Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

z dedykacją dla Aniowego Jakuba, która tu wcale nie zagląda (:p) powiem krótko:

idę psiątać! :D

Wypraszam sobie takie oszczercze kalumnie :p

Ja nie zaglądam? Ja?

Zaglądam! A że nie piszę, to inna bajka :rolleyes:

Kinkiety są piękne! Koniecznie pokaż je w świetle dziennym!

Lampa kryształkowa to nie moja bajka, ale dobrze koresponduje z krzakiem :rotfl:

A najbardziej chyba podoba mi się to:

Powoli robi się tak...jak sobie wymarzyłam :rolleyes:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Duś, Annns2 dziękuję ;)

a może te obrazy (nie wiem jak bardzo są dla was sentymentalne) sfotografowałabyś i mi na priv wysłała? kto wie może byśmy się dogadały ? :)

ciezko bedzie, bo wiekszosc jest w piwnicy w rodzinnym wroclawskim domu :) a w obecnym stanie nie usmiecha mi daleka podroz i buszowanie po piwnicach :) ale jak cos znajde u siebie do zbycia to moge sie odezwac (o ile tata mnie nie ubije ze dzialam za jego plecami - on ma sentymentalny stosunek nawet do najmniejszego 'dziela');)

podrzuc maila na maila [email protected]

przyszłam bo mnie lampy zwabiły:D cofnęłam się trochę i zobaczyłam, ze na bank już tu zaglądałam ale nie wiem czy się witałam:D

dobry wieczór:)

Chyba nie Pasie ;) ale witam serdecznie, ja też zbieram się już jakiś czas do wizyty u was takiej konkretniejszej :)

Znów przyszłam trochę się pozachwycać kinkietami.

Przepiękne są, przydałyby mi się takie do łazienki :)

Dropku ale one są łatwo dostępne, można kupić poprzez allegro lub sklep internetowy ;) oczywiście w ramach mojego budowlanego szczęścia i nieszczęścia oszczędziłam 20 zł na sztuce, więc podstawa wyniosła mnie 150 zł + abażur 65 zł.

Wypraszam sobie takie oszczercze kalumnie :p

Ja nie zaglądam? Ja?

Zaglądam! A że nie piszę, to inna bajka :rolleyes:

Kinkiety są piękne! Koniecznie pokaż je w świetle dziennym!

Lampa kryształkowa to nie moja bajka, ale dobrze koresponduje z krzakiem :rotfl:

A najbardziej chyba podoba mi się to:

:rotfl: no wiem wiem, chciałam Cię tylko z ukrycia wywabić :lol:

Venusku świetne te kinkiety :yes: Lampa w jadalni jest :jawdrop:

Cudnie :yes:

A pomysł na zasłony super!

:hug: właśnie mam próbki w stylusie zamawiać, bo mam już tam kilka gładkich tkanin na oku. Zastanawia mnie natomiast i chyba już na 100% wiem, że te zasłony powinny mieć podszewkę a nie taki całkiem natural, bo ten dzwonek może wyglądać zbyt królewsko bez podszewki na zasłonach hmmmmm

Rany, ale cudne oświetlenie - i kinkiety i lampa :jawdrop:

wracam dalej oglądać...

o helloł, a ja nie pamiętam czy się u Ciebie witałam, ale na pewno byłam :yes:

ciezko bedzie, bo wiekszosc jest w piwnicy w rodzinnym wroclawskim domu :) a w obecnym stanie nie usmiecha mi daleka podroz i buszowanie po piwnicach :) ale jak cos znajde u siebie do zbycia to moge sie odezwac (o ile tata mnie nie ubije ze dzialam za jego plecami - on ma sentymentalny stosunek nawet do najmniejszego 'dziela');)

podrzuc maila na maila [email protected]

wyślę, wyślę ;)

:rotfl: no wiem wiem, chciałam Cię tylko z ukrycia wywabić :lol:

Ale z Ciebie podstępna lisica :rotfl:

Tylko ja na zasłony to najpierw muszę zarobić :rotfl: a moja lista must have rośnie ciągle mega niebezpiecznie :lol:

A jakie masz typy? Czy przegapiłam?

Czy pamiętacie moją lampę do gościnnego ?:lol:

Dla przypomnienia:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/22404.jpg

Ostatecznie zawędrowała jednak do komputerowego, bo mam inny plan na lampę do gościnnego. Ale....znowu mając moje szatańskie myśli wymyśliłam inaczej :wiggle: a pomyśleć że gdyby wczoraj pan elektryk zdążył to by było po ptokach.

Otóż...lampa jest fajna, na pewno będzie dawać fajne światło ale też obowiamy się tego kurzu na kloszu zewnętrznym ;/

Szukając wczoraj lamp dla Ali natknęłam się na moje niespełnione marzenie na lampę do komputerowego, musiałam dać sobie z nią spokój bo rok temu kosztowała blisko 900 zł. Dla mojego męża ja z lampami i tak przesadzam :lol: ale...wczoraj okazało się że moje marzenie kosztuje 536 zł. Biorąc pod uwagę, że oddałabym powyższą lampę za 250 zł to trochę ponad drugie tyle musiałabym na nią wysupłać.

aaa, to może pokażę o co mi chodzi :lol:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/V2474AS-WHITE.jpg to jest lampa mocno inspirowana skygarden flos, z motywem kwiatowym w środku.

Pokazałam mężowi, powiedział, że kwiaty w środku takie sobie (oczywiście mi się okrutnie podobają), jemu natomiast ta karbowana góra bardzo się podoba. TYLKO to jest pokój komputerowy, raczej fortuny na niego wydać nie zamierzamy i na pewno nie w najbliższym czasie. Na lampę równie dobrze mogę jeszcze i rok poczekać, ale nie o tym chciałam. Jest takie jedno niestety logiczne ale, jako że ta lampa miałaby być na środku pokoju, to ja tych kwiatów za które płacę wcale bym nie oglądała. Chyba taka lampa ma jedynie sens nad stołem jadalnianym, bo wtedy to bym na nią patrzyła tak jak patrzę na kryształki, jak myślicie?

Nie wiem czy oddać tę którą już mamy i ewentualnie czekać, może coś producenci wypuszczą ciekawego...

Narendil - zawsze :lol2: ja jestem podstępna lwica :lol2:

Szare, naturalne (chyba koniecznie z podszewką), leżące na ziemi jakieś 15 cm, lekko przewiązane dzwonkiem jak ma Marjelka w sypialni, marszczone na kryzie ;) Miałam robić niezwiązywane na zakładce flamandzkiej jaką prezentowała mi Madzia Zet, ale ja bez tych dzwonków będę nie usatysfakcjonowana :lol: Wydaje mi się, że zakładka flamandzka jest taka bardziej geometryczna i lepiej układa się puszczona całkowicie luzem...

Narendil - zawsze :lol2: ja jestem podstępna lwica :lol2:

Szare, naturalne (chyba koniecznie z podszewką), leżące na ziemi jakieś 15 cm, lekko przewiązane dzwonkiem jak ma Marjelka w sypialni, marszczone na kryzie ;) Miałam robić niezwiązywane na zakładce flamandzkiej jaką prezentowała mi Madzia Zet, ale ja bez tych dzwonków będę nie usatysfakcjonowana :lol: Wydaje mi się, że zakładka flamandzka jest taka bardziej geometryczna i lepiej układa się puszczona całkowicie luzem...

kryza, zakładka flamandzka????

Ile ja rzeczy jeszcze nie wiem....

:rotfl:

lampa piękna. moim zdaniem, jak zachorowałaś na nią to powinnaś kupić, bo jeszcze jakichś wrzodów ze stresu dostaniesz albo co :lol2:

a jak się pojawi w domu, to może się okazać że trafi w inne, bardziej wyeksponowane miejsce :lol2:

lekko przewiązane dzwonkiem (...) marszczone na kryzie (...) niezwiązywane na zakładce flamandzkiej (...)bez tych dzwonków (...)zakładka flamandzka jest taka bardziej geometryczna i lepiej układa się puszczona całkowicie luzem...

A w naszym języku się da to jakoś ująć ?

Venus a w tej lampie żarówka jest też taka odjechana jak w skygarden ? Ja jestem min. tą żarówką zauroczona ....

a nie wiem ;) nie widziałam lajf tych inspirowanych.

Nihru plan mi się podoba, tylko ja niestety nie mam już wolnych punktów eksponatowych :lol2:

Zaraz wam naocznie omówię różnicę w zasłonkach :rotfl:

Marjelko nie gniewaj się :hug: ukradłam bo śliczne okrutnie :hug: masz zawaloną skrzynkę

http://img823.imageshack.us/img823/3563/dsc0873p.jpg

To u góry to jest marszczenie kryzowe, te coś czym jest to związane jest dzwonek / chwost

To jest zasłona na zakładce flamandzkiej:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/26005.jpg i mi się wydaje że taka związana chwostem nie będzie wyglądać :no:

Edytowane przez Venus_m

A mnie strasznie cieszy wytapetowana ściana garderobiana od strony sypialni :wiggle: jest mega ale nie pokażę, bo w garderobę wstawiliśmy garażowe regały z ciuchami i jest don burdelos :rolleyes:

Bardzo mi się podoba, że tapeta jest ciemna i optycznie zmniejsza nam pokój, dorzucę jeszcze zagłówek tapicerowany i będzie cacy. Lubię przestrzeń, ale nie w sypialniach :lol2: Mam silną potrzebę zagracenia, więc koniecznie muszę mieć ławkę przed łóżkiem.