Venus_m 14.02.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ja naprawde powinnam miec zakaz wstepu do sklepu z plytkami!! Wczoraj bylismy znowu w TTW Opex, znalazlam umywalke do lazienki dolnej 60x32 cm !! w cenie 450 zl konglomeratowa, na pewno ja kupimy Szukajac bialych plytek w polerze do lazienki dolnej oczywiscie znalazlam piekne plytki antracytowe(ciemny szary) na podloge, po czym moje oczy mowily juz tylko skujmy plytki w holu i kuchni i kupmy te Moze chociaz w lazience je poloze. Jeszcze wczoraj rano klocilam sie z narzeczonym o sypialnie/garderobe, a tu 2 godzinki na budowie i wszystko ustalone Sciany zrobimy z kartongipsu i zostawimy otwor na wejscie 140cm i kiedys drzwi przesuwne chowane w sciane lub jezdzace na takiej listwie gornej widocznej od strony garderoby. Wykonczenie jakie to narazie nie wiem, narzeczony napalil sie strasznie na drzwi szklane..ja jestem srednio przekonana, no ale decydowac juz teraz nie musze!! W czwartek wchodza panowie od wykonczeniowki...mam nadzieje, ze za 2 tygodnie bede mogla pokazac wam dolna lazienke, jak tylko zdecyduje jeszcze co z tym nieszczesnym blatem...czy ktos ma moze w lazience blat w fornirze palisander na wysoki polysk i jest zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.02.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dzisiaj potrzebujemy waszej pomocy!! Na dzis łazienka dolna wiemy tylko, ze sciany biale, podloga szara i fornir palisander. Prosimy o glosowanie w sprawie kata z umywalka i prysznicem, bo sami juz nie wiemy Fornir mniej wiecej, ale na pewno palisander: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/panele_laminowane_06.jpg Plytki antracytowe na podloge, o ile maz sie w koncu do nich przekona http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/GresDamascoantracyt297x297.jpg Łazienka wersja 1 http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/lazienka1.jpg - szafka z umywalka maksymalnie przytulone do scianki prysznicowej, nie wiem natomiast czy da sie to technicznie i estetycznie bezbolesnie wykonac, to do omowienia ze szklarzem wersja 2 http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/lazienka2.jpg - domurowana scianka prysznica na glebokosc szafki umywalkowej, szafka przycisniete do scianki, bolem jest to ze nie wiem ile taka scianka zabierze mi swiatla w i tak juz malym pomieszczeniu + nie wiem jak dokladnie wyjdzie szyba, czy posrodku czy na brzegu... wersja 3 http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/lazienka3.jpg - jak wyzej, tylko z bialym blatem a nie antracytowym wersja 4 http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/lazienka4.jpg - szafka przytulona do lewego boku wraz z lustrem, od prysznica ma odstep ok 10 cm, estetycznie bolesne ;/ wersja 5 http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/lazienka5.jpg - blat bialy, ale szafka i lustro usadowione na srodku, z kazdego boku 5 cm przerwy od scianek wersja 6 http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/lazienka6.jpg - jak wyzej, tylko blat antracytowy Prosze o glosowanie, bo ja chyba nigdy sama nie wybiore. Kryterium oceny to estetyka, symetria, funkcjonalnosc Licze na was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 15.02.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Swoj glos oddaje (choc mi dzisiaj mowe odebralo;() na wersje 3 od strony prysznica mozesz w tej sciance zrobic poleczki na kosmetyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.02.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 IMO koniecznie z antracytowym blatem, jako nawiązanie do podłogi. Wersja 2 albo 6. 2 podoba mi sie bardziej ze względu na tę ściankę właśnie. Za nią będzie można ładnie ukryć kosmetyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.02.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dzieki za glosy rozsadku Moze ktos jeszcze zaglosuje? Tez sie powoli sklaniam do antracytowego blatu, tylko ciagle nie wiem czy ta scianke stawiac, bo wiem byloby praktyczniej ale mi sie srednio widzi taka "urwana" kabina. Lazienka ma byc dla gosci, prysznic bedzie otwarty bo tanszy i rzadko uzywany... Szampony i tak beda w pasujacych pojemniczkach jednakowych a nie plastikowych sklepowych butelkach...no nie wiem no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.02.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ja tym strzeliła sciankę do końca. Wtedy prysznic byłby takim zacisznym kącikiem. I chyba taniej niż ścianka szklana. I łatwiej utrzymać w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 15.02.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 antracytowy blat na pewnoa co do scianki... chyba do połowy zabudowanaa o swiało sie nie martw, doswietlisz i bedzie fajnie i spójnie wygladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.02.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mi się zdecydowanie najbardziej podoba wersja numer 2 - antracytowy blat (białego jakoś nie "widzę") i ta ścianka, która nie widzieć czemu, ale dodaje uroku Po pierwsze - jest nietypowym rozwiązaniem (a lubimy to, czego nie widzimy często u innych); po drugie kabina przynajmniej od strony zewnętrznej nie będzie zachlapana; po trzecie, im mniej kabiny, tym mniej czyszczenia; po czwarte, nie wiem jak Wam, ale mi się trudno pucuje powierzchnie, które do czegoś przylegają (tzn. łatwiej czyści się pionowymi/poziomymi pociągnięciami ścierki, niż omijając przeszkodę, bo wtedy zostają mazy) - uff.. mogłabym tak wymieniać i wymieniać, ale trochę się zapętliłam i nie wiem, czy można mnie jeszcze w ogóle zrozumieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.02.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dzieki za glosy Jezeli ktos ma jeszcze jakies sugestie to czekam Nie wiedziec czemu glos rozsadku doradza mi pol scianke a glos minimalizmu tylko szybe Do antracytowego blatu to sie sklaniam na pewno, bo tez mi sie wydaje, ze lazienka bardziej wywazona jest wtedy Dziekuje wszystkim ktorzy dotychczas oddali glos! :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 15.02.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam, tu druga, ta brzydsza połowa Venus Dziękuję za głosy na wersje ze ścianką bo to mój pomysł , przed którym moja kobieta broni się rekami i nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.02.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 mowilam Ci milcz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Wszystkim bardzo dziekuje raz jeszcze za glosy Glosy czesciowo pokrywaja sie z moim odczuciem, ze blat powinien byc od krawedzi do krawedzi a nie wyeksponowany oltarzyk na srodku scianki (chociaz w wielu realizacjach takie rozwiazanie akurat pasowalo). Antracytowy blat - tez sie do tego sklanialam, gorzej z ta mini scianka, ale skoro sa takie dobre opinie wsrod uzytkownikow to chyba sie zdecyduje Dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Powiedzcie mi, ze nie zwariowalam... Jako, ze temat lazienki dolnej meczy mnie od kilku dni co jest tez powodem mojego niewyspania wpadlam jeszcze na jeden pomysl jak rozwiazac kwestie prysznica. Dodam tylko, ze to ma byc lazienka dla gosci, nie musi byc bardzo funkcjonalna pod wzgledem prysznica, bo bedzie on uzywany i tak tylko sporadycznie...chyba ze wyrzuce narzeczonego na kanape do salonu ktorej i tak nie mamy i bedzie zmuszony poranna toalete robic na dole Dobra, rozwiazanie jest najprostsze z mozliwych : http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_19.jpg - biala, miesista zaslona prysznicowa, ktora na codzien bedzie zsunieta jak na obrazku (wizu zrobiona w pro100, za zaslone posluzyl mi kaloryfer ktory powiekszylam ) Tak zaslona mialaby wygladac... http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/1457095559.jpg Co myslicie? + gosc zasloni sie i nie bedzie pryskac ani na fornir ani na recznik + chyba zle nie wyglada + scianke zawsze mozna domurowac, jak i wstawic szybe - sama nie wiem czy mi tu komuna troche nie zajezdza Edytowane 16 Lutego 2011 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 16.02.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Wg mnie, zwinięta zasłona zajmuje tyle samo miejsca co ścianka, różnica jest więc czysto estetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Robert twoj glos malo tu wnosi bo Ty nie jestes obiektywny. Sio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 16.02.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 za to ty kochanie to chodzący obiektywizm szanowne forumowiczki proszę mnie bronić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Zaraz sie na Ciebie zdenerwuje i obiadu dzis nie bedzie! No wlasnie czekamy na opinie, bo ja ciagle nie wiem....;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 16.02.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 skup swoja energie na sypialni i garderobie :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Zaraz sie zdenerwuje, telefon Pan ma? Prosze mi tu watku nie zasmiecac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 16.02.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Venus muszę bronić wersji ze ścianką lub szybą. Parawan mi się kojarzy z łazienka na moim oddziale, no Tobie nie musi ale chciałaś opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts