Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

tego jeszcze nie ustalilam :) Ale na oryginal i tak raczej sie nie porwe, wiec zostaja mi inspirowane. Napisze do firmy Dkwadrat :D

Ilona Agata ja caly styczen szukalam i mialam oczy czerwone bo tyle przegrzebalam ogloszen, bo ja chcialam uzywana...a kupilam nowa z likwidacji sklepu o wartosci 4200 w salonie Madonna w Warszawie za 1900 na allegro :D

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No juz jestesmy prawie finalnie pewni i wracamy do pierwszego projektu z biura projektowego, tylko mala zmiana kolorow nastapi. Jest tez jeszcze kilka rzeczy do omowieniami ze szklarzem chociazby przed koncowa akceptacja, ale jestesmy blizej niz dalej :D

Nizej moja "mega wypasiona" wizalka :

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_13-1.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_3-5.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_4-3.jpg

Podloga szara, reszta scian biala. Plytki naprawdopodobniej do gornej krawedzi okna to co zostanie pomalowane na bialo. Palisander nad kibelkiem i nad nim 2 polki ktore nie sluza niczemu, w oknie zaluzja drewniana teak-palisander cos w ten desen. Kwestia przy umywalce jeszcze do omowienia czy to bedzie taka elka czy prosta szafka. Prysznic tylko z jedna scianka szklana z odplywem liniowym.

Wychodza nam wtedy 2 eleki w tej lazience a dwie elki mamy tez w lazience gornej no i w kuchni polwysep tez tworzy taka zabudowe el :D

No no no Venus, zapowiadają się ciekawe zmiany. Nie mogę się doczekac zdjęc w realu. Bardzo lubie takie połaczenie kolorów. Nie jestem tylko pewna co do zakończenia kafli na wysokości okna. Nie myślałaś o innym rozwiązaniu?

P.s.

A tak na marginesie- może przeniosłabyś swój wątek do galerii forumowiczów?

No to chyba się nie dogadamy, bo ja z tych co kafle tak ale nie wszędzie ;)

Osobiście dałabym je na ścianie gdzie jest kibelek, okno i prysznic. Ścianę z drzwiami bym tylko pomalowała a na ścinie z umywalką dałabym lustro od blatu do wys. kafli pod prysznicem. Resztę pomalowałabym jasną farbą w kolorze zbliżonym do jasnych kafli, włącznie z sufitem :)

Palisander bedzie taki jak w kuchni fornir w lakierze na wysoki polysk a polki w bialym blyszczacym akrylu :>

Kurde a ja myslalam, ze nam tak super sie to wszystko rozwiaze w zwiazku z tym kafelkowaniem do gornej krawedzi okna, bo wtedy nam ten podciag ladnie przechodzi na wszystkich scianach...jutro jade na budowe to pokombinuje. Dzieki za rade :D

Chyba jednak kafelki do samej gory, bo po obnizeniu sufitu i wykafelkowaniu tylko do gory okna powstalby taki dziwny maly uskok jak blad przy pracy a nie jak zabieg celowy ;/

Dzis zamowilismy parapety! wiem rychlo w czas :D Szybciej sie zdecydowalismy na meble kuchenne niz parapety :D kanciaste prawie 4 cm w kolorze mniej wiecej okna (okleina meranti ;/ + drewniany parapet)...zreszta okno zaslonie roleta bleh, ze mi sie zachcialo plastikow chociaz i tak to nie duzo zmienia bo na drewniane nie byloby i tak nas stac ;p

Bylismy w jednej firmie wycenie sama sciane od garderoby w sypialni...no wiec cala sciana w fornirze palisander + system drzwiowy harmonijkowy przesuwny z montazem 9k! szczene zbieralam z podlogi, bo jeszcze musze za cos zrobic wnetrze garderoby :D do tego oczywiscie fornir nie naturalny tylko modyfikowany (ale sliczny i tak!! ) + nie ma opcji zeby uslojenie szlo w poziomie z jednej formatki...musialoby isc pionowo a na to sie nie zgodze bo dla mnie to wyglada jak sciana cala w agresywne zapalki ble :)

Dodatkowo poprosilam o wycene tej samej sciany z tym samym systemem tylko w laminacie...koszt z montazem 3k...kurza stopa ze ten fornir musi byc taki drogi. Najwyzej zrobie jakis bialy laminat i tez bedzie dobrze.

No powiem Ci Venus, że róznica pomiędzy wycenami ogromna a i tak jak mówisz to nie będzie naturalny fornir tylko przemysłowy. Mi też strasznie nie podoba się układ słoi w pionie i chyba też wolałabym w takim razie zrezygnowac z tego forniru. A myślałaś może o lakierze ?

Tak Nasz myslalam i chyba musze na powaznie zaczac o nim myslec :D bo ten fornir to spustoszy moj portfel :)

Mysle jeszcze intensywnie nad dymionym szklem...cala sciana szklana ze szklanymi drzwiami i od strony garderoby takie zaslony "makaron" zawieszone zeby nie bylo widac co jest w srodku...

Edytowane przez Venus_m

Oficjalnie stwierdzam, ze kompletnie nie chce mi sie myslec nad sciana od garderoby i chyba narazie postawimy stelaz od g-k i zostanie taki industrialny akcent poki nie wymysle czegos godnego pokazania :) (a moze musze sie poprostu wyklocic o oblozenie sciany palisander, na co luby absolutnie nie chce sie zgodzic..."daj mi spokoj, wszedzie te sloje, zrobmy cos spokojnego"). Tylko wtedy znalezc firme ktora zrobi to w rozsadnej cenie i w ulozeniu sloi poziomo....

P.S. Nasz poprosilam juz administratora o przeniesienie watku :D

Dzisiaj wycieczkowalismy sie znowu w poszukiwaniu plytek do lazienki dolnej..do pralni prawie juz wybrane i moze w castoramie jutro juz je kupimy :)

Podloga chyba biala..sciany szare nad szafkami i bialo-szaro-czarna opaska z mozaiki :)

Wstepnie wybralismy dzis tez kolor odcienia szarego na sufit w kuchni, troche inny niz sugerowala projektantka ze wzgledu na to, ze na wlasna reke zmienilismy gres w ostatniej chwili.