobić zdjęcia całościowe, ale wyszły jakieś do d... :mad: Chciałam na pewno przerobić ścianę przy umywalce z kinkietami i zmienić fronty mebli na klasyczne, a teraz tak myślę czy całej nie rozwalić i nie zrobić w kamieniu :rotfl:

Jak pomyślę o kuciu kafli to mi :sick:

Tak blat od p. Wojtka, czekam jeszcze na niego bo trochę się martwimy że kurier potłucze ;) Stołki ceramiczne lubię, bardzo :yes: ale mąż nie, a ja już jeden swój mam jak chciałam :) Tapicerowane beczki spoko :yes: tylko kto mi to zrobi w cenie extra? :lol2:

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam konsolę :wave:

http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2016/10/konsola-w-salonie-marmurowy-blat-hazel-design-mw-stone-calacatta-blog-wnetrzarski16-700x464.jpg

http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2016/10/konsola-w-salonie-marmurowy-blat-hazel-design-mw-stone-calacatta-blog-wnetrzarski12-464x700.jpg

http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2016/10/konsola-w-salonie-marmurowy-blat-hazel-design-mw-stone-calacatta-blog-wnetrzarski18-464x700.jpg

http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2016/10/konsola-w-salonie-marmurowy-blat-hazel-design-mw-stone-calacatta-blog-wnetrzarski7-464x700.jpg

http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2016/10/konsola-w-salonie-marmurowy-blat-hazel-design-mw-stone-calacatta-blog-wnetrzarski8-464x700.jpg

Czy ja wiem co lepsze w tej łazience? Ostatnio nawet chciałam zrobić zdjęcia całościowe, ale wyszły jakieś do d... :mad: Chciałam na pewno przerobić ścianę przy umywalce z kinkietami i zmienić fronty mebli na klasyczne, a teraz tak myślę czy całej nie rozwalić i nie zrobić w kamieniu :rotfl:

Jak pomyślę o kuciu kafli to mi :sick:[...]

Nie pamiętam jak ta twoja łazienka wygląda bo dawno już przeglądałam twój wątek do tego biorąc pod uwagę ilość stron to pewnie mało dokładne było to przeglądanie i nie wiem co masz tam za płytki ale może zamiast kuć to je pomaluj. Sama co prawda nie próbowałam ale wiem że są farby do płytek. Widziałam kilka metamorfoz bardzo udanych.

hej :o :bye: byłam przekonana, że znowu do siebie napisałam, a tu taka niespodzianka :wave:

Świetna!

Mnie najbardziej podoba się bez stołka pod nią i z kwiatami.

Wazo-urna jest ładna, ale ta aranżacja najmniej mi się podoba.

Wiesz mi też ciągle coś nie pasuje, dziś znów zrobiłam ze 3 nowe aranżacje :lol2: ale nie, to nie ten moment, nie czuję tego. A urny nie może mi podarować mąż :lol2: tak mu się nie podoba ;) no i mi samej szkoda zasłaniać ten piękny blat, ale jak stawiam mało to mam wrażenie, że jednak za pusto :eek:

WOW!!!

Piękny kawałek marmuru, piękna konsola i ostatnia dekoracja :yes::yes::yes:

No super jest :wiggle: ale że mi się udało tak szybko te 2 konsole sprzedać i 2 kupić to sama jestem w szoku :lol2:

Nie pamiętam jak ta twoja łazienka wygląda bo dawno już przeglądałam twój wątek do tego biorąc pod uwagę ilość stron to pewnie mało dokładne było to przeglądanie i nie wiem co masz tam za płytki ale może zamiast kuć to je pomaluj. Sama co prawda nie próbowałam ale wiem że są farby do płytek. Widziałam kilka metamorfoz bardzo udanych.

Hmn...miałam zebrane fotki na drugiej stronie wątku, żeby nie musieć się przez niego przekopywać niczym kret, ale niestety niektórzy swoje posty usuwają i teraz chyba są na stronie pierwszej :o :mad: sama nie wiem, nie chce mi się tego burdelu po kimś ogarniać :lol2:

Nie, nie :no: malowanie kafli to nie dla mnie. Jak już bym miała kuć to wtedy na pewno mniej płytek, więcej zorganizowanych schowków(zabudowy do przerobienia) :yes: Ja lubię po bandzie albo wcale :lol2:

No to znaczy że nie przeszkadza ci aż tak bardzo.

Łazienkę widziałam na pewno skoro zdjęcia są na początku (dawno temu oglądałam i zapomniałam że u ciebie wszystko ładnie podsumowane, nie trzeba się przedzierać przez te 1500stron) tylko jakoś zupełnie jej nie pamiętam. Zła nie jest ale rzeczywiście odstaje od reszty. Swoją drogą zastanawiam się jak ja będę patrzyła na swoje łazienki za kilka lat.

No to znaczy że nie przeszkadza ci aż tak bardzo.

Łazienkę widziałam na pewno skoro zdjęcia są na początku (dawno temu oglądałam i zapomniałam że u ciebie wszystko ładnie podsumowane, nie trzeba się przedzierać przez te 1500stron) tylko jakoś zupełnie jej nie pamiętam. Zła nie jest ale rzeczywiście odstaje od reszty. Swoją drogą zastanawiam się jak ja będę patrzyła na swoje łazienki za kilka lat.

:)

Zawsze się dziwiłam, że łazienka odstaje od reszty :lol2: pokoje ze spaniem mamy w tej samej kolorystyce, więc zupełnie nie wiem o co cho :rolleyes:

Ven, jaka jest grubość blatu ? Wcale się nie dziwię, źe cieszysz się blatem, piękny kawałek marmuru wybrałaś :)

2 cm :yes: śliczny i aż szkoda zakrywać pierdołami, ale jednak lubię mieć nastawiane :lol2:

hej Justyna, imienniczko moja ;) pięknie u Ciebie. nie miałam czasu przejrzeć całego wątku tylko parę ostatnich stron. Bardzo mi się spodobało to łóżko z wizualizacji którą ostatnio wrzucałas. zdradzisz skąd ono jest? a tak z ciekawości, czemu planujesz zmianę lustra nad konsolką w korytarzu? ładne jest.

Żabko ja nawet nie wiem kiedy tego zakupu dokonam :lol2: mamy obecnie inne wydatki, no i w sypialni jesteśmy tylko rano i wieczorem. Nie mam nawyku pracowania z łóżka, raczej w salonie owinięta w koc i z kotem na kolanach ;)

Na minionych targach Warsaw Expo chciałam w MG kupić łóżko tapicerowane z wystawy (na targach jest taki zwyczaj, że w ostatnią godzinę trwania wystawcy wyprzedają ekspozycję, żeby nie musieć znowu tego diabelstwa przewozić). Fajna była cena :yes: ale zagłówek trochę za wysoki, no i u nas obawa czy Pimpuś wczołga się pod łóżko, bo on strachliwy i to jego baza.

Podsumowując... pewnie trzeba będzie zrobić na zamówienie u jakiegoś tapicera, ale zanim któregoś wybiorę to jeszcze. A Ty o jakim modelu myślisz? :rolleyes:

Cześć dziewczyny:rolleyes:

Venus masz bardzo ładnie urządzony salon jest elegancko i stylowo. Odwiedziłam twojego bloga.:lol2:

Co myślicie o białych oknach ze szprosami?

Powiedzcie mi jaki stół najbardziej pasuje do jadalni. Czy jest szansa zmieść stół na 12 osób?. Powiem Wam ,że jak wybieraliśmy projekt wydawało mi się , że dom jest duży. Teraz jak widze salon i jadalnie to jestem załamana niby 30m2 ale ten kształt powoduje duże komplikacje z ustawieniem mebli itp:confused:.

Edytowane przez maysia

Maysia to wpadaj częściej :lol2:

Oj tak ten salon to pogrom :rolleyes: i pomyśleć, że właśnie ze względu na wykusz tak się tym projektem z mężem jaraliśmy! :rotfl: jazdę figurową po salonie robiłam już nie jeden raz i moim zdaniem są dwie opcje:

1) taka jak u nas :yes: - wygodna

2) może ciut bardziej efektowna - gdyby dać sofę symetrycznie pod okno witrynowe, tyłem do niej 2 fotele a na plecach tych foteli konsolę np. z X. Tylko to musi być naprawdę nieduża sofa i ogólnie reszta mebli nieduża żeby to zmieścić. Testowałam, wyglądało fajnie, ale mamy już inaczej rozplanowaną ścianę TV więc odpada :o

Stół na 12 osób? Ale tak na stałe? :lol2: powodzenia :lol2: Rozłożyć na tyle to spokojnie się da :yes: nam póki co jadalnia prawie w ogóle się nie przydaje, bo my jednak jemy na sofie - takie z nas proste ludzie :lol2: