Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Nie odwiedzasz mnie wogóle ostatnio to ja przychodzę do Ciebie. Przeczytałam,że wpadły Ci w oko słynne talerze (mnie także:). Znalazłam ostatnio podobne, ale innego projektanta http://blog.glamstore. Przeglądając magazyny wnętrzarskie natknęłam się na mieszkanie w którym zastosowano własnie inspiracje tych talerzy. Właściciele znaleźli sposób aby nie wydawać fortuny na te cacka i obkleili zwykłe białe talerze tapetą z tym motywem. Ja wiem, że to nie to samo co oryginał,ale coś za coś:)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dostałam info że właśnie wiesza się moje żyrandolisko w jadalni :wiggle:

I ostatni pas tapety kładzie się w gościnnym i idziemy na górę do docelowej sypialni tą samą tapetą kleić ścianę garderoby :wiggle:

Mąż zachwycony tapetą, powiedział że pięknie wygląda, a ja jeszcze 4 godziny w pracy.

Edytowane przez Venus_m

Uprosiłam męża :wave:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/IMAG0247.jpg gościnny

Słabo widać że pasy są czekoladowo-złote, ale to pokój północny i chyba zrobienie tu ładnych zdjęć jest możliwe tylko poprzez wybłaganie kolegi po kursach :rotfl:

Mi się w ogóle marzy aby zrobił nam taką panoramę 360 stopni zdjęcie, że można tak jakby chodzić po salonie :)

Podobno ta tapeta mega ładnie kontrastuję z bielą pozostałych ścian, chyba taupe nie będzie...zobaczę jak wrócę ;)

Zastanawiam się ciągle czy w docelowej sypialni puścić karnisz po całości (4 m) i dać 3 zasłony i jedną firankę, czy jednak oddzielny karnisz na okno i oddzielny na balkonowe. Kurczę....dwa rozwiązania mega mi się podobają, a ja dodam że ma być aligancko :lol2:

Zrobię zdjęcia, zrobię wizki i będziecie się ze mną produkować :hug: mam nadzieję.

Tapeta świetna, ale wiedziałam że taka będzie. Pamiętam ją z tego wcześniejszego układania :)

Co do koloru ścian, to rzeczywiście ciężko tak widząc tylko zdjęcie, ale mnie coś by kusiło by dać kolor.

Wogóle ta tapeta świetnie by w salonie wyglądała, bo pikna jest.

A co do karnisza to ja bym dała jednak jeden. Gdyby tam była większa odległość to jak najbardziej 2, ale tam wcale nie ma tak dużo miejsca. Kieszonek jednak nie?

Z łóżkiem coś postanowione? A może zmiana koncepcji ;)?

z łóżkiem :lol2: chyba powrót do wersji pierwotnej z robieniem tapicerowana zagłówka na całą ściankę kolankową :lol2:

Pszczółko przyjadę do domu to ocenię...mnie cieszy że ostatnio będąc z mężem w inne meble się mi on nawrócił niewierny i sam zakochał się w bibliotece z drabinką :wiggle: chcem do gościnnego!! :D

Pszczółko Ty będziesz wiedziała o co chodzi, biblioteka w gościnnym na ścianie z drzwiami :)

a na przeciw kanapy (kanapa na ścianie z pasami) nibykominek lub konsolka jak na holu :wiggle:

ława tapicerowana jak kanapa ala puf i na tym drewniana taca :)

i kiedyś kiedyś może manekin stojący lub krzesło ludwik.

Edytowane przez Venus_m

relacja na bieżąco :lol2:

żyrandol w jadalni z almi ma już podobno zamocowane kryształki :wiggle: właśnie błagam o fotkę męża :lol2:

Pan Elektryk pracuje dziś do 16, reszta w weekend, ważne że żyrandol w jadalni już będzie :wiggle: kinkietów niet niestety

Edytowane przez Venus_m

A znasz kolekcję IMpress DUNIN? Mają tapicerowane panele ścienne w różnych wymiarach i kolorach - możetaniejwyjdzie niż robić u tapicera;) Panel kosztuje coś około 50 zeta (w zależności od rozmiaru już od niecałych 30 zł do ok. 90 zł)

Przykładowa aranżacja