Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lolka widzi Wasze emotki i je głaszcze łapką na monitorze :). Ale łapki ma umyte więc bez obawy.

Venus, 170 zł to dla mnie dużo, tak 120-130 zł za to wydaje mi się za porządny, ładny materiał akuratnio. A jeszcze jeśli porównam do 500 zł za fotel to już zasłona wychodzi mega drogo :lol2:.

Jestem ciekawa tych uszaków bo kształt podoba mi się bardzo a kolory mniej, muszę zobaczyć efekt :yes:.

Pasie oczywiście że się podzielę, ale wolałabym po macanku, bo jak to tak polecić coś czego się nie muskało nawet :rolleyes:

Yoka znam to napięcie, ja od 2 lat gram w taką grę fantasy, chodzę na instancje itp no i oczywiście w kulminacyjnym momencie kiedy ja muszę być mega skupiona Fionka postanawia przejść po klawiaturze, a moja postać no cóż....wrzuca co 0,1 s inny czar :lol2:

Pokaż jakieś fotki Lolity i jak tam pierwszy dzień tygodnia? Ktoś z nią został?

Faktycznie zasłony przy fotelach wychodzą drogo, ale jakoś dużo taniej znaleźć nie mogę...no chyba że te co mamy w komputerowym 2 sztuki za 19 zł :lol2:

:hug:

Pszczółko miałaś rację chodzi mi o batyst :) Rozmawiałam z mamą i uświadomiła, że firanka która bardzo długi wisiała u mnie w pokoju w dzieciństwie w takie rysowane lalki jakby przez dziecko była właśnie z batystu. Dodam tylko że do tej pory ten materiał wspominam jako ideał. Także już wiem czego szukam :wiggle:

:no:

Nie nie, szukam firanek batystowych do sypialni białych lub jakiejś baaaaardzo mocno rozbielonej kawy z mlekiem. W związku z tym, że to będzie ponad 8 m firany do zamówienia muszę zmacać przed zamówieniem. Nalot na eurofirany może zrobię :rolleyes:

Zasłony w salunie na pewno szare i białe rolety.

woal jest śliski, taki suknioślubno podobny, a batyst to mieszanka bawełny i lnu - wygląda bardziej naturalnie :)

Oczywiście próbki ze stylusa przyszły, ładne som, trochę za jasne :lol: ale tkanina na pewno ta, mocno zaciemniająca, gładka z lekkim połyskiem ideał...tylko sztuka 250 zł wychodzi :p Z drugiej strony nie często się zmienia zasłony...sama nie wiem, mamy palące wydatki na 12 tysięcy złotych najmniej ;/ (wnętrze) 18 (drzwi), 10(przed domem). Kiedy ja wygram w totka?!

Edytowane przez Venus_m

woal jest śliski, taki suknioślubno podobny, a batyst to mieszanka bawełny i lnu - wygląda bardziej naturalnie :)

Kurczę, to chyba mam jakąś podróbkę woalu. Mało śliski jest.

Ale muszę jeszcze batyst na żywo pomacać. Może wtedy dostrzegę różnicę.

Jesteśmy z nią cały czas bo pracujemy w domu :D a jak wyjeżdżamy to nie na cały dzień. Wczoraj pojechaliśmy na zakupy i szkoda mi ją było zostawiać (pierwszy raz) :lol2: ale chyba nawet nie ruszyła się z miejsca na kanapie :lol2:.

Na święta zostanie sama na dłużej :) ale już widzę, że będzie spała albo ganiała za swoim ogonkiem :).

http://i1.fmix.pl/fmi1230/d56be3030017d93b4f7ad379

Edytowane przez yokasta

o kurcze trafiłam z tym batystem, chociaż na oczy go nie widziałam :rolleyes:

a w dekorii patrzyłaś?

zasłony ogólnie są dość drogie i obawiam się że będzie trudno znaleźć coś tańszego no może poza tradycyjnymi żakardowymi ;)

Co planujecie przed domem? Stawiam na płytki na schodach??

Venus a jak duży macie taras i czy zadaszony? Jakoś nie kojarzę :oops:.

A powiedz mi czesałaś już Fionkę? Chcę swoją przyzwyczajać bo nieuczesany brytyjczyk to jak nie brytyjczyk :D. Za pierwszym razem się nie dała i gryzła a dzisiaj przy czesaniu mruczała i dupka się puchowa zrobiła.